Dieta fără carne: ce beneficii ar putea aduce persoanelor cu diabet de tip 2

Angela Sabău |
Data publicării:
Dieta
Dieta

Dieta este foarte importantă pentru toată lumea, dar în special persoanele cu diabet de tip 2. Un nou studiu a arătat că o dietă fără carne este de ajutor pentru menținerea glicemiei sub control.

Evitarea produselor de origine animală și consumul unei diete pe bază de plante este o modalitate excelentă de a ține sub control diabetul de tip 2, potrivit unui studiu publicat în BMJ Open Diabetes Research & Care.

Cercetătorii au analizat 11 studii (cele mai multe dintre ele au fost studii randomizate controlate, standardul de aur în cercetare) care au inclus mai mult de 400 de persoane de vârstă mijlocie, cu diabet de tip 2.

Durata medie a fiecărui studiu a fost de aproximativ șase luni.

Persoanele care au urmat o dietă pe bază de plante au experimentat îmbunătățiri semnificative în controlul zahărului din sânge, sănătatea emoțională, calitatea vieții, pierderea în greutate și nivelul colesterolului, comparativ cu persoanele care nu au urmat o astfel de dietă, pe bază de plante.

Unii oameni care au consumat o dietă pe bază de plante au putut chiar să-și reducă sau să elimine medicamentele pentru controlul diabetului și hipertensiunii arteriale. Dacă doriți să încercați dieta acasă, concentrați-vă pe multe legume, leguminoase (o necesitate pentru proteine ​​și fibre), fructe, semințe, cereale integrale și nuci. Dar nu încetați să luați niciun medicament fără să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel