Lactatele: Mai puține boli de inimă la persoanele care le consumă

Angela Sabău |
Data publicării:
Lactate
Lactate

Persoanele care consumă din belșug lactate ar putea suferi mai puțin din cauza bolilor de inimă, arată un nou studiu.

Un nou studiu sugerează că oamenii care mănâncă mai multe grăsimi din lactate - care sunt din abundență în lapte integral, iaurt și brânză - pot avea un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă, decât persoanele care consumă cantități mai mici de lactate.

Pentru studiu, cercetătorii au măsurat nivelurile din sânge ale unui acid gras găsit mai ales în produsele lactate, la 4.150 de bătrâni de peste 60 de ani din Suedia, într-o zonă cunoscută pentru dragostea pentru alimentele pe bază de lactate.

După o medie de urmărire de 16,6 ani, ei au descoperit că persoanele cu cele mai mari niveluri de acid gras au cel mai mic risc de boli cardiovasculare.

Autorii studiului au confirmat aceste constatări după ce au combinat rezultatele suedeze cu date similare din Statele Unite, Danemarca și Regatul Unit. Studiul a fost publicat în numărul din 21 septembrie 2021 al revistei PLOS Medicine.

Deși descoperirile nu dovedesc că grăsimea din lapte protejează împotriva problemelor cardiovasculare, sugerează că produsele lactate cu grăsime pot fi mai puțin dăunătoare pentru sănătatea inimii decât au presupus experții.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel