Prima extragere la Loteria Vaccinării: duminică, 3 octombrie. Ce premii s-au pus la bătaie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Maratonul Vaccinării Cluj  FOTO: UMF Cluj
Maratonul Vaccinării Cluj FOTO: UMF Cluj

Autoritățile anunță că duminică, 3 octombrie, va avea loc prima extragere săptămânală din Loteria Vaccinării.

Oficialitățile au precizat vineri, 1 octombrie, că peste două zile se va derula prima extragere săptămânală din Loteria Vaccinării.

Comunicatul:

”Prima extragere la Loteria de Vaccinare va avea loc duminică, 3 octombrie, și va fi difuzată pe TVR 1, la ora 20:50. Duminică, 3 octombrie, va avea loc prima extragere săptămânală la Loteria de Vaccinare. La această extragere participă numerele de ordine din intervalul 1–518.186, corespunzătoare participanților care s-au înscris, conform Regulamentului, pănă vineri, 1 octombrie, la ora 12:00. 

La prima extragere săptămânală se vor acorda 80 de premii a câte 10.000 de lei și un premiu de 100.000 de lei. Extragerea va fi difuzată pe TVR1, la ora 20:50. 
Rezultatele extragerilor vor fi afișate pe site-ul Loteriei Române, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și pe site-ul Ministerului Sănătății”.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a semnat luni după-amiază, 20 septembrie, Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, Anteprenoriatului și Turismului privind condiţiile de înscriere la Loteria de vaccinare și stabilirea atribuțiilor instituțiilor implicate. Conform documentului, Loteria de Vaccinare constă în extragerea pentru acordarea de premii în bani a tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului și care se înscriu pentru participare în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

“În acest context epidemiologic, cu creșteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, este deosebit de importantă susținerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense. Într-o perioadă scurtă, am reușit să finalizăm cadrul legislativ pentru aceste măsuri recompensatorii. Odată semnat și de ministrul Economiei, actul normativ poate fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel