Primul caz de COVID într-o școală, după reînceperea cursurilor. Dr. Mihai Craiu face lumină! Sursa infecției, „nicio legătură cu școala”

Dana Lascu |
Data publicării:
Elevii pot merge la școală. Foto: Pixabay
Elevii pot merge la școală. Foto: Pixabay

Primul caz de COVID-19 la un copil de după reînceperea orelor a fost înregistrat la o școală din București. Cursurile clasei respective au fost deja suspendate pentru 14 zile, iar medicul Mihai Craiu a dat detalii despre sursa infecției. 

Cazul elevului din ciclul primar infectat cu coronavirus după redeschiderea școlilor nu are nicio legătură cu mersul la cursuri, spune medicul pediatru Mihai Craiu, care adaugă că elevul a luat COVID-19 din familie.

Elevul de clasa a II-a, care a fost confirmat marți cu COVID-19, are bunica infectată cu SARS CoV-2, arată dr. Craiu.

„Genul de știre imprecisă care induce reacții emoționale. Cui folosește? Nimănui, evident... 

Arată doar circulație comunitară a SARS-CoV-2 și nu aduce niciun element care să incrimineze organizarea inconformă a școlii respective. Transparență nu înseamnă „să torni gaz pe foc”...

Ce spune știrea?

Un copil de clasa a II-a a fost confirmat marți (deci la 24 ore de la primul contact cu școala) cu maladie COVID-19. Acest copil avea bunica bolnavă. Aceasta fusese confirmată cu 24 ore anterior ca fiind infectată cu noul coronavirus.

Deci?

Nicio legătură cu școala, deoarece incubația maladiei COVID-19 este mult mai lungă.

Copilul a luat maladia din familie și ar putea (teoretic) să o fi transmis colegilor... Timpul urmează să dovedească o improbabilă transmitere la alți colegi. 
În cazul în care a avut loc acest incident ar trebui să apară DOAR infecție la școlari și NU la părinții lor”, a scris medicul pediatru Mihai Craiu, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel