Scandalul „dermatologul vedetelor” - Plush Bio: Zeci de fete desfigurate de creme făcute de o farmacistă care se dădea drept medic

Adisa Codruț / 27 mai 2020 / 00:58
Una dintre fete și dindicațiile „doctoritei”
Una dintre fete și dindicațiile „doctoritei”

Promovată intens de vedete precum Antonia, Bianca Drăgușanu, Gina Pistol sau Dorian Popa, gama de cosmetice Plush Bio creată de o farmacistă care se dădea drept dermatolog e acuzată că a mutilat fețele a zeci de fete. Victimele au publicat pe Facebook poze înfiorătoare cu pielea lor după „tratamentul” în cauză. 

De două luni de zile, zeci de tinere au făcut publice pe un grup privat de Facebook poze înfiorătoare cu fețele lor mutilate pur și simplu de coșuri infectate. În două luni, pe grupul în cauză, intitulat „Mi-a distrus fața PluSHIT” s-au a dunat 121.000 de oameni.

Fetele care au declanșat scandalul spun că au folosit un „tratament” recomandat de „doamna doctor” I.M., care are firmă de cosmetice „celebră” Plush Bio. De fapt, personajul în cauză nu figurează în Registrul Medicilor din România, dar apare în Registrul Farmaciștilor.

Colegiul Farmaciștilor din România, căruia DC Medical i-a transmis săptămâna trecută o solicitare oficială, nu a răspuns până în acest moment. Solicitarea conținea, printre altele, câteva întrebări esențiale: În ce condiții poate un farmacist să prepare produse cosmetice, ce reglementări trebuie să respecte? Cine trebuie să omolegheze produsele? Poate farmacistul să modifice formula produselor adăugând „la mica inspirație” șampanie și alte substanțe, de la o lună la alta? 

Brandul promovat de vedete

Asta pentru că întreaga poveste pare ruptă din filme.

Fetele povestesc că au ajuns să apeleze la „doamna doctor” fie fiind recomandate de prietene, fie pentru că au văzut reclame cu vedete precum Antonia, Andreea Mantea, Gina Pistol, Bianca Drăgușanu, ba chiar Dorian Popa. 

Pe pagina de Instagram a firmei in cauză erau postate inclusiv fotografii cu modul în care erau făcute cremele. Așa zisa „dermatoloagă a vedetelor” folosea mixere, în unele imagini părând că e în propria bucătărie, nicidecum în vreun laborator. În altele, „asistentele” ei - tot felul de bloggerițe și alte vedete- își făceau propriile creme adăugând șampanie, dintr-o sticlă, spre exemplu. Pozele în cauză și clipurile video în care farmacista se dădea drept dermatolog și accepta să i se adreseze lumea cu „doamna doctor” au dispărut, între timp, de pe contul respectiv. 

De altfel, victimele spun că „Doamna doctor”, care nu le-a corectat niciodată când i se adresau așa, le consulta sumar: fie se uita, în propriul cabinet, la fața lor și dădea fără ezitare - și fără nicio analiză - diagnosticul, fie, în cazul celor care o apelau pe Instagram, le cerea să-i trimită o fotografie. 

„Scumpa mea, dă-mi o poză cu fătzuca”, le scria „doctorița” pe Instagram celor care primeau consultații online. Imediat ce primea pozele, banale selfie făcute de fete cu telefoanele mobile, le dădea diagnosticul și tratamentul: toate trebuiau să ia niște medicamente - unele care se dau PE BAZĂ DE REȚETĂ! - și, evident, să comande produsele ei, din care cel mai ieftin costă 79 de lei.

Una dintre fete și tratamentul prescris. Foto:  Facebook

 

Culmea e că „dermatoloaga”, unora dintre fete, chiar le-a emis un soi de  rețete. 

 

 

Interesant e că în prima fază, „dermatologul vedetelor” le spunea spunea fetelor că chiar asta o să li se întâmple: o să li se agraveze puțin coșurile! „În primele două săptămâni, mi-a spus că e perfect normal, retinolul din creme scoate coșurile. Pentru că se curăță tenul”, povestește una dintre tinere. 

Fetele spun că au ajuns să dea, la recomandarea „doctoriței” zeci de mii de lei pe produse care de fapt le-au agravat problemele și pentru care, inevitabil, au ajuns ulterior la adevărați dermatologi. 

Experiențe înfiorătoare

Experiențele sunt înfiorătoare, mai ales dacă ne uităm la pozele postate de fete, în care se vede clar că fața acestora este acoperită cu imense comedoane. 

„Tenul meu înainte de folosirea acestor produse nu era unul acneic, însă aveam câteva coșuri pe aici pe colo și mi-am dorit foarte mult sa scap de ele definitiv văzând ca are un impact atât de mare in social media am zis sa încerc faza 1 pentru acnee. După o perioadă relativ scurtă (1 săptămâna) tenul meu s-a înrăutățit vizibil, dar am continuat crezând ca așa este normal (vedem pe pagina de la Pl... ca în prima fază de tratament este normal sa se întâmple asta) după alte 3 săptămâni aveam deja fata plină de coșuri care mă dureau și erau foarte mari in interiorul țesutului pielii (“înfundate”) și se întindeau până pe gât am renunțat instant la tratament și m-am dus sa consult un doctor dermatolog care a reușit sa mă scape de aceasta problema care a durat în jur de 3 luni, dar acum pot ieși pe strada liniștita”, scrie Ana. 

„A fost cea mai mare prostie să cumpăr aceste produse după câteva reclame vizualizate și comentarii pozitive. Am primit coletul cu o foaie xeroxată scrisă la mișto în interiorul cutiei și nimic mai mult. După o săptămâna de utilizare a produselor mi-au explodat coșurile și mai mult. Am cerut explicații “doamnei doctor” și mi s-a răspuns să am răbdare că nu există produs care să facă minuni. Nu voiam minuni, și știam că nu se va întâmplă peste noapte dar de asemenea, știam că aceste coșuri trebuie să stangneze, nu să se înmulțească. Nu mai am poze cu conversația, dar am poze cu tenul meu înainte să mă prezint la dermatolog pe care am să vi le las mai jos. Le-am aruncat în secundă doi când am văzut batjocură primită când eu am pus o simplă întrebare în calitate de client, sau “pacient” dacă tot se crede doctor. Am înțeles că fetele care au rezultate în acele poze iau Roaccutane, un medicament foarte puternic pe care NU îl iei în niciun caz după ureche. M-am prezentat la dermatolog și bineînțeles că am avut rezultate. Nu am avut voie să iau Roaccutane pentru că am ovare polichistice și îl iei fix degeaba”, scrie Ioana. 

La o săptămână după tratament, așa arăta fața Ioanei. Foto: Facebook, 

 

Liniștite de sfaturile „dermatoloagei”, fetele continuau tratamentul. 

Fața Ioanei după 6 săptămâni de folosință. FOTO: Facebook

O parte dintre fete au depus plângeri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dâmbovița.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy