Timiş: Creşte semnificativ numărul cazurilor de gripă în şcoli şi grădiniţe

Numărul cazurilor de gripă în şcoli, anunţat, marţi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, a crescut semnificativ faţă de ziua precedentă şi este de peste zece ori mai mare decât săptămâna trecută.

Şefa IŞJ Timiş, Aura Danielescu, a declarat că au fost raportate 11 cazuri de gripă la preşcolari (faţă de niciunul raportat luni), 23 de cazuri în rândul elevilor (faţă de 19 înregistrate luni) şi patru la cadre didactice (faţă de trei, anunţate luni), notează Agerpres. 

De asemenea, au fost anunţate peste 2.000 de cazuri de infecţii respiratorii, dintre care 564 la preşcolari (faţă de 276 înregistrate luni), 1.420 în rândul elevilor (faţă de 517 raportate luni) şi 36 la cadre didactice (faţă de trei cazuri anunţate luni).

Pe de altă parte, pe Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, care nu are curse directe cu China, s-au luat măsuri de protecţie împotriva coronavirusului, a fost amenajat un punct de control medical pentru pasagerii care sosesc din alte oraşe, dar care au conexiuni aeriene directe cu China şi li se împart pliante călătorilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, dr. Virgil Musta, a fost amenajat, lângă secţia de Anestezie Terapie Intensivă, un salon în care pot fi internaţi de urgenţă eventualii pacienţi.

De asemenea, el a confirmat, marţi, că angajatului Filarmonicii Banatul din Timişoara, care a făcut parte din ansamblul care a efectuat un turneu de 40 de zile în China, concertând inclusiv în oraşul Wuhan, şi care s-a prezentat la spital potrivit recomandărilor primite la revenirea în Timişoara, nu i-a fost confirmată prezenţa virusului gripal, dar i s-a recomandat să mai rămână în carantină, la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel