Transplant

Ziua Naţională a Transplantului în România, 31 mai, se va marca printr-un eveniment la Academia Română, la care vor participa specialiști în transplant, medici și oficiali. Manifestarea va fi transmisă live pe pagina de Facebook și canalul de Youtube ale DC Medical.

Scris de: Adisa Codruț       30 mai, 17:12

Academia de Sănătate continuă astăzi, 27 mai, seria dedicată Transplantului în România cu o emisiune dedicată coordonatorului de transplant: ce este el și care-i sunt atribuțiile. Dr Rosana Turcu, ea însăși coordonator de transplant, este invitatul emisiunii care va fi...

Scris de: Dana Lascu       27 mai, 00:42

Transplat ficat. Doctorul Mihail Pautov povestește pe blogul său o întâmplare haioasă la externarea unui cuplu de donatori.

Scris de: Adisa Codruț       12 mai, 20:31

Doi donatori aflați în moarte cerebrală pun în mișcare, din nou, transplantul în România. E vorba de doi bărbați de 60 de ani, ale căror organe vor fi prelevate în curând. 

Scris de: Dana Lascu       08 apr, 18:22

Astăzi, o echipă formată din medici și asistenți medicali din București și Tg. Mureș au realizat o prelevare multiorgan la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, de la o pacientă aflată în moarte cerebrală în urma unui accident rutier. Cel mai probabil, organele ei vor salva...

Scris de: Dana Lascu       20 Martie, 14:40

Conf.dr. Horia Bumbea, medic primar hematologie clinică, cu competență în hematologie de laborator și doctor în științe medicale, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, la ce folosește această procedură/terapie medicală și în ce patologii este ea indicată.

Scris de: Dana Lascu       09 feb, 17:23

Conf.dr. Horia Bumbea, medic primar hematologie clinică, cu competență în hematologie de laborator, și doctor în științe medicale, va explica, de la ora 17.00, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, la ce folosește această procedură/terapie medicală și în ce patologii este ea...

Scris de: Dana Lascu       09 feb, 15:31

Cea de-a patra bancă de celule stem hematopoietice din țară, deschisă la Institutul Regional de Oncologie Iași, a fost acreditată, miercuri, de Agenția Națională de Transplant (ANT).

Scris de: Dana Lascu       24 ian, 00:53

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava a fost realizat primul transplant de os, folosindu-se în premieră alogrefă osoasă umană conservată, importată de la Banca de Țesuturi de la Psitalul Colentina din București. Pacientul a fost externat, fără icio complicație, la o...

Scris de: Dana Lascu       23 ian, 20:49

Statistica anului 2018 privind programul naţional de transplant de cornee arată o scădere a numărului de intervenții comparativ cu anii trecuți. La nivelul Secției Clinice Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) s-au...

Scris de: Alexandra Mănăilă       14 ian, 15:57

Un nou studiu condus de cercetători de la Universitatea Southern California, arată că celulele stem transplantate cu succes nu se comportă la fel ca într-o persoană normală. În schimb, radiațiile și dozele înalte de chimioterapie folosite ca să distrugă celulele stem afectate...

Scris de: Dana Lascu       11 ian, 11:49

O echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, în colaborare cu medici din Slovenia și din Capitală, au efectuat o prelevare de organe de la un pacient în vârstă de 45 de ani aflat în comă. Cinci vieți vor fi salvate. 

Scris de: Dana Lascu       04 ian, 17:03

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că viitoarea lege a transplantului va stipula că toate spitalele județene de urgență care au secție de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) vor trebui să facă activitate de prelevare de organe pentru transplant. Potrivit datelor oficiale sunt doar...

Scris de: Dana Lascu       18 dec 2018 / 16:32

A fost externată din Spitalul Universitar de Urgență București – SUUB - prima pacientă care a beneficiat de transplant medular. Este o reușită, această fiind prima intervenție de transplant după 10 de ani de întrerupere a activității.

Scris de: Dana Lascu       28 noi 2018 / 19:05

După mai bine de un deceniu de la întreruperea procedurilor de acest gen, astăzi la Spitalul Universitar de Urgență București a fost realizat primul transplant medular, anunță oficial conducerea unității medicale.

Scris de: Dana Lascu       14 noi 2018 / 19:43

La 19 ani de la primul transplant de inimă din România, autorul intervenției, dr. Șerban Brădișteanu va spune povestea din spatele acelei reușite uriașe, care a deschis calea transplantului cardiac în România. 

Scris de: Dana Lascu       01 noi 2018 / 15:37

Transplant pulmonar, a treia intervenție la Spitalul Sf. Maria: Echipa medicală de la Spitalul Clinic „Sf. Maria” din Capitală a efectuat al treilea transplant de plămâni din acest an.

Scris de: Dana Lascu       31 oct 2018 / 14:12

Transplant pulmonar pentru 10 pacienți români vom plăti la Budapesta, deși și în România se poate face intervenția și într-un spital de stat, dar și într-unul privat, pe care nimeni  nu pare interesat să-l acrediteze de trei ani! Scuza oficială e că nu avem...

Scris de: Dana Lascu       25 oct 2018 / 22:36

Medicii de la Spitalul C.I. Parhon din Iași au efectuat, astăzi, un nou transplant renal. Este cel de-al nouălea din acest an cu donator în moarte cerebrală, și al 21-lea de la începutul anului.

Scris de: Dana Lascu       25 oct 2018 / 18:07

Ministerul Sănătăţii a reacţionat la apelul disperat al unei mame a cărei fetiţă are nevoie urgentă de transplant de plămâni.

Scris de: Cătălina Burghelea       19 oct 2018 / 18:10

Prof.dr. Horaţiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, a anunţat duminică, efectuarea celui de-al patrulea transplant de cord din România din acest an. 

Scris de: Dana Lascu       15 oct 2018 / 09:13

O echipă de medici de la Spitalul clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi au efectuat o nouă intervenţie de transplant renal, cu un rinichi recoltat de la o persoană aflată în moarte cerebrală.

Scris de: Dana Lascu       05 oct 2018 / 16:50

În Registrul Național al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice sunt înscriși doar 57.000 de români, jumătate din cât ar fi nevoie ca bolnavii noștri să aibă șanse reale să-și găsească un donator compatibil. Vineri, la Centrul de Presă al Romexpo, conf. univ. dr....

Scris de: Dana Lascu       20 sep 2018 / 12:14

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un ordin de modificare și extindere a unor programe naționale de sănătate. Printre acestea se numără și programul de transplant de celule stem hematopoietice, pentru care Ministerul Sănătății va aloca bani pentru kiturile de testare a...

Scris de: Dana Lascu       01 sep 2018 / 09:27

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria TRANSPLANT
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25