VARDENAFILUM - prospect

DCMedical Team / 12 noi 2020 / 15:37
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

VARDENAFILUM - prospect. Acțiune: Inhibitor selectiv al fosfodiesterazei de tip 5 (PDE-5), creşte concentraţia de GMPc; în corpii cavernoşi, relaxează musculatura netedă locală, cu creşterea influxului de sânge şi favorizarea erecţiei.

VARDENAFILUM - prospect

Denumire comercială: LEVITRA

Formă: comprimate filmate

Indicații: Tratamentul disfuncţiei erectile, care reprezintă incapacitatea de a obţine sau de a menţine o erecţie a penisului suficientă pentru o performanţă sexuală satisfăcătoare. Pentru a fi eficace este necesară stimularea sexuală.

Contraindicații: Co-administrarea cu nitraţi sau donori de oxid nitric (cum este nitritul de amil), în orice formă farmaceutică. Nu trebuie administrată la bărbaţii la care activitatea sexuală nu este recomandată: pacienţi cu afecţiuni cardiovasculare severe ca angină instabilă sau insuficienţă cardiacă severă (NYHA III sau IV). Afectare hepatică severă (Child-Pugh C), afecţiuni renale în stadiul final care necesită dializă, hipotensiune arterială (presiunea arterială < 90/50 mmHg), antecedente recente de accident vascular cerebral sau infarct miocardic (în ultimele 6 luni), angina instabilă şi afecţiuni retiniene ereditare degenerative cunoscute, cum este retinita pigmentară. Administrarea concomitentă a vardenafilului cu inhibitori potenţi ai CYP 3A4 (ritonavir, indinavir, ketoconazol, itraconazol, în forme cu administrare orală) este contraindicată la bărbaţii cu vârsta peste 75 ani. Hipersensibilitate.

Atenție: Înaintea administrării se evaluează statusul cardiovascular al pacienţilor. Precauţie la pacienţii cu deformări anatomice ale penisului: angularea, fibroza cavernoasă sau boala Peyronie, la pacienţii cu afecţiuni ce pot predispune la priapism: siclemia, mielomul multiplu, leucemia. Prudenţă la pacienţi cu tulburări de coagulare sau cu ulcer peptic activ. Interacţiuni cu blocante alfa-adrenergice, ritonavir, indinavir, itraconazol şi ketoconazol,
eritromicină, suc de grapefruit. Nu este indicată administrarea la femei. Şoferi şi activităţi de precizie.

Reacții adverse: Mai frecvente: înroşirea feţei, cefalee, dispepsie, greaţă, ameţeli, rinită, hipertensiune arterială, reacţii de fotosensibilizare, tulburări de vedere.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy