6 alimente considerate cele mai SĂNĂTOASE: aduc beneficii neașteptate și sunt IEFTINE

Angela Sabău |
Data publicării:
Merele sunt un desert recomandat
Merele sunt un desert recomandat

Iată o listă cu șase cele mai sănătoase alimente. Dincolo de faptul că sunt ușor accesibile, sunt și ieftine.

Șase alimente care luptă împotriva bolilor, îmbunătățesc funcția imunitară, susțin starea de spirit și stimulează pierderea în greutate. Nu, nu sunt suplimente sau pastile de slăbit, ci alimente vegetale întregi, proaspete — cu superputeri. Așa este – pentru a fi super-alimente, nu trebuie să fii fructe de pădure pe care trebuie să le cauți în magazinele alimentare de specialitate. Alimentele care pot avea un impact extraordinar asupra sănătății tale pot fi găsite la magazinul alimentar de la colț.

Iată o listă cu șase alimente considerate cele mai sănătoase și pe care ar trebui să le consumați mereu:

1 ulei de măsline

Consumul regulat de ulei de măsline virgin - o grăsime mononesaturată caracteristică dietei mediteraneene - este asociat cu o incidență scăzută a cancerului, bolilor de inimă și a altor probleme legate de obezitate, precum și cu un risc mai scăzut de accident vascular cerebral. Un studiu recent din jurnalul PLOS ONE a arătat că pompierii, un grup despre care se știe că are o prevalență ridicată a obezității, care au aderat la o dietă în stil mediteranean bogat în ulei de măsline au arătat o scădere cu 35% a riscului de sindrom metabolic, precum și cu 43% un risc mai mic de creștere în greutate. Cercetările sugerează că acidul oleic din uleiul de măsline poate chiar reduce grăsimea de pe burtă!

2 linte

Sunt o formă ieftină de proteine ​​și fibre vegetariene, promovate de experții în sănătate pentru capacitatea sa de a reduce inflamația, de a reduce colesterolul, de a promova metabolismul grăsimilor și de a reduce pofta de mâncare.

Lintea este un amidon rezistent, un tip funcțional de fibre cu digerare lentă.

3 nuci

Un nou studiu științific sugerează că o mână de nuci conține aproape de două ori mai mulți antioxidanți care luptă împotriva bolilor decât orice alte oleaginoase! Fiind una dintre cele mai bune surse alimentare de acizi grași omega-3 antiinflamatori, nucile s-au dovedit deosebit de bune pentru inimă. Un studiu din Jurnalul Colegiului American de Cardiologie a constatat că consumul de nuci o dată sau de mai multe ori pe săptămână a fost asociat cu un risc cu până la 19% mai mic de boli cardiovasculare totale și cu 23% mai mic risc de boli coronariene.

4 ovăz

Ovăzul este bogat într-un tip de fibre solubile numite beta-glucan și compusul antiinflamator avenantramidă - care, împreună, ajută la prevenirea problemelor de sănătate legate de obezitate, inclusiv bolile de inimă și diabetul. Consumul unei porții de fulgi de ovăz (1 cană gătită) de două până la patru ori pe săptămână a dus la o reducere cu 16% a riscului de diabet de tip 2. Un bol zilnic a arătat o reducere și mai mare a riscului, de 39 la sută. Și un al doilea studiu a arătat că trei porții de cereale integrale pe zi, inclusiv ovăz, au fost la fel de eficiente ca și medicamentele în scăderea tensiunii arteriale, reducând riscul de boli de inimă cu 15% în doar 12 săptămâni.

5 mere cu coajă

Deși sfaturile tradiționale pentru salvarea pielii s-au bazat în principal pe conținutul său de fibre (un măr furnizează în medie 4,5 grame), beneficiile pentru sănătate nu se opresc aici. Există un număr tot mai mare de cercetări care sugerează că de fapt polifenolii săi din coajă - compuși nedigerabili capabili să facă totul, de la promovarea creșterii bacteriilor prietenoase în intestin care ajută la pierderea în greutate până la reducerea colesterolului. De fapt, un studiu a arătat că 75 de grame de mere (echivalentul a două mere de mărime medie) au redus nivelul de colesterol „rău” cu 23 la sută, comparativ cu o porție echivalentă de prune uscate bogate în fibre.

6 roșii

Roșiile sunt deosebit de bogate în licopen, un antioxidant care, spre deosebire de majoritatea nutrienților din produsele proaspete, crește după gătire și procesare. Un studiu publicat recent a arătat că bărbații care mănâncă peste 10 porții pe săptămână de roșii au un risc cu 18% mai mic de a dezvolta cancer de prostată. Un al doilea studiu a arătat că o dietă bogată în roșii poate ajuta la protejarea femeilor aflate în postmenopauză de cancerul de sân prin creșterea nivelului de adiponectină, un hormon implicat în reglarea nivelului de zahăr și grăsimi din sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel