6 lucruri surprinzătoare pe care nu le știai despre uleiul de ricin

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ulei de ricin
Ulei de ricin

Părul, sprâncenele, unghiile, genele și pielea pot fi date cu ulei de ricin, datorită numeroaselor sale beneficii. 

În ultima vreme, uleiul de ricin este foarte căutat ca remediu natural pentru diferite probleme de sănătate. Ueiul de ricin este o substanță naturală care se extrage din planta Ricinus communis și care are multiple întrebuințări atunci când vine vorba de îngrijirea pielii și a părului, dar și a unghiilor, a genelor sau a sprâncenelor. 

Ce este uleiul de ricin?

 

Uleiul de ricin este extras din semințele plantei Ricinus communis, astfel încât componenta principală a acestei substanțe este acidul ricinoleic, benefic pentru piele sau păr, crescând utilizarea sa în produse cosmetice de toate tipurile, așa cum se indică în Raportul final privind Evaluarea siguranței uleiului de ricin, publicat în Biblioteca Națională de Medicină

Uleiul de ricin este înregistrat de Food and Drug Administration (FDA) ca fiind sigur și eficient pentru utilizare ca laxativ natural, în timp ce OMS a stabilit un aport zilnic de ulei de ricin (pentru om) de la 0 la 0,7 mg / kg. Astfel, acest ulei este utilizat în medicamente, dar și pentru a trata diferite probleme cu pielea sau părul, cum ar fi cearcănele, căderea părului sau unghiile fragile.

Beneficiile uleiului de ricin pentru păr, gene și sprâncene

 

Uleiul de ricin este bun pentru păr, gene și sprâncene datorită acidului ricinoleic, care are „caracteristici excelente pentru a întări și a da volum zonelor cu probleme”.

Beneficiile uleiului de ricin pentru piele

 

Ca și în cazul părului, uleiul de ricin este perfect pentru hidratarea și hrănirea pielii. În plus, este un ulei bogat în vitamina E și acizi grași, ceea ce îl face un antirid natural.

Care sunt beneficiile acestui ulei pentru unghii?

 

Deși utilizarea sa cea mai răspândită este pentru păr și diferite zone ale pielii, uleiul de ricin poate fi aplicat și pe unghiile care se rup repede. 

Totodată, uleiul de ricin este eficient pentru ameliorarea mâncărimii ochilor.

Mâncărimea ochilor poate fi tratată cu ulei de ricin, datorită proprietăților antiinflamatorii. Uleiul de ricin are un efect lubrifiant asupra ochilor și poate ajuta la reducerea iritației. De asemenea, reduce roșeața sau umflarea ochilor.

Pentru a aplica ulei de ricin pe ochi, înmoaie două dischete din bumbac în ulei, stoarce bine de surplusul de ulei și aplică-le pe ochi timp de 15-20 de minute. Apoi spală-te pe ochi cu apă rece.

Toxicitatea uleiului de ricin: contraindicații 

 

Uleiul de ricin, deși este utilizat pentru toate aceste părți ale corpului și este benefic, poate fi contraindicat în unele situații. De fapt, deși este folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea problemelor digestive, uleiul de ricin poate deveni toxic dacă se depășește doza zilnică recomandată. 

Medicals News Today dezvăluie că, în anumite ocazii, uleiul de ricin poate provoca reacții alergice, cazuri în care se recomandă oprirea imediată a utilizării acestuia. Cele mai frecvente efecte secundare sunt erupțiile cutanate și înroșirea pielii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel