A sta picior peste picior, obicei cu puternic IMPACT asupra sănătății. 5 efecte secundare

Cum îți place să stai când ești la birou? Sau la cină? Multe persoane se simt cel mai confortabil când stau picior peste picior. Doar că acest obicei, aparent inofensiv, îţi poate face mai mult rău decât bine! Se crede că a sta picior peste picior provoacă vene varicoase, complicații la naștere pentru femeile însărcinate și hipertensiune arterială. 

1. Tensiune arterială crescută

Când îți testezi tensiunea arterială, ți se cere de obicei să stai cu ambele picioare pe pământ, și nu încrucișate. Acest lucru se datorează faptului că încrucișarea unuia dintre picioare peste celălalt poate provoca o creștere temporară a tensiunii arteriale.

Un studiu publicat în Journal of Clinical Nursing a constatat o creștere semnificativă a tensiunii arteriale atunci când participanții au stat picior peste picior. 

Un alt studiu, publicat în Journal of Hypertension, a descoperit o creștere ușor mai mare a tensiunii arteriale atunci când participanții și-au încrucișat picioarele, punându-și glezna pe genunchi.

2. Risc de varice

Varicele sunt vene pronunţate care le umflă şi le poţi observa în exteriorul pielii. Uneori sunt numite vene de păianjen, deoarece arată ca picioarele unei insecte albastre pe suprafaţa pielii. A avea aceste vene este mai mult decât o problemă cosmetică. Ele pot provoca dureri atunci când cresc în dimensiune. În plus, cei care au aceste vene de păianjen prezintă risc mai mare de a dezvolta cheaguri de sânge, scrie healthline.com

3. Postura este afectată

Atunci când stai picior peste picior, ai tendința să stai puțin aplecat. În timp, acest obicei îți poate afecta postura. Corpul tău va deveni stresat şi îţi poate afecta chiar şi sistemul sigestiv. Dacă trebuie să stai aşa, nu uita să ţii spatele drept şi să nu te înclini.

4. Dureri de spate

Statul picior peste picior îţi poate provoca dureri de şold şi de spate. urerea sciatică, atunci ştii că nu este pentru cei mai slabi de inimă.

5. Picioare umflate

Umflături la nivelul gleznei sau la picioare apar atunci când stai picior peste picior. Acest lucru se observă, în special, la femeile însărcinate. Presiunea de a sta aşa face ca lichidul să se adune în picioare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel