Bichectomia, o nouă procedură de înfrumusețare. Dr. Gregorian: Subțiază obrajii

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

Bichectomia este una dintre proceudurile preferate de vedetele de la Hollywood pentru subțierea obrajilor și punerea în evidență a pomeților. 

Trăim într-o perioadă în care imaginea contează. Tehnologia evluează punând accent în primul rând pe aspect. De secole, frumusețea a fost cea care a ghidat evoluția omenirii. Medicina nu a făcut rabat, iar estetica nu doar repară, ci mai ales imbunătățește. Lucurile nu trebuie privite la nivel conceptual simplu și nici simplist, întrucat este demonstrat că la nivel psihologic, orice minus legat de corp aduce cu sine frustrări, traume și deviante mentale sau comportamentale.

Rezultatele în medicina estetica sunt din ce în ce mai spectaculoase. La nivelul feței există nenumărate proceduri, majoritatea dintre ele fiind bazate pe substanțe ale căror efecte sunt trecătoare. Așadar, posibilele complicații sau rezultate nedorite sunt mai ușor de gestionat și de corectat. Avem astfel de ales între: fillere cu acid hialuronic, fire de lifting resorbabile, botox sau cocktail-uri ale frumuseții. Deși zona feței nu este una deosebit de extinsă, este una sensibilă.

30% dintre cereri pentru procedurile estetice sunt la nivelul fetei

„Fața reprezintă pentru fiecare "cartea de vizită" în stabilirea primei impresii în relatiile cu cei din jur, un motiv al încrederii în sine mai mult sau mai puțin crescute, iar micro sau macroexpresiile faciale mai simbolizează primul pas în exprimarea unei idei, a unui sentiment, celor din jur. Astfel, pacienții doresc o conturare a feței până la cele mai mici detalii, iar precizia medicului este un element cheie în efectuarea unui tratament corect și corespunzător. Proceduri ca volumizarea pomeților sau reconturarea mandibulară ocupă în momentul de față aproximativ 30% ca cerere în ceea ce privește intervenția asupra feței. Împreună, acestea dau chipului un aspect sculptat și întinerit. De asemenea, deși la nivelul corpului uman nu există simetrie perfectă, țelul esteticii este acela de a fi cat mai aproape de acest deziderat", explică dr. Andrei Gregorian, manager al unei clinici de estetică.

Conform doctorului Gregorian, ceea ce reprezintă un avantaj al produselor de estetică minim invazive semnifică și un mare defect. „Anume faptul ca acidul, firele sau botox-ul au efect trecător, constituie un inconvenient financiar pe termen mediu și lung. De aceea, atunci cand observ că pacientele sunt mulțumite de un anumit aspect la care s-a ajuns și ajung să vina majoritar pentru intreținere, trec peste interesul pur comercial și le propun o solutie permanenta. Aceasta ar fi mai avantajoasă atât pe plan economic, cât și din punct de vedere al confortului pacientului, care nu mai este nevoit sa efectueze în medie 2 vizite pe an și nu mai este nevoie de înțepături repetate."

Bichectomia, o solutie new entry

„Una dintre pacientele fidele a clinicii a apelat în ultimii 3 ani, în mod repetat, la augmentarea pomeților cu acid hialuronic. Fiind mulțumită de rezultatul final și fiind dispusă să continue, am decis să îi propun o variantă permanentă. Soluția adoptată a fost o procedura chirurgicală numită bichectomie", spune dr. Andrei Gregorian.

Ce inseamna aceasta procedura?

„La nivelul obrazului se afla o bulă de grăsime independentă de cantitatea de celulită din organism (cunoscută și ca bula lui Bichat). Aceasta nu poate fi îndepartată prin cocktail-uri care să o topească sau de o anume dietă "minune". Prin scoaterea acesteia pe cale chirurgicala, se obțin mai multe rezultate benefice din punct de vedere estetic: subțierea obrajilor, evidențierea pomeților și punerea în valoare a conturului mandibular. Procedura este nedureroasă, întrucat se efectuează sub anestezie locală. Fiind vorba despre o procedură chirurgicală, se va efectua și o incizie. Aceasta va avea loc pe interiorul obrajilor, unde va avea loc o vindecare mai rapidă și cicatricea nu va fi vizibilă la nivelul feței. Ulterior, se va scoate aceasta bulă de grasime, iar după ce medicul a constatat că totul este în regulă va efectua sutura. Pe termen scurt, este posibilă apariția unor ușoare dureri și a unei mici inflamații", explica medicul.

Rezultatul final va apărea după un an

În scopul prevenirii complicațiilor postoperatorii, medicul specialist în chirurgie oro-maxilo-facială sau chirurgie plastică va prescrie: antibiotice în vederea prevenirii apariței oricărei infecții, antiinflamatoare pentru a reduce inflamația, antialgice în cazul aparitiei durerilor ( se administrează numai la nevoie).Rezultatele incep sa apară dupa 3 saptamani, dar o variantă finala va apărea la aproximativ un an de la efectuarea procedurii.

Metodă folosită de Angelina Jolie, Megan Fox sau Kim Kardashian

Deși la noi în țara se îndrează încă la capitolul noutăților, in S.U.A. este o procedura extrem de folosită. Vedete ca Angelina Jolie, Megan Fox sau Kim Kardashian au recunoscut că au apelat la aceasta procedură.

„Cu toate acestea, observ că procedurile de chirurgie plastică în general se află pe un trend ascendent. Între acestea, din ce în ce mai multe paciente apelează la bichectomie, fiind atrase în cele din urmă de rezultatul final. Doresc de asemenea sa remarc faptul ca proceduri precum bichectomia ("Hollywood Cheeks") au apărut din ce în ce mai mult în lumina reflectoarelor prin faptul că însăși chirurgia plastică a devenit un subiect mai putin tabu. Persoanele publice sunt din ce în ce mai deschise în a vorbi despre procedurile de estetică pe care le efectuează. Acestea încep sa devină treptat un simbol al statutului social și al unei conduite care previne îmbatranirea. Popularizarea esteticii a dat naștere apariției unei noi ramuri a medicinei estetice, anume medicina anti-aging. În acest caz este îmbucurator cum pacienții înteleg din ce în ce mai mult nevoia să prevină decat să trateze mai tarziu", conchide dr. Andrei Gregorian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel