Boli Infecțioase

Primele cazuri de gripă au apărut în acest sezon mai devreme față de anul trecut, iar sezonul rece abia a început. Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă cu privire la importanța vaccinării, dar și a măsurilor care ne pot proteja de îmbolnăvire.

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 09:47

Prezența microbiotei specifice poate preveni și vindeca infecția cu rotavirus, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 00:03

O echipă de cercetători au analizat răspunsului molecular care apare în sistemul imunitar după vaccinarea împotriva Ebola.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 22:13

Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a livrat 1,6 milioane de doze de vaccin oral în Sudan, unde există un focar letal de holeră.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 18:10

Infecțiile cu virusul hepatitei C au crescut cu 400% în rândul femeilor din SUA care au născut din 2000 până în 2015. Cele mai multe dintre acestea sufereau de o tulburare a consumului de opoide.

Scris de: Angela Sabău       07 oct, 20:00

O bacterie ar putea ajuta la controlul răspândirii Febrei Dengue, susțin cercetători din Brazilia, țară în care a avut loc o explozie de pacienți infectați cu acest virus.

Scris de: Adisa Codruț       02 oct, 11:14

Medicul parlamentar Tudor Ciuhodaru îi sfătuiește pe oameni să nu neglijeze înțepăturile de țânțari, dar și că "probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură este totuși redusă".

Scris de: Adisa Codruț       02 oct, 09:52

Toxoplasmoza oculară este o infecție a ochilor care produce leziuni pe retină. Cercetătorii au analizat de ce se produc aceste leziuni. 

Scris de: Angela Sabău       30 sep, 19:54

Temperaturile mai scăzute utilizate de mașina de spălat care economisește energie nu reușesc să ucidă toate bacteriile periculoase care sunt rezistente la medicamente. Problema a fost demonstrată de un caz de la un spital de copii din Germania, unde mai mulți nou-născuți prematuri au fost...

Scris de: Dana Lascu       30 sep, 13:42

Primul caz de transmitere a virusului West Nile la o persoană din Germania a fost confirmat vineri, 27 septembrie.

Scris de: Adisa Codruț       27 sep, 15:03

Celulele responsabile cu combaterea infecțiilor și a cancerului funcționează foarte diferit în funcție de ora din zi.

26 sep, 06:31

Cercetătorii au creat un vaccin sintetic pentru virusul Chikungunya, răspândit de țânțari. Noul vaccin poate fi depozitat la cald.

Scris de: Florina Pop       25 sep, 23:38

Numărul copiilor de la şcoli şi grădiniţe din județul Olt, depistaţi cu pediculoză la triajul epidemiolog din septembrie este mai mic anul acesta faţă de anii anteriori.

Scris de: Adisa Codruț       25 sep, 17:23

Dozele de vaccin antigripal solicitate de de DSP Vrancea sunt cu o treime mai multe față de numărul celor care au fost alocate județului. Prima tranșă a ajuns deja în județ.

Scris de: Adisa Codruț       25 sep, 15:48

Rabia, boala transmisă la om de la animale infectate, duce întotdeauna la deces. Liliecii sunt cele mai frecvente animale purtătoare a acestui virus, în SUA, în timp ce în alte părți ale lumii, boala este luată cel mai frecvent de la câini. Deși nu mai este...

Scris de: Angela Sabău       24 sep, 15:06

Ceaiul verde ar putea fi de ajutor în cazul unei bacterii rezistente la antibiotic. O substanță găsită frecvent în ceaiul vere, combinată cu un antibiotic, a dat rezultate de excepție.

Scris de: Angela Sabău       24 sep, 14:13

Infecția cardiacă este una din afecțiunile care s-au dublat, din 2002 până în 2016. Creșterea alarmantă în Statele Unite are un factor de risc major.

Scris de: Angela Sabău       23 sep, 12:51

Îmbolnăviri de Ebola care nu au fost anunțate, asta este acuzația pe care OMS o face la adresa autorităților tanzaniene. Acestea din urmă dau asigurări că nu există niciun caz de îmbolnăviri în țară.  

Scris de: Adisa Codruț       22 sep, 23:33

Specialiști de la Harvard explică unui cititor că o anume boală face diferența între zona Zoster contagioasă și zona Zoster necontagioasă.

Scris de: Florina Pop       21 sep, 07:24

Pericolul bolilor trasmise de țânțari, precum West Nile sau febra Denga au determinat autoritățile în domeniu să transmită informații pentru populație și autorități locale privind măsurile ce ar trebui luate pentru evitarea îmbolnăvirii.

Scris de: Adisa Codruț       19 sep, 00:31

Laboratorul din Rusia unde se păstrau eșantioane de viruși mortali, inclusiv de variolă, eradicată de aproape 40 de ani, a explodat. În lume sunt doar două locuri unde sunt stocate mostre de variolă.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 16:49

O fetiţă de 10 ani care s-a scăldat într-un râu din SUA, a murit din cauza unei infecţii provocate de o amibă. 

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 09:57

Trei oameni au murit și cel puțin 222 de persoane au fost infectate în cadrul celei mai ample epidemii de listerioză, în Spania, au anunțat astăzi reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 18:23

Papilomavirusul uman (HPV) este cea mai frecventă infecție cu transmitere sexuală și depistarea ei precoce te poate salva de mai multe forme de cancer. E valabil atât la femei cât și la bărbați. Dacă în prezent sunteți sau ați fost activ sexual, este foarte posibil să fiți...

Scris de: Dana Lascu       14 sep, 23:19

Fostul ministru congolez al sănătății, Oly Ilunga, suspectat de deturnare de fonduri alocate luptei împotriva Ebola în Republica Democrată Congo, a fost pus în arest, astăzi, la Kinshasa, a anunțat poliția locală.

Scris de: Adisa Codruț       14 sep, 17:42

Cinci persoane au murit din cauza holerei în statul Nilul Albastru din Sudan de la sfârșitul lunii august încoace. În total 67 de persoane au fost bolnave de holeră în trei săptămâni, a anunțat Ministerul Sănătății din această țară.

Scris de: Dana Lascu       14 sep, 13:32

Malaria ucide 800 de copii în fiecare zi pe glob. Kenya e a treia țară alături de Malawi și Ghana care au pus în practică un program pilot pentru vaccinare.

Scris de: Florina Pop       14 sep, 05:49

Potrivit unor surse, peste 20 de cazuri de febră Q au fost înregistrate în România. Boala este produsă de o bacterie, recunoscută ca potențial agent al bioterorismului.

Scris de: Adisa Codruț       13 sep, 15:04

Reprezentanții regiunii italiane Toscana au consolidat măsurile de prevenire în spitale în urma unei creşteri semnificative a cazurilor de infecţie cu bacteria NDM-1, rezistentă la antibiotice.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 20:34

Patru oameni din județul Tulcea au fost înregistrați ca bolnavi cu virusul West Nile. Anul trecut s-a semnalat un singur caz.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 19:14

Click pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27