Boli Infecțioase

Dr Gindrovel Dumitra explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, cum s-a reușit ca, păzindu-ne de infecția cu coronavirus, să scăpăm de sezonul gripal și de viroze cu o lună mai devreme și cu mult mai puține victime!

Scris de: Dana Lascu       14 mai, 21:32

Alte 119 cazuri noi de rujeolă au fost anunțate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Scris de: Florina Pop       04 mai, 09:08

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că gripa sezonieră, dat fiind faptul că e finalul sezonului gripal, nu mai face victime ca acum două luni. Ultimul deces din cauza gripei a fost înregistrat pe 2 aprilie. În tot sezonul au fost 73!

Scris de: Dana Lascu       14 apr, 19:20

După șase săptămâni în care nicio persoană nu a mai fost infectată cu Ebola, și toată lumea spera că pericolul a trecut și că epidemia poate fi declarată oficial închisă, Congo a anunțat astăzi un nou caz.

Scris de: Adisa Codruț       10 apr, 22:46

Un medic infecționist arată ce se va întâmpla cu noul coronavirus când vremea va fi mai caldă.

Scris de: Adisa Codruț       17 Martie, 08:13

Prof. dr. Olga Simionescu, invitată la emisiunea Academia de Sănătate, a explicat cum se produce infectarea cu virusul HPV, dar și de ce este importantă vaccinarea.

Scris de: Angela Sabău       16 Martie, 17:35

În contextul creșterii rapide a numărului de cazuri de infecție cu coronavirus, Dr Gheorghe Borcean, președintele CMR, a explicat câți medici infecționiști și epidemiologi sunt în România și de unde am putea aduce mai mulți.

Scris de: Dana Lascu       15 Martie, 12:14

Dr Valeriu Gheorghiță, medic primar boli infecțioase, arată care sunt primele cinci simptome ale infecției cu coronavirus Covid-19.

Scris de: Adisa Codruț       13 Martie, 09:50

În urmă cu 12 ani, un pacient german era aparent vindecat de HIV. Acum, medicii din Regatul Unit cred că au duplicat în cele din urmă acel succes, de această dată la un englez în vârstă de 40 de ani.  

Scris de: Georgiana Ioniță       10 Martie, 11:42

Epidemia de gripă determină Bulgaria să ia măsuri severe. Astfel, cursrile se suspendă timp de o săptămână, precum și alte activități.    

Scris de: Angela Sabău       05 Martie, 23:50

Încă un deces cauzat de virusul gripei sezoniere. Este vorba despre o femeie de 83 de ani, nevaccinată și cu condiții medicale preexistente.  

Scris de: Angela Sabău       04 Martie, 19:26

Directorul OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunțat în briefingul de presă organizat astăzi, la Geneva, că epidemia de Ebola din Africa pare să se termine.

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 18:08

Papa Francisc a anulat un eveniment care era programat astăzi la Bazilica Sfântului Petru. Explicațiile Vaticanului și speculațiile presei internaționale

Scris de: Dana Lascu       27 feb, 19:16

Italianul internat aseară la Sibiu cu stare febrilă are o evoluție favorabilă. Starea lui s-a îmbunătățit, se așteaptă rezultatele analizelor.

Scris de: Angela Sabău       25 feb, 12:07

Gripa a răpus 39 de români în acest sezon. Ultimele 4 persoane provin din județele Alba, Prahova, Iași și Bistrița-Năsăud.

Scris de: Adisa Codruț       18 feb, 20:25

Infecțiile respiratorii sunt cauza pentru care încă trei unități de învățămând din Covasna vor fi închise în 19 și 20 februarie.

Scris de: Adisa Codruț       18 feb, 17:19

Rujeola, infecția extrem de contagioasă, poate duce la complicații care pot fi mortale. Trei cazuri discutate într-un raport

Scris de: Dana Lascu       18 feb, 10:47

Aproape 800 de pacienți au ajuns la Sptialul Județen din Baia Mare, în doar trei zile. Aproape 300 au fost copii, cei mai mulți cu infecții respiratorii.

Scris de: Angela Sabău       17 feb, 18:00

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că a fost înregistrat un nou deces datorat gripei.

Scris de: Dana Lascu       17 feb, 17:53

Institutul de Sănătate Publică din Etiopia (EPHI) a anunțat sâmbătă că un focar de holeră la nivel național a provocat moartea a 76 de persoane.

Scris de: Adisa Codruț       15 feb, 17:05

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat joi, 13 februarie, că 34 de români au murit de gripă în acest sezon.

Scris de: Adisa Codruț       13 feb, 15:38

Două persoane au murit din cauza gripei în județul Bihor, este vorba despre un bărbat de 50 de ani și o femeie de 52 de ani, care aveau și alte boli asociate.

Scris de: Adisa Codruț       13 feb, 10:52

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna a dispus, miercuri, suspendarea cursurilor în patru clase de la Colegiul Naţional "Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe, pe fondul creşterii numărului de infecţii respiratorii acute.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb, 15:19

Două perosane au decedat din cauza gripei, potrivit INSP. Cele două persoane erau din Argeș și Iași, aveau condiții medicale preexistente și erau nevaccinate.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb, 14:01

Numărul de paturi din Secţia de boli infecţioase - adulţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost suplimentat, pentru a face faţă valului de pacienţi cu gripă, pneumonii sau infecţii virale ale căilor respiratorii.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb, 13:34

Numărul cazurilor de gripă a ajuns la 35 în județul Giurgiu, fiind cazuri atât la copii, cât și la adulți. Nu sunt școli închise sau decese înregistrate în județ.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb, 10:41

Dacă numărul cazurilor de gripă din Bistrița-Năsăud s-a dublat în doar o săptămână, în schimb, cazurile de gripă din județul Brașov nu au crescut săptămâna trecută față de săptămâna anterioară.

Scris de: Adisa Codruț       11 feb, 16:18

Gripa a dus la decesul a 29 de români în acest sezon rece. Centrul Național de Control și Supraveghere a Bolilor Transmisibile anunță marți, 1 1februarie, moartea a patru români.

Scris de: Adisa Codruț       11 feb, 14:19

Peste 50 de cazuri de varicelă au fost înregistrate, de la începutul anului, în județul Gorj, în mai multe grădiniţe şi şcoli din judeţ.

Scris de: Adisa Codruț       11 feb, 11:25

MAE a emis o alertă de călătorie în Peru, acolo unde a izbucnit o peidemie provocată de virusul febrei Dengue, în regiunile din nord-estul și estul țării.

Scris de: Angela Sabău       11 feb, 09:53

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy