Boli Infecțioase

Meningita meningococică este o boală gravă cu potențial letal, o infecție a meningelui, mebrana care protejează creierul. Netratată, jumătate din pacienți mor, iar 10% rămân cu sechele.

Scris de: Angela Sabău       18 apr, 21:59

Rujeola încă face victime în țară, și nu numai. Americanii se întreabă dacă pot face boala, deși s-au vaccinat. Specialiștii spun că aceste cazuri sunt extrem de rare, dar explică și cum este posibil.

Scris de: Angela Sabău       18 apr, 18:29

Cercetătorii tocmai au asociat cazarea în hoteluri cu riscul de infecții cu bacterii multirezistente la medicamente. Ei spun că mai sunt necesare cercetări pentru a stabili cu exactitate care este legătura.

Scris de: Angela Sabău       17 apr, 20:31

Grădinile zoologice în care vizitatorii pot hrăni sau intra în contact cu animalele, par a fi locuri cu adevărat periculoase pentru sănătate, spun cercetătorii care au descoperit că animalele pot transmite o serie de bacterii multidrog rezistente.

Scris de: Angela Sabău       15 apr, 19:49

Un nou studiu asociază schimbările climatice cu rezistența la antibiotice. Studiile sunt încurajatoare și arată că există o posibilă legătură între cele două elemente.

Scris de: Angela Sabău       15 apr, 17:29

Președintele Societății Române de Epidemiologie, prof dr Doina Azoicăi a declarat că părinții au o datorie civică și morală de a-și vaccina copiii, la un seminar pe tema vaccinurilor, organizat în weekend la Govora, de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC)...

Scris de: Dana Lascu       15 apr, 14:36

Hepatita A este cea mai ușoară formă de hepatită și poate trece chiar și fără tratament. Totuși, specialiștii spun că doar medicul vă poate pune diagnosticul.

Scris de: Angela Sabău       14 apr, 09:30

Cercetători din Suedia și Danemarca au descoperit un nou posibil tratament pentru meningita bacteriană, care nu presupune folosirea de antibiotice, reformulând o idee din anii 1950.

Scris de: Dana Lascu       10 apr, 23:45

Un simplu vaccin te poate scăpa de o boală care nu e deloc banală sau ușoară, așa cum se crede: varicela. În contextul în care la camera de gardă se prezintă din ce în ce mai multe cazuri, dr. Victor Daniel Miron, de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr....

Scris de: Dana Lascu       10 apr, 20:18

Un aditiv alimentar ar putea fi responsabil pentru slăbirea imunității în fața virusului gripal. Testele de până acum au arătat că acesta interferează cu celulele care ar trebui să ucidă virusul.

Scris de: Angela Sabău       09 apr, 09:29

O ciupercă ucigașă a fost întâlnită tot mai des în ultima perioadă. În trei luni de zile, mai mult de jumătate din pacienții infectați, mor. Deocamdată nu se știe de unde a apărut și cum poate fi anihilată, însă se împrăștie cu o viteză uimitoare.

Scris de: Angela Sabău       07 apr, 18:16

O cercetare demonstrează că lumina albastră slăbește forța super-bacteriilor și astfel pot fi distruse prin antiseptice standard.

Scris de: Florina Pop       07 apr, 08:00

Virusul mononucleozei trăiește în saliva unei persoane infectate. Deci puteți să-l transmiteți sau să-l primiți printr-un sărut - de asta se mai numește și „boala sărutului”-, dar și dacă beți din aceleași pahare sau căni, ori folosiți linguri, furculițe și varii obiecte,...

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 18:09

Rujeolă. 82 de cazuri de această boală infecțioasă au fost înregistrate în zece județe din țară și București, potrivit agerpres.ro.

Scris de: Adisa Codruț       29 Martie, 22:15

Epidemia de gripă continuă să facă victime. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 188, conform ultimei statistici a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.Numărul cazurilor de infecții...

28 Martie, 16:54

Hepatita C este una din afecțiunile grave cu potențial letal. Se transmite prin sânge și poate să dureze zeci de ani, până când apar simptomele.

Scris de: Angela Sabău       27 Martie, 08:05

Mihai Tudose, fostul premier, a fost dus de urgență la Institutului de Boli Cardiovasculare CC Iliescu din București, suspect că ar fi făcut infarct. La fel ca și în cazul lui Florin „Busu” Busuioc, fostul premier avea cel puțin 3 dintre principalii factori de risc: fuma...

Scris de: Dana Lascu       26 Martie, 17:40

Epidemia de gripă a intrat în descreștere, potrivit ultimelor date. Numărul cazurilor de infecții cu virusuri gripale este mai mic față de săptămâna trecută. 

Scris de: Adisa Codruț       21 Martie, 15:43

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 180, față de doar 129 anul trecut, conform ultimei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din subordinea Institutului Național de Sănătate Publică. La 30 ianuarie, în România a...

Scris de: Adisa Codruț       20 Martie, 15:20

Zona zoster ar putea crește riscul de a face un atac de cord sau un accident vascular cerebral. În special, dacă această afecțiune vine înainte de 40 de ani. Rezultatele unui studiu confirmă teoria.

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 16:43

Rujeola este o boală exterm e contagioasă, produsă de un virus și poate da complicații grave, care să ducă la deces. Vaccinarea împotriva rujeolei s-a dovedit a fi cea mai eficientă metodă de a evita îmbolnăvirea.

Scris de: Angela Sabău       17 Martie, 11:02

Cercetătorii au găsit prima legătură directă dintre deficiența de vitamina B12 și un risc crescut de infectare cu doi patogeni potențial mortali pentru om, Pseudomonas aeruginosa și Enterococcus faecalis.

Scris de: Dana Lascu       14 Martie, 22:08

Cinci cazuri de scarlatină în județul Alba. Experții de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba ne arată ce este scarlatina, cum se ia boala și cum se tratează.

Scris de: Dana Lascu       14 Martie, 19:15

EPIDEMIE GRIPĂ 2019: Activitatea gripală a avut, în săptămâna 4 - 10 martie, un trend descrescător și a evoluat cu intensitate medie. A avut extindere regională în centrul țării și cu focare locale și cazuri sporadice în celelalte zone, potrivit unei informări a...

Scris de: Adisa Codruț       14 Martie, 17:41

Un judecător federal a respins cererea părinților a 44 de copii nevaccinați care doreau ca odraselele lor să fie lăsate să meargă la școală, deși în regiune este un focar de rujeolă declanșat încă din toamna anului trecut. 

Scris de: Dana Lascu       13 Martie, 20:59

Soluția contra rezistenței la antibiotice, inclusiv în spitale, nu e să distrugi toți microbii, ci să controlezi microbiomul astfel încât doar bacteriile bune să prolifereze. Igiena excesivă promovează rezistența la antibiotice, arată un nou studiu al cercetătorilor de la...

Scris de: Dana Lascu       13 Martie, 00:07

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 172, potrivit ultimei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie, 22:35

DSP Alba a anunțat că la o grădiniță din municipiul Alba Iulia este un focar de scarlatină. Trei copii sunt infectați, iar pentru alți doi se așteaptă rezultatul analizelor.

Scris de: Adisa Codruț       11 Martie, 23:17

Patru copii, dintre care unul la grădiniță, au fost diagnosticați cu scarlatină în ultimele săptămâni în mai multe unități de învățământ din Râmnicu Vâlcea , aceștia fiind în prezent izolați la domiciliu, potrivit reprezentanților Direcției de...

Scris de: Adisa Codruț       08 Martie, 14:07

Este o boală infecțioasă provocată de o bacterie și poate da complicații mortale. Persoanele infectate sunt foarte contagioase și cea mai bună metodă de prevenție contra ei este un vaccin. Un expert de la Harvard explică:

04 Martie, 08:28

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27