Boli Infecțioase

Probioticele ar putea ajuta la economii financiare impresionante, din reducerea costurilor facturilor serviciilor medicale, dar și din reducerea pierderilor cauzate de scăderea productivității, dată de concediile medicale, arată un nou studiu publicat în jurnalul Frontiers in...

Scris de: Angela Sabău       29 aug, 18:13

Infecția cu C. difficile ar putea fi asociată cu unele infecții fungice. Cercetătorii cred că asta ar putea fi un motiv de regândire a tratamentelor pentru infecție.

Scris de: Angela Sabău       29 aug, 16:10

Încă un deces din cauza listeriozei a fost înregistrat în Spania. Este al doilea caz, după ce o nonagenară și-a pierdut viața din aceeași cauză, în cursul acestei luni.

Scris de: Adisa Codruț       28 aug, 09:59

Toxiinfecția alimentară nu a fost confirmată în cazul copiilor care se aflau în tabără în județul Suceava, la Poiana Micului. Inspectorii sanitari cred că infecția s-ar fi putut transmite de la unul dintre copii, infectat cu rotavirus.

Scris de: Adisa Codruț       27 aug, 15:53

Antibioticele ar putea fi asociate cu un risc crescut de artrită reumatoidă. Datele de la pacienți arată că riscul este cu 60% mai mare la cei care au luat antibiotice.

Scris de: Angela Sabău       23 aug, 20:33

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie 2019) a ajuns la 11, potrivit unei informări publicată pe site-ul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de...

Scris de: Dana Lascu       22 aug, 15:35

Un număr de 12 copii din județul Neamț au ajuns la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, după s-au cazat în satul Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului, a anunțat, astăzi, purtătorul de cuvânt al DSP, Bianca Bighiu.

Scris de: Adisa Codruț       22 aug, 15:21

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a explicat în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, care este pericolul dat de Ebola pentru România. De asemenea, el a arătat și cât de pregătite sunt autoritățile române pentru o eventuală intervenție.

Scris de: Angela Sabău       21 aug, 18:14

Virusul West Nile a fost confirmat la o pacientă din județul Iași. Femeia de 62 de ani se află internată de 10 zile, în stare gravă.

Scris de: Adisa Codruț       21 aug, 13:01

FDA avertizează pacienții și profesioniștii din domeniul sănătății despre cazuri rare de leziuni hepatice grave sau eșec al tratamentului pentru hepatită C la unii pacienți care au boală hepatică avansată. Când apar anumite simptome trebuie oprit tratamentul, spun oficialii americani.

Scris de: Dana Lascu       29 aug, 21:25

Șapte copii aflați într-o tabără și o profesoară au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. Toți au fost transportați la Spitalul Județean Miercurea Ciuc.

Scris de: Adisa Codruț       21 aug, 12:51

Rujeola a făcut mai multe victime în Congo decât Ebola, potrivit unei organizații non-guvernamentale. Reprezentanții ONG-ului spun că, cu toate acestea, pentru Ebola se adună fonduri mai consistente decât pentru rujeolă.

Scris de: Angela Sabău       18 aug, 17:55

Două noi ntratamente sunt posibile pentru Ebola. Cercetătorii au experimentat patru tipuri de tratament, iar două au avut rezultate neașteptate, motiv pentru care studiul a fost întrerupt mai devreme. 

Scris de: Angela Sabău       17 aug, 21:03

O nouă descoperire legată de bacteria Escherichia coli (E. coli), care este responsabiltă de cele mai grave infecții, deschide ușa unor terapii pentru prevenirea infecțiilor chiar mortale transmise prin alimente. În curând, medicii vor putea preveni infecția, făcând bacteriile...

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 23:06

Ministerul Sănătății din Republica Democrată Congo a dat publicității un buletin privind epidemia de Ebola. Bolnavii primesc două tratamente.

15 aug, 19:09

Bacteria Clostridium difficile, care provoacă stări diareice, evoluează într-o superbacterie care se înmulțește datorită regimului alimentar occidental, foarte bogat în zahăr, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 19:49

Cercetătorii ar putea descoperi noi medicamente sau vaccinuri după ce au studiat combinarea dintre două virusuri letale. Ei vor încerca să exploateze punctele lor slabe.

Scris de: Angela Sabău       14 aug, 08:54

O femeie de 64 de ani din localitatea Mihăilești a murit recent la Spitalul „Victor Babeș” din București, iar DSP Buzău a confirmat astăzi că aceasta era infectată cu virusul West Nile. Este al 8-lea caz de infecție cu virusul West Nile, și al doilea deces. Boala este transmisă de...

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 23:59

Peste 40 de oameni din Bangladesh au murit în ceea ce presa spune că este cel mai grav focar de debră Dengue. Spitalele locale nu mai fac față la miile de oameni ce vin să ceară tratament.

Scris de: Adisa Codruț       13 aug, 22:11

Focarele de pojar continuă să se răspândească rapid în întreaga lume, conform ultimelor rapoarte preliminare furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu milioane de oameni cu risc de boală la nivel mondial. Iată țările unde sunt active cele mai mare focare de...

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 18:56

Oamenii de știință au descoperit că o bacterie periculoasă, responsabilă de un număr mare de infecții nosocomiale, a evoluat în două grupuri separate, din care unul s-a adaptat perfect la dieta oamenilor, proliferând atunci când e „hrănită” cu zahăr și dând...

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 23:11

Femeia din Tulcea, internată la sfârșitul lunii trecute într-un spital din Galați, fiind diagnosticată cu West Nile, a fost externată.

Scris de: Adisa Codruț       09 aug, 14:25

Numărul persoanelor care s-au infectat cu virusul West Nile a ajuns la șapte, potrivit datelor publicate de Insitutul Național de Sănătate Publică. Una dintre persoanele infectate a decedat.

Scris de: Adisa Codruț       08 aug, 19:24

Un bărbat din județul Vaslui a fost diagnosticat cu malarie la Spitalul de Boli Infecţioase Sf Parascheva din Iaşi. Acesta a lucrat în Africa.

Scris de: Adisa Codruț       07 aug, 16:32

Ministerul Sănătății din Filipine a declarat, marți, epidemie națională de febră denga – boală transmisă de țânțari - după raportarea unei creșteri vertiginoase a numărului de pacienți diagnosticați cu această afecțiune care a provocat peste 600 de decese de la începutul...

Scris de: Dana Lascu       06 aug, 23:30

Malaria, o boală transmisă de țânțari, a ucis anul acesta peste 1.800 de persoane în Burundi, a anunțat Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) - un număr de decese care-l rivalizează pe cel provocat de focarul de Ebola din Republica Democrată Congo....

Scris de: Dana Lascu       06 aug, 23:19

În Asia de Sud-Est e plin sezon gripal, iar A (H1N1) face deja ravagii. Oficialii din Myanmar au anunțat ieri că numărul deceselor se ridică la 87, regiunea Yangon înregistrănd cea mai mare rată de mortalitate.

Scris de: Dana Lascu       05 aug, 20:15

Leptospiroza este o boală infecțioasă gravă, care se poate transmite prin dejecțiile șobolanilor. Oricine se poate îmbolnăvi, iar numărul de cazuri este în creștere.

Scris de: Adisa Codruț       03 aug, 22:12

Șase persoane au decedat în urma focarului de listerioză izbucnit în 7 spitale din Anglia. Se bănuiește că sursa infecției ar fi fost niște sandvișuri ori salate preambalate, contaminate cu această bacterie periculoasă.

Scris de: Dana Lascu       01 aug, 23:11

Alte două persoane infectate cu Ebola au fost confirmate în Congo, la Goma. Este vorba de fiica și soția bărbatului care a murit ieri din cauza cumplitei boli.

Scris de: Dana Lascu       01 aug, 22:20

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28