Crema anti-îmbătrânire făcută în casă. Reduce ridurile și imperfecțiunile în doar 7 zile. Rețeta e simplă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Crema anti-îmbătrânire, făcută în casă, reduce ridurile. Foto: Freepick @lucigerma
Crema anti-îmbătrânire, făcută în casă, reduce ridurile. Foto: Freepick @lucigerma

Crema anti-îmbătrânire îi va oferi pielii tale prospețime, iar ridurile se vor estompa. O poți prepara acasă, din câteva ingrediente din bucătărie.

Avantajul acestor tratamente este că sunt potrivite pentru zonele pe afectate de riduri. Dacă dorești să-ți menții pielea tânără și să reduci efectele îmbătrânirii în mod natural, îți dezvăluim două rețete de tratamente anti-îmbătrânire, pe care le poți pregăti chiar acasă. 

Aceste tratamente reduc ridurile și imperfecțiunile, doar după câteva zile de aplicare. Pe lângă faptul că sunt eficiente pentru întreținerea pielii, aceste măști sunt ieftine și lipsite de substanțe toxice.

Amestecă acest aliment din frigider cu crema ta hidratantă și vei arăta cu zece ani mai tânără

1. Mască cu gălbenuș de ou și miere pentru o piele fără riduri. Vrei să ai o piele ca a bebelușilor, lipsită de orice imperfecțiune? Acest tratament natural îți va permite să estompezi semnele îmbătrânirii și să amâni apariția primelor riduri.

Mască este eficientă, deoarece conține toate ingredientele necesare pentru a regenera celulele pielii și pentru a promova formarea colagenului.  Pentru a face această mască, vei  avea nevoie de:

– 1 gălbenuș de ou,

– 1 linguriță de miere pură,

– 1 linguriță  de ulei de măsline pur și virgin,

– 1 linguriță de unt de shea.

Pătrunjelul întinerește tenul și estompează acneea. Cum se prepară masca ce face minuni

Unul se topește la bain-marie, apoi se încorporează restul ingredientelor. Amestecă până obții o cremă omogenă. Înainte de a aplica acest tratament, trebuie să-ți curăți fața pentru a elimina toate impuritățile.

Aplică apoi tratamentul pe față, masând cu vârful degetelor cu mișcări circulare. Lasă  masca să acționeze 20 de minute înainte de a o clăti cu apă călduță. Dacă aplici această mască noaptea în fiecare zi, vei observa rezultate uimitoare pe ten.

Vrei să rămâi tânără mai mult timp? Alimentele care cresc producția de colagen

Gălbenușul de ou este o sursă importantă de proteine. În plus, oul conține vitaminele A, D și E și vitamine din grupa B, care hrănesc în profunzime pielea și a lupta împotriva ridurilor.

Mierea este un antioxidant de neegalat și luptă împotriva radicalilor liberi, care provoacă îmbătrânirea prematură.

Uleiul de măsline are putere anti-îmbătrânire și ajută la repararea pielii datorită vitaminelor sale A, D, E și K. De asemenea, este bogat în antioxidanți și ajută la întârzierea semnelor de îmbătrânire.

Untul de shea, este un  produs emolient, antioxidant, hrănitor și regenerator pentru piele. Este ingredientul perfect pentru a lupta împotriva ridurilor faciale, datorită compoziției sale de acizi grași precum acidul oleic, linoleic și stearic.

Masca din semințe chia elimină ridurile. Iată cum se folosește

2. Cremă de noapte cu ulei de cocos și vitamina E pentru combaterea ridurilor

Pentru a pregăti această cremă anti-îmbătrânire, vei avea nevoie de:

– 1 lingură de ulei de cocos,

–  2 capsule de vitamina E,

– 3 picături de ulei de tămâie.

Sprâncenele tale vor fi mai groase cu aceste trei ingrediente naturale. Uită de creion sau tatuaj

Într-un bol, amestecă toate ingredientele. Aplică crema pe fața curată, masând cu vârful degetelor și insistând pe zonele afectate de riduri. Lasă crema să acționeze toată noaptea.

Uleiul de cocos hidratează pielea în profunzime, o hrănește, o protejează și o curăță, datorită bogăției acizilor grași esențiali, precum acidul lauric.

Vitamina E este un antioxidant,  care lupta împotriva îmbătrânirii pielii, stimulând, în același timp, colagenul, o proteină care repară țesuturile.

Uleiul de tămâie are proprietăți vindecătoare, care lupta cu imperfecțiunile pielii.

Pentru a-ți reduce ridurile sau a preveni apariția lor, aplică aceste tratamente anti-îmbătrânire regulat. Pielea ta va căpăta fermitate și va fi proaspătă și strălucitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel