Curmalele îmbunătățesc digestia și combat infecțiile virale. Care sunt contraindicațiile

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Curmalele îmbunătățesc digestia și combat infecțiile virale. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers
Curmalele îmbunătățesc digestia și combat infecțiile virale. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers

Curmalele au zeci de beneficii pentru organism. Unul dintre principalele beneficii ale curmalelor este conținutul ridicat de nutrienți. Dar care sunt contraindicatiile.

Curmalele sunt bogate în vitaminele B și C, potasiu, magneziu, fier și alte minerale. Vitaminele B sunt esențiale pentru formarea globulelor roșii, întărind sistemul imunitar și furnizând energie.

Vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la combaterea radicalilor liberi  și întărește sistemul imunitar. Potasiul joacă un rol important în reglarea ritmului cardiac și scăderea tensiunii arteriale, în timp ce magneziul ajută la îmbunătățirea digestiei și la reducerea stresului.

Grădina de pe pervaz. Cum să cultivați verdeață rapid și ușor

Curmalele ajută și la combaterea infecțiilor virale și au efect tonic. Sunt utile pentru anemie, hipertensiune arterială, pentru activitatea creierului și au un efect pozitiv asupra inimii, a rinichilor și ficatului. Conținutul ridicat de fibre din compoziție îmbunătățește microflora intestinală.

Curmalele sunt considerate o sursă bună de fibre alimentare, care sunt esențiale pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos. Acestea ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, la îmbunătățirea funcției intestinale și la reducerea riscului de a dezvolta diferite boli precum diabetul, obezitatea. 

Planta cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Are efect asupra digestiei și a hormonilor. Se poate folosi în salate, dar și sub formă de ceai

Curmalele sunt bogate în carbohidrați complecși care oferă energie și reduc foamea. De asemenea, au un conținut scăzut de grăsimi și zahăr, ceea ce le face o gustare bună pentru cei care țin dietă.

Câte curmale poți mânca pe zi?

Curmalele sunt destul de bogate în calorii: 274 calorii la 100 grame. Ca orice alt produs, este indicat să le consumi în cantități limitate și ca parte a unei diete echilibrate. Norma recomandată este de opt curmale pe zi. Cifra exactă poate fi determinată de un nutriționist sau un medic, în funcție de greutatea persoanei, de prezența bolilor cronice și de datele fiziologice. Prea multe curmale duc la un consum excesiv de zaharuri și calorii, care pot afecta negativ sănătatea.

În ciuda proprietăților benefice, curmalele au o serie de contraindicații: pot apărea probleme cu tractul gastrointestinal, balonare, indigestie sau diaree. Curmalele pot provoca, de asemenea, alergii, așa că consultă un medic înainte de a le consuma.

Rubarba, planta care accelerează vindecarea rănilor, dar prezintă riscul de formare a pietrelor

Cum se aleg curmalele?

Curmalele trebuie să fie maro închis. Curmalele deschise la culoare pot fi supra uscate și își pot pierde o parte din nutrienți. Textura trebuie să fie moale, dar nu prea lipicioasă. Cu cât pielea este mai fină, cu atât fructele sunt mai proaspete.

Curmalele au o perioadă de valabilitate limitată, așa că este important să le alegi pe cele care par proaspete. Verifică dacă curmalele au fost ambalate recent.

Trifoiul dulce, proprietăți medicinale și beneficii pentru sănătate. Ce puteri are planta în tratarea venelor varicoase, insomniei și a inflamațiilor

Curmalele din magazin pot conține aditivi precum zahăr sau conservanți. Dacă cumperi curmale ambalate, verifică dacă fructele conțin și ingrediente suplimentare. Atenție la țara de origine. Cel mai bine este că cumperi curmale din: Arabia Saudită, Iran, Irak, Egipt și Maroc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel