Diabetologie & Nutriție

Obezitate. 1 din 10 adulți este obez. 1 din 2 adulți este supraponderal. Sunt statistici ale medicilor de familie din 2016. pe 18 mai se marchează Ziua Europeană Împotriva Obezității.

Scris de: Adisa Codruț       17 mai, 16:20

Diabet. O mamă al cărui copil are diabet zaharat tip 1 a scris, pe Facebook, câteva rânduri copleșitor de emoționante care redau și zbuciumul ei interior.

Scris de: Adisa Codruț       12 mai, 13:13

O asociere între obezitate și depresie a existat întodeauna, însă abia acum, mecanismele modului în care obezitatea afectează depresia și viceversa au fost înțelese.

Scris de: Angela Sabău       11 mai, 08:06

Apariția diabetului de tip 2 și obezității ar fi legate de ADN, mai precis de procesul de fixare a unor radicali organici (metili) în ADN, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       10 mai, 16:33

Diabetul se anunță cu mult timp înainte și produce ceea ce se numește „prediabet”. Bărbații, mai predispuși de câteva ori față de femeie, au câteva simptome specifice.

Scris de: Angela Sabău       09 mai, 12:44

Rețelele de socializare ar putea avea un efect în tulburările alimentare, spun cercetătorii. Deocamdată nu știu exact care este raportul de cauză și efect.

Scris de: Angela Sabău       09 mai, 09:16

Tratamente relativ noi pentru diabet ar putea fi asociate cu riscul de apariție a gangrenei Fournier. Infecția genitală se răspândește cu rapiditate.

Scris de: Angela Sabău       08 mai, 16:00

Diabetul poate fi menținut sub control cu o alimentație adecvată. Specialiștii au elaborat o listă cu nouă alimente care ajută la menținerea unei glicemii normale.

Scris de: Angela Sabău       07 mai, 14:17

Psoriazisul ar putea avea o legătură cu greutatea corporală, arată un nou studiu. Deocamdată cercetătorii încearcă să afle care este relația de cauzalitate.

Scris de: Angela Sabău       07 mai, 08:22

Diabet de tip 2, ciroza. Diabetul de tip 2 poate fi un factor de risc pentru unele afecțiuni hepatice grave, susține un studiu pe circa 82 milioane pe oameni.

Scris de: Florina Pop      

Neuropatia diabetică este o complicație care afectează mai bine de jumătate din persoanele cu diabet zaharat. Câteva exerciții simple ar putea ajuta la diminuarea simptomelor.

Scris de: Angela Sabău       06 mai, 14:20

Celulele grase, cauzatoare de obezitate, au fost analizate de cercetători. Doar unul dintre tipurile de celule pare să fie resposabil. Mai e un pas până la găsirea remediului.

Scris de: Angela Sabău       06 mai, 09:54

Vitamina B 12 este esențială în organism. Lipsa ei poate crea probleme de sănătate, iar simptomele pot trece neobservate.  

Scris de: Angela Sabău       03 mai, 19:45

Un medicament utilizat intens pentru diabet ar putea ajuta la pierderea în greutate și la menținerea greutății scăzute pe termen lung. Cercetătorii vor face mai multe studii.

Scris de: Angela Sabău       24 apr, 10:24

Diabetul este o afecțiune care, din păcate, afectează tot mai multe persoane, și tot mai tinere. Specialiștii au elaborat un set de recomandări pentru diabetici, pentru a-și ușura viața.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 17:11

Noi molecule în tratarea pacienţilor cu diabet ar putea fi introduse anul acesta, a anunțat marți, 9 aprilie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Scris de: Adisa Codruț       09 apr, 22:10

Lansat astăzi la București, Forumul Român de Diabet este o platformă care reunește asociații de pacienți, societăți medicale din domeniu, autorități și industria farmaceutică, care are menirea de a promova educația, prevenți și abordarea multidisciplinară a diabetului.

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 19:27

O tehnică de transfer a genelor poate combate disfuncția cardiacă cauzată de diabet, susține un studiu. Diabetul afectează 9% dintre adulții de pe glob.

Scris de: Florina Pop       03 apr, 09:52

Diabetul s-ar putea să aibă o legătură cu munca stresantă, asta susțin cercetătorii după ultimul studiu în domeniu. Mai mult, se pare că femeile sunt mai afectate decât bărbații.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 14:24

Colesterolul LDL are o legătură directă cu bolile cardiovasculare, iar studiile în domeniu arată că peste anumite limite, crește semnificativ riscul de deces din cauza acestor boli.

Scris de: Angela Sabău       11 Martie, 10:31

Laszlo Attila, șeful Comisiei de Sănătate din Senat, a fost prezent în emisiunea Interviurile DC MEDICAL, transmisă EXCLUSIV de DC MEDICAL. Unul din subiectele abordate a fost diabetul, o afecțiune care ridică probleme serioase sistemului de sănătate, dacă nu se intervine.

Scris de: Adisa Codruț       10 Martie, 19:39

Doriți să vă îmbunătățiți profilul de colesterol? Înlocuiți brioșele pe care le savurați pe la jumătatea dimineții, cu un pumn de migdale, sugerează un studiu publicat în Journal of Nutrition.

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 15:42

Vaccinul ultracunoscut împotriva tuberculozei pare că are ca efect scundar consumul zahărului din sânge. Efectul este speculat acum de cercetători pentru tratarea diabetului.

Scris de: Angela Sabău       28 feb, 10:10

Un nou studiu publicat în The Journal of Bone and Mineral Research confirmă faptul că suplimentarea cu vitamina D este mai puțin eficientă la obezi și descoperă un mecanism biologic care explică această observație.

Scris de: Dana Lascu       24 feb, 16:23

Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, va explica, astăzi, de la ora 11.00, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, care este rolul nutruției în astm și cum pot influența alergiile alimentare această afecțiune pulmonară. Vom afla și care este cea mai bună dietă...

Scris de: Dana Lascu       16 feb, 09:05

Obezitatea se spune că a ajuns la nivel epidemic în lume, iar slăbirea pentru persoanele care au greutate mai mare decât cea normală este extrem de grea. În plus, e ușor să te îngrași când încalci regulat anumite reguli. Dr. Anca Hâncu, nutriționist și...

Scris de: Dana Lascu       15 feb, 11:45

Alimentele ultraprocesate consumate în cantități mari sunt corelate cu riscul crescut de deces precoce, după cum arată ultimele studii în domeniu.

Scris de: Adisa Codruț       14 feb, 19:11

Pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1, ar putea veni zile mai bune! În loc să își injecteze insulina ori de câte ori au nevoie, ce ar fi să ia o capsulă high-tech care să le-o administreze? Un astfel de dispozitiv de administrare a fost deja inventat.

Scris de: Dana Lascu       08 feb, 09:12

Obezitate: fermentarea fibrelor din semințele de in în intestin schimbă microbiota pentru a îmbunătăți sănătatea metabolică și a proteja împotriva obezității induse de dietă. Studiul a fost publicat online în Jurnalul American de Fiziologie - Endocrinologie și Metabolism.

Scris de: Dana Lascu       07 feb, 10:43

Am putea fi la un pas de a avea leacul pentru obezitate și boala ficatului gras. Cercetătorii de la The Hebrew University of Jerusalem au descoperit 27 de noi molecule care activează o proteină specială numită PPAR-delta și care au potențialul de a trata boala ficatului gras (sau steatoza...

Scris de: Dana Lascu       01 feb, 08:47

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25