Diabetologie & Nutriție

Obezitatea presupune - pe lângă faptul că afectează starea fizică de sănătate - și unele probleme de ordin emoțional. Asta, deoarece, spun specialiștii, persoanele obeze se luptă cu o serie de prejudecăți privind greutatea.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 15:49

Cercetătorii susțin că protejarea celulelor beta de stres ar scade riscul de a dezvolta diabet.

Scris de: Adisa Codruț       28 iul, 13:59

Chiar și o porție mică de fructe, legume sau cereale integrale, consumată zilnic, poate avea efecte benefice în prevenția diabetului de tip 2. 

Scris de: Georgiana Ioniță       09 iul, 11:25

Creșterea aportului de fibre s-a dovedit util în gestionarea diabetului. Un studiu a evidențiat o serie de beneficii pe care le aduce, precum și ce alimente ar trebui consumate pentru asta.

Scris de: Angela Sabău       07 iul, 14:05

Cazurile de diabet zaharat în rândul copiilor sunt în creștere, afirmă un specialist. Principalul motiv? O altă creștere: a obezității.

Scris de: Adisa Codruț       04 iul, 19:33

Vitamina A poate ajuta la tratarea pierderilor de vedere precoce cauzate de diabet, conform unui studiu recent.

Scris de: Florina Pop       01 iul, 17:22

Terapia pe bază de metformină trebuie să fie un tratament de primă linie pentru pacienții cu diabet zaharat tip 2, cu risc cardiovascular scăzut, spun ultimele studii.

Scris de: Angela Sabău       30 iun, 16:51

Femeile însărcinate trebuie să se asigure că obțin din dietă suficienți nutrienți și energie pentru ca bebelușul să se dezvolte corect. De asemenea, trebuie să aibă grijă ca organismul lor să fie sănătos pentru a face față schimbărilor care apar.

Scris de: Georgiana Ioniță       27 iun, 21:01

Vitamina A ar putea îmbunătăți funcția vizuală redusă la pacienții cu diabet zaharat, arată studiile.

Scris de: Georgiana Ioniță       25 iun, 10:44

Pacienții vârstnici cu diabet de tip 1 ar putea avea îmbunătățiri semnificative ale stării de sănătate dacă ar purta un dispozitiv de monitorizare a glicemiei, mai degrabă decât s-și măsoare glicemia după modelul standard, cel puțin asta arată rezultatele unui studiu.

Scris de: Angela Sabău       16 iun, 23:50

Sunt mai multe semne care caracterizează prediabetul și care apar după o masă bogată în „calorii goale”, iar experții susțin că nu trebuie ignorate pentru că dacă vă veți corecta dieta, nu veți ajunge să dezvoltați diabet. 

Scris de: Dana Lascu       14 iun, 15:48

Trafic rutier aglomerat este suficient pentru a-i face chiar și cei mai relaxați oameni să își piardă cumpătul. Numai zgomotul rutier e suficient ca risul de hipertensiune și diabet să crească arată câteva studii. 

Scris de: Dana Lascu       07 iun, 07:15

Prediabetul este considerat un precursor al diabetului de tip 2.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 mai, 10:01

Cercetătorii dintr-o anumită țară europeană nu au găsit nicio asociere între obezitate și cât de aproape locuiești de un fast food. 

Scris de: Florina Pop       26 mai, 21:18

Creșterea consumului de fibră poate avea efecte neașteptate în gestionarea diabetului sau prediabetului. Cercetătorii au făcut publice câteva beneficii importante.

Scris de: Angela Sabău       26 mai, 10:40

Inhibarea unei gene a celulelor imune stopează obezitatea. Descoperirea a fost făcută pe șoareci.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 22:33

Diabetul prezină unele semne timpurii, iar majoritatea provin de la nivelul mai ridicat de zahăr din sânge.

Scris de: Georgiana Ioniță       25 mai, 15:31

Kilogramele în plus cresc riscul de durere la persoanele care suferă de artrită și la cele care sunt supraponderale, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       23 mai, 09:45

Genetica se pare că are un rol foarte important în slăbire. Studiile pe șoareci au arătat că ștergerea unei gene a făcut ca șoarecii să nu mai câștige în greutate, indiferent de dietă sau exerciții fizice.

Scris de: Angela Sabău       22 mai, 15:14

Un medicament utilizat pentru tratarea diabetului care a fost abandonat din cauza efectelor secundare ar putea fi reutilizat în condiții mult mai bune. S-a constatat că adăugând un medicament experimental, efectele secundare îngrijorătoare au fost eliminate.

Scris de: Angela Sabău       22 mai, 10:31

Mirosul reglează depozitarea grăsimilor fără să schimbe comportamentul alimentar, e concluzia unui studiu recent.

Scris de: Florina Pop       21 mai, 13:47

Consumul zilnic a două porții de lactate scade riscul apariției în timp a diabetului și tensiunii arteriale ridicate, susține un studiu internațional.

Scris de: Florina Pop       20 mai, 08:45

Sunt mai puțini adolescenți supraponderali și obezi, dar nu și adolescente. Puțin de 50% dintre tineri se spală zilnic pe dinți. Sunt concluziile unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății.

Scris de: Florina Pop       19 mai, 15:37

Stresul din timpul sarcinii crește riscul de diabet. Un medicament comun în tratarea acestei boli, administrat gravidelor, ar reduce, la maturitate, grăsimea de pe burta bărbaților.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 16:24

Diabetul este strâns legat de creșterea în greutate și adesea este dificil de gestionat din această cauză. Scăderea în greutate prin diete sănătoase aduce beneficii gestionării diabetului. 

Scris de: Angela Sabău       13 mai, 14:02

Un somn de proastă calitate ar putea fi dat și de obezitate, susțin cercetătorii americani într-un studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       23 apr, 09:09

Cercetătorii propun o soluție non-invazivă de monitorizare a diabetului, una care nu implică injectări zilnice.

Scris de: Adisa Codruț       19 apr, 15:16

Conf. Univ. Dr. Anca Pantea Stoian a focut o serie de recomandări legate de măsurile de protecție pe care ar trebui să le ia pacientii cu diabet în această perioadă de criză pandemică.

Scris de: Georgiana Ioniță       13 apr, 10:39

Diabetul de tip 2 apare în urma unui dezechilibru metabolic. Cercetătorii au descoperit un hormon important în menținerea acestui echilibru, care ar putea fi ținta unor noi medicamente în diabetul de tip 2.

Scris de: Angela Sabău       04 Martie, 20:12

Într-un studiu recent arată că un compus organic produs de flora intestinală ar putea proteja împotriva diabetului de tip 1 și 2 prin stimularea funcției pancreasului.

Scris de: Angela Sabău       21 feb, 07:31

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy