Diabetologie & Nutriție

Diabetul a fost întotdeauna asociat cu o greutate corporală mai mare, dar un nou studiu arată că sunt foarte importante și rasa și etnia, indiferent de greutate.

Scris de: Angela Sabău       21 sep, 16:12

Diabetul de tip 1 ar putea fi vizibil în sânge cu mult timp înainte de apariția simptomelor. Descoperirea ar putea ajuta la prevenirea bolii.

Scris de: Angela Sabău       19 sep, 20:51

Diabetul de tip 2 poate fi prezis încă din copilărie. La opt ani, o persoană care va dezvolta mai târziu diabet are, deja, primele semne ce pot fi „citite” în sânge.

Scris de: Angela Sabău       18 sep, 18:03

Lipsa somnului ar putea contribui la obezitate, spun cercetătorii. Ei au analizat cum este influențat metabolismul de lipsa somnului.

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 00:02

Noi cercetări arată că o analiză specializată a cristalinului poate identifica pacienții care vor dezvolta diabet zaharat de tip 2 și toleranță scăzută la glucoză – adică prediabet. 

Scris de: Dana Lascu       16 sep, 20:57

Nutriționista Mihaela Bilic sfătuiește părinții să-și folosească bunul-simț și propriile instincte când vine vorba de meniul copiilor.

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 08:41

Cercetătorii germani au descoperit în urma unui studiu o asociere între diabetul de tip 2 și înălțimea oamenilor.

Scris de: Florina Pop       10 sep, 22:25

DIABETES SCIENCE SCHOOL, primul program de training în cercetarea științifică medicală din domeniul diabetului, organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și dedicat tinerilor medici rezidenți s au specialiști în diabet, va avea încă două...

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 19:18

Multe studii au arătat cum o dietă nesănătoasă este corelată cu obezitatea – implicit aspectul fizic, dar nu au explorat modul în care dieta poate provoca modificări neurologice în creier. Un nou studiu realizat la Universitatea Yale a relevat că dietele bogate în...

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 22:51

Diabeticii ajung la complicații renale în proporție de aproximativ 40%. Cel puțin până acum nu s-a dovedit că vitamina D sau omega-3 ar ajuta.

Scris de: Angela Sabău      

Oamenii de știință au reușit să izoleze o proteină cu efect protector care influențează rezultatele pentru diabetul de tip 2. Este un pas spre un posibil tratament care să împiedice dezvoltarea bolii care este legată de obezitate. 

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 22:16

Deși unii fac sport periodic și au grijă ce mănâncă, tot se îngrașă. Motivele, spun medicii, sunt variate. Aceștia îi sfătuiesc, însă, în ciuda kilogramelor în plus să nu renunțe la medicamentele prescrise.

Scris de: Florina Pop       07 sep, 18:36

În cadrul Congresului European de Cardiologie 2019, oamenii de ştiinţă britanici au prezentat rezultatele celor mai noi cercetări ale tratamentului DAPA-HF. Concluzia: Dapagliflozin ar putea trata şi insuficienţa cardiacă în HFrEF, nu doar diabetul.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 sep, 00:30

Pierderea în greutate la adulții în vârstă care suferă de obezitate este însoțită de pierderea densității minerale osoase și de riscul de fracturi.

Scris de: Florina Pop       06 sep, 08:57

Boala ficatului gras este legată de obezitate, diabet și alte afecțiuni care cresc riscul de boli cardiovasculare. Câteva schimbări simple în dietă și stil de viață pot face didferența.

Scris de: Angela Sabău       01 sep, 18:21

Diabetul de tip 2 are o serie de medicamete care reduc glicemia. Unul dintre acestea se pare că are ca efect și reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Scris de: Angela Sabău       30 aug, 18:21

Obezitatea e determinată de o moleculă derivată din colesterol care provocă îngrășarea chiar și atunci când nu mâncați alimente nesănătoase bogate în grăsimi, au constatat cercetătorii de la Universitatea din Huston.

Scris de: Dana Lascu       29 aug, 21:04

Cercetătorii suedezi de la Universitatea Gothenburg au descoperit că pacienții cu diabet de tip 1, adulți și copii, ar trebui să-și păstreze glicemia la un anumit nivel pentru a nu avea un risc crescut de deteriorare a organelor.

Scris de: Dana Lascu       28 aug, 19:06

Pacienții cu diabet care iau un anume tratament ar putea dezvolta boli ale colecistului (vezica biliară). Ultimul studiu arată un risc crescut de colecistită acută.

Scris de: Angela Sabău       27 aug, 08:59

De ani de zile, oamenii de știință încearcă să rezolve un mister medical: De ce oamenii cu diabet de tip 1 sau de tip 2 au un risc crescut de a dezvolta unele forme de cancer? Astăzi, cercetătorii raportează o posibilă explicație pentru acest efect. Mai mult, a fost identificat deja un...

Scris de: Dana Lascu       26 aug, 20:30

Din orice direcție ai privi, diabetul de tip 2 sau insuficiența cardiacă cresc în mod independent riscul de a face cealaltă boală și ambele apar adesea împreună, agravând și mai mult sănătatea pacientului, calitatea vieții și costurile de îngrijire, arată un studiu...

Scris de: Dana Lascu       23 aug, 14:36

Extractul de Ginkgo biloba ar putea avea efect benefic în diabet. Studiile unor cercetători au arătat că este capabil să redea sănătatea pancreasului.

Scris de: Angela Sabău       22 aug, 21:46

Trigliceridele prea mari pot fi reduse cu acizi grași omega-3. Totuși, medicii nu recomandă automedicația cu ulei de pește, ci prezentarea la medic pentru un tratament pe bază de prescripție medicală.

Scris de: Angela Sabău       19 aug, 21:26

Tulburările de somn ar putea fi un semn al diabetului. Cercetătorii au arătat că acestea sunt mai frecvente la persoanele cu diabet.

Scris de: Angela Sabău       14 aug, 15:42

Cercetătorii au descoperit cum alimentele pe care le includem în dietă ne pot slăbi sistemul imunitar intestinal, care determină apariția rezistenței la insulină și duc la diabet.

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 16:45

Diabetul de tip 1 sau cel de tip 2 au semne care apar destul de devreme. Unele dintre ele sunt ușor de recunoscut și ar trebui să ne trimită la medic.

Scris de: Angela Sabău       12 aug, 09:02

Un studiu a analizat 18 tipuri de exerciții fizice care ar reduce moștenirea genetică la obezitate. 13% dintre adulții de pe glob au obezitate, susține OMS.

Scris de: Florina Pop       09 aug, 11:15

Exercițiile fizice făcute dimineața au un efect mai bun asupra persoanelor cu diabet de tip 1. Cercetările arată că nivelul glicemiei e influnețat de ora la care sunt făcute exercițiile fizice.

Scris de: Angela Sabău       09 aug, 00:11

Prezența fast-food-urilor, a magazinelor alimentare în apropierea casei și pe o rază de un kilometru ar crește indicele de masă corporală.

Scris de: Florina Pop       08 aug, 11:07

Diabetul ar putea avea tratament hormonal. Un grup de pacienți care au primit astfel de injecții au înregistrat rezultate surprinzătoare.

Scris de: Angela Sabău       06 aug, 19:00

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27