Diabetologie & Nutriție

Diabetul și fibroza hepatică sunt boli despre care cercetătorii spun că au șanse să le facă reversibile, după ce au descoperit un mecanism care ar putea opri creșterea glicemiei în sânge.

Scris de: Angela Sabău       04 feb, 23:40

Dieta Keto are efecte benefice asupra organismului, însă doar pe termen scurt. Pe termen lung poate crește riscul de diabet.

Scris de: Angela Sabău       25 ian, 07:31

Capsule minuscule dezvoltate de cercetători sunt capabile să reducă glicemia și inflamația pancreasului la pcaienții cu diabet de tip 2.

Scris de: Angela Sabău       13 ian, 17:19

Obezitatea este una din probleme mari de sănătate, în toată lumea. Cercetătorii au descoperit o proteină care, în exces, a fost asociată cu obezitatea.

Scris de: Angela Sabău       12 ian, 07:32

Un nou studiu care a analizat comporamentul celulelor grase ar putea conduce la un tratament împotriva obezității, care este asociată cu unele dintre cele mai frecvente afecțiuni ale lumii.

Scris de: Angela Sabău       10 ian, 16:22

Glicoinsulina este o nouă formulă de insulină descoperită de cercetători care ar putea fi mai ușor de administrat și cu efect mai stabil, pentru pacienții cu diabet.

Scris de: Angela Sabău       10 ian, 12:10

Un nou studiu dezvăluie mai multe beneficii pe termen mediu pe care chirurgia bariatrică (intervenția chirurgicală de pierdere în greutate) le are la adulți cu obezitate și diabet de tip 2.

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 22:59

Boala celiacă este o afecțiune autoimună care creează intoleranță la gluten. Cercetătorii au descoperit că expunerea la unele bacterii poate declanșa afecțiunea.

Scris de: Angela Sabău       08 ian, 17:09

Pacienții cu diabet de tip 1 care nu mețin un control glicemic optimal au riscuri mai mari de a face complicații. Aceștia au anumite „trăsături” în comun, potrivit unui studiu.

Scris de: Angela Sabău       07 ian, 14:59

Alimentele ultraprocesate sunt legate direct de diabetul de tip 2. O nouă cercetare confirmă acest lucru.

Scris de: Angela Sabău       07 ian, 08:12

O nouă lucrare relevă legături interesante între infecțiile gingivale, un nivel redus de vitamina D și diabet.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 ian, 11:48

Deoarece incidența diabetului continuă să crească la nivel global, lupta împotriva acestei afecțiuni cronice continuă. Cercetările noi explică nu numai ce declanșează diabetul de tip 2, ci și cum să inversezi starea.  

Scris de: Georgiana Ioniță       04 ian, 10:08

Prevalența diabetului se pare că diferă în funcție de rasă sau etnie. Un studiu oferă mai multe date în acest sens.

Scris de: Angela Sabău       28 dec 2019 / 23:01

Mitul celor șase mese pe zi la diabetici a fost demontat de un experiment care a dovedit că, alese cu atenție alimentele, trei mese pe zi duc la un mai bun control al glicemiei.

Scris de: Angela Sabău       25 dec 2019 / 21:24

Scăderea în greutate sau scăderea indicelui de masă corporală (IMC) la persoanele fără risc genetic de diabet are efect benefic în egală măsură ca și la persoanele cu risc genetic de diabet de tip II.

Scris de: Angela Sabău       26 dec 2019 / 07:32

Predispoziția pentru a face diabet diferă în funcție de rasă și etnie. Cercetătorii americani au analizat care sunt cei mai expuși riscului, pentru a implementa strategii diferite de prevenire.

Scris de: Angela Sabău       22 dec 2019 / 14:39

Cei care muncesc în 3 schimburi și au perturbări ale ritmului circadian ar putea prezenta un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip II.

Scris de: Angela Sabău       20 dec 2019 / 11:05

Glutamina ar putea fi un remediu împotriva obezității. Testele cercetătorilor pe celule umane și de animale sunt promițătoare.

Scris de: Angela Sabău       20 dec 2019 / 09:29

Forumul Român de Diabet (FRD) a înaintat Parlamentului o propunere de inițiere a unui proiect de lege pentru elaborarea unui program național de prevenție a acestei boli.

Scris de: Dana Lascu       17 dec 2019 / 19:19

Cercetătorii au descoperit diferențe între creierele copiilor care au diabet de tip 1 și ale celor care nu suferă de această boală.

Scris de: Florina Pop       10 dec 2019 / 19:14

Medicii prescriu în mod normal metformină pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să-și scadă nivelul de zahăr din sânge. Medicamentul crește sensibilitatea la insulină prin efectele sale asupra metabolismului glucozei. Potrivit unui nou studiu, metformina poate avea...

Scris de: Georgiana Ioniță       06 dec 2019 / 08:43

Copiii ai căror mame au fost diagnosticate cu diabet prezintă un risc de aproape trei ori mai mare de a suferi de boli cardiovasculare până la împlinirea vârstei de 40 de ani în comparație cu cei ale căror mame nu au suferit de această afecțiune

Scris de: Adisa Codruț       04 dec 2019 / 22:08

Cercetători israelieni susțin că un mic dejun bogat în amidon consumat dis-de-dimineață și o cină mică ar putea înlocui injecțiile de insulină și alte medicamente.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec 2019 / 21:02

Aproape un sfert dintre adulții tineri și o cincime dintre adolescenții din Statele Unite au prediabet, potrivit unui studiu publicat luni în revista JAMA Pediatrics.

Scris de: Georgiana Ioniță       03 dec 2019 / 10:28

Medicii Spitalului Militar București spun că ultimele raportări ale Organizației Mondiale a Sănătății atrag atenția asupra creșterii diabetului la toate categoriile de vârstă.

Scris de: Adisa Codruț       02 dec 2019 / 21:45

Alimentele bogate în acizi grași omega-3 pot scădea riscul de atac de cord, dar nu ar reduce riscul de diabet, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       02 dec 2019 / 20:56

Cetoacidoza diabetică este o complicație cu potențial fatal a diabetului și apare atunci când aveți prea puțină insulină în corp. 

Scris de: Angela Sabău       01 dec 2019 / 19:02

Microbiomul intestinal are un rol important la prediabeticii care fac exerciții fizice pentru a reduce riscul diabetului.

Scris de: Angela Sabău       29 noi 2019 / 21:09

Dr Ionuț Bogdan Munteanu, medic primar chirurgie vasculară, a explicat la Interviurile DC Medical care sunt cele trei etape ale piciorului diabetic.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 noi 2019 / 16:42

Utilizarea statinelor ar putea crește riscul unor afecțiuni precum diabetul sau infecții ale pielii și țesuturilor moi, arată cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       25 noi 2019 / 22:57

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy