La un pas să-și PIARDĂ VEDEREA. Fetei i-a EXPLODAT în față o seringă cu BIOCID

DCMedical Team |
Data publicării:
La un pas să-și piardă vederea
La un pas să-și piardă vederea

O tânără din Ilfov ar putea rămâne fără vedere după ce i-a explodat în faţă o seringă ce conţinea o substanţă chimică deosebit de periculoasă. Părinţii acuză reprezentanţii firmei că au angajat-o pe tânără fără forme legale şi nu i s-a oferit un echipament de protecţie.

Fata, în vârstă de 18 ani, a mers să se angajeze la o firmă împreuna cu sora sa. Într-o zi, angajatorul i-a cerut tinerei să impregneze şerveţele umede cu un dezinfectant.
"Mi s-a spus insistent dacă pot reprocesa nişte şerveţele umede, nu am vrut şi tot a insistat. Mi s-a dat o substanţă şi mi s-a spus să împing în acele serveţele, fără protecţie, fără instructaj. Când am împins mi-a explodat seringa în ochi. Nu mi s-a acordat ajutor în timp ce eu ţipam şi urlam”, a spus pentru Antena 3, Petruţa Dincă.
După incident, tânăra susţine că a fost ameninţată de reprezentanţii firmei la care lucra fără contract legal de muncă

Mama fetei a fost nevoită să renunţe la propriul loc de muncă pentru o perioadă ca să aibă grijă de fată. Tânăra nu se putea deplasa singură pentru ca nu vedea. Avea arsuri pe cornee de gradul 2 şi 3.
"Când i-am desfăcut bandajele am rămas şocată. Trebuie să se ferească de praf de lumini tari, de soare. Să se facă dreptate, nu va spun prin ce am trecut şi eu şi toată familia", a declarat mama tinerei.

Părinţii au angajat un avocat şi cer despăgubiri în valoare de 200.000 de euro. A fost depusă o plângere la parchet şi a fost sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru că fetei nu i s-a întocmit un contract legal de câteva luni.
Avocatul familiei spune că  „s-au comis trei infracţiuni tentativă de omor, vătămare corporală gravă şi ameninţare”.
„Din iulie de când a început până în momentul accidentului, 26 noiembrie, nu s-a întâmplat nimic în favoarea ei. Eu apreciez că plângerea penală se bazează pe săvârşirea a trei infracţiuni, tentativă de omor pentru că dacă acest biocid îi cădea pe gât ştim ce urma, existusul, pentru vătămare corporală gravă pentru că şi-a pierdut simțul de a vedea şi pentru ameninţare" a spus avocata Anca Păun.
Reprezentanţii firmei susţin însă că tânăra lucra cu forme legale din luna ianuarie a acestui an iar echipamentele de protecţie erau puse la dispoziţie tuturor angajaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel