Pneumologie

Dr Cristian Paleru, medic primar chirurgie toracică, a explicat la Interviurile DC Medical că nu toate tumorile pulmonare pot fi operate cu laser. Pentru unele sunt necesare alte instrumente, dar sunt și cazuri când pacienții nu pot fi operați.

Scris de: Dana Lascu       02 noi, 17:50

Bacteria tuberculozei provoacă milione de cazuri e tuberculoză în fiecare an. Cerctătorii au analizat cum pătrunde și se înmulțește bacteria în organism, pentru a o putea opri.

Scris de: Angela Sabău       01 noi, 07:31

Dr Cristian Paleru, medic primar chirurgie toracică, a explicat la Interviurile DC Medical de ce facem cancer și cum se localizează el în plămâni.

Scris de: Dana Lascu       31 oct, 22:46

Un sistem respirator sănătos este conceput pentru a proteja plămânii de inhalarea ocazională de fum, praf și alte substanțe dăunătoare. Fumatul de țigară nu numai că dăunează mecanismului său de protecție, dar continuă să îl asalteze cu materiale dăunătoare zilnic. Fumul pasiv...

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct, 10:41

În SUA se înregistrează deja 1.604 de cazuri de leziuni pulmonare asociate cu țigările electronice tip vaping și 35 de decese, în 49 de state, Districtul Columbia și Insulele Virgine, conform CDC. Alaska este singurul stat fără un caz raportat

Scris de: Dana Lascu       25 oct, 22:19

Doar în anumite cazuri este recomandată adrenalina nebulizată, a explicat medicul Mihai Craiu într-o postare pe pagina lui de socializare.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 16:59

Diabeticii se pare că ar fi mai sensibili la infecții precum coronavrusul sindormului respirator. Cercetătorii cred acum că aceasta ar putea fi o explicație a faptului că diabeticii sunt mai afectați de bolile respiratorii în general.

Scris de: Angela Sabău       20 oct, 11:51

Situația din State legată de fumatul electronic se înrăutățește: 33 de morți, 1.479 de bolnavi. Cel mai tânăr decedat: 13 ani.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 22:30

Copiii care fac rujeolă au un risc mai mare ca, odată ajunși la vârstă adultă, să facă o cumplită boală pulmonară, mai ales dacă ei, ca adulți, au astm sau fumează.

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 22:02

Prezentatorul TV, Daniel Buzdugan, a fost internat în spital, anunță acesta pe Facebook.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 17:34

A doua tranșă de vaccin antigripal, de 7.220 de doze, a ajuns în județul Bihor.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 14:46

Un ordin al unui prefect din Secuime, dat joi, 17 noiembrie, vizează declanşarea unei campanii de prevenire şi combatere a fumatului în școli.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 13:52

Țigările electronice bagă din ce în ce mai mulți oameni în spital. În SUA sunt 26 de decese puse pe seama vapingului. Circa 1.300 de persoane au dezvoltat boli pulmonare, iar unele dintre acestea au fost chiar reinternate!

Scris de: Adisa Codruț       13 oct, 12:55

Pneumologul român Petru-Emil Muntean a câștigat, pentru a doua oară consecutiv, Locul I la concursul organizat la Congresul Internațional al Societății Europene de Pneumologie, desfășurat anul acesta la Madrid și la care au participat peste 22.000 de delegați.

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 02:09

Fumătorii care fumează mai puțin de cinci țigări pe zi își provoacă daune pe termen lung la plămâni, potrivit unui nou studiu condus de cercetătorii de la Colegiul Medicilor și Chirurgiilor din Universitatea Columbia. La fel, nici foștii fumători n-au scăpat de pericol.

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 19:31

Progrese considerabile au fost înregistrate în ultimii ani în ceea ce priveşte lupta împotriva tuberculozei, însă, în ciuda trendului descendent al incidenţei tuberculozei în ţara noastră, România continuă să fie pe primul loc în Uniunea...

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 17:42

Un val de îmbolnăviri a fost înregistrat în județul Arad, la începutul sezonului rece. Peste 1.000 de persoane au suferit viroze, majoritatea fiind copii.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 13:58

Peste 180 de persoane diagnosticate cu pneumonie sau infecţii respiratorii acute au fost internate, săptămâna trecută, în spitale din judeţul Olt.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 18:37

Fumatul ucide anual zeci de mii de români și tratamentele bolnavilor costă miliarde de lei. 36.800 de români mor anual din cauza fumatului, cât populația unui mic oraș, arată un document întocmit și semnat de peste 350 de ONG-uri și organizații medicale.

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 14:39

Un nou studiu caută soluții pentru tratarea fobrozei și a bolilor cronice asupra cărora această afecțiune are impact.

Scris de: Adisa Codruț       05 oct, 10:17

Țigările electronice au dus la 19 decese în State și la peste 1.000 de cazuri de pacienți cu leziuni pulmonare. Statul american Massachusetts le-a interzis total. La fel și India.

Scris de: Adisa Codruț       04 oct, 11:29

O alee comercială din cel mai populat oraș de pe un continent din emisfera sudică a fost declarată de azi, 4 octombrie, zonă în care nu se fumează.

Scris de: Adisa Codruț       04 oct, 10:12

Aspirina mai are puțin și ajunge să fie considerată un panaceu universal. Recent, oamenii de știință au constatat că are un efect bun și în funcția plămânului afectat de poluare.

Scris de: Angela Sabău       03 oct, 20:20

Biopsiile plămânilor a 17 persoane afectate de boli pulmonare asociate utilizării ţigărilor electronice în SUA, dintre care 2 decedate, au dezvăluit leziuni similare cu cele provocate de expunerea la gaze toxice, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 11:42

Vitamina C nu pare să aibă vreun efect major la pacienții cu sepsis sau sindrom de detresă respiratorie acută. Eu au descoperit asta după ce au administrat unui grup e pacienți vitamina C, iar altui grup, un placebo.

Scris de: Angela Sabău      

Oamenii de știință propun ca avertismente pentru sănătate să fie tipărite pe fiecare țigară, individual, pentru a încuraja mai mulți fumători să renunțe la acest viciu periculos.

Scris de: Dana Lascu       02 oct, 16:36

Oamenii pot dezvolta o formă rară de tuberculoză în urma contactului cu cerbi. Este cazul unui vânător din Michigan, SUA.

Scris de: Florina Pop       02 oct, 15:39

Pașii măsurați printr-un dispozitiv purtat pe mână pot fi folosiți pentru a determina starea de sănătate a pacienților, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       30 sep, 08:37

Unii oameni de pe un continent al globului suferă mai sever și mai des de astm, susțin cercetătorii.

Scris de: Florina Pop       29 sep, 08:14

Ministerul Sănătății lansează cel mai amplu program de screening pentru tuberculoză, la nivel național, proiectul: „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”.

Scris de: Adisa Codruț       24 sep, 21:38

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PNEUMOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23