Turmenic, bun antiinflamator și antiseptic: 11 beneficii ale folosirii acestuia în bucătărie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Turmenicul are un efect pozitiv asupra artritei, durerilor de cap și tusei   FOTO: pexels.com
Turmenicul are un efect pozitiv asupra artritei, durerilor de cap și tusei FOTO: pexels.com

Nenumărate studii despre turmenic reconfirmă proprietățile curative ale consumului acestei plante. O substanță din turmenic ar putea fi folosită împotriva cancerului.

O substanță din turmenic a atras atenția cercetătorilor pentru proprietățile sale și ar putea fi folosită în tratamentul împotriva cancerului. Curcumina, un polifenol extras din Curcuma longa – turmeric - , a atras atenția cercetătorilor pentru proprietățile sale biologice ca agent antioxidant, antiinflamator, antimicrobian și antiviral. Oamenii de știință încă analizează potențialul anticancer al acestui polifenol.

Cele mai semnificative studii au fost adunate în revista „Curcumina și cancerul" de către Antonio Giordano, doctor, fondator și director al organizației Sbarro Health Research, profesor de patologie anatomică la Universitatea din Siena, Italia. "În ultimul an, mulți oameni de știință au discutat despre beneficiile reale pentru sănătate ale turmenic, stimulând deseori dezbaterile foarte pasionale și, cu Giuseppina Tommonaro, în calitate de oameni de știință implicați în studii legate de compuși naturali și cancer, am dorit să explorăm cele mai recente descoperiri în acest sens", declară Antonio Giordano, potrivit news-medical.net.

Lucrarea a analizat studiile despre potențialul anticancer de curcumină împotriva celor mai răspândite tipuri de cancer și a descris mecanismele moleculare de acțiune. Studiul subliniază discuțiile despre biodisponibilitatea curcuminei și cele mai recente progrese în utilizarea sa clinică și noile forme de medicamente. Autorii lucrării susțin că, datorită efectelor sale asupra căilor de semnalizare diferite și a țintelor moleculare implicate în dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, curcumina ar reprezenta un candidat promițător ca medicament anticancer eficient, singur sau în combinație cu alte tratamente. Studiul, AICI.

Proprietățile curative ale turmenicului sunt întărite de peste 6.000 de studii. Iată câteva dintre efectele sale miraculoase:

* antiinflamator - turmericul reduce efectiv inflamația mai bine decât ibuprofenul și aspirina, fără riscuri negative pentru sănătate; cercetările susțin eficiența turmericului pentru ameliorarea durerilor articulare și a inflamației asociate cu toate tipurile de artrită.

* bun pentru intestin - luat sub formă de supliment, curcuma susține vindecarea problemelor de stomac, a bolilor intestinale și a diferitelor probleme digestive.

* îmbunătățește funcția cognitivă - curcuma îmbunătățește funcția creierului, reduce „ceața creierului” și simptomele asociate cu Alzheimer și alte boli neurologice.

* îndepărtează durerea de cap - laptele de turmenic funcționează ca o aspirină naturală; conține antioxidanți și substanțe nutritive

* antidepresiv - studiile arată că turmericul ameliorează stresul, anxietatea și depresia; și uleiul de curcuma vă poate ajuta să vă relaxați și să reduceți stresul.

* pe placul ficatului - curăță și susține sănătatea ficatului nostru. 

* remediu la răceală - stimulează funcția imunitară, potrivit farmersalmanac.com.

* scade riscul apariției hepatitei - protejează ficatul de atacul virusului prin creșterea imunității organismului.

* tuse - proprietățile antiseptice și astringente ale turmericului, combinate cu laptele, oferă rapid confort la cei ce au probleme respiratorii legate de tuse

* sânge - proprietățile turmericului ar purifica sângele, iar ale laptelui îmbunătățesc circulația sângelui

* somn - un pahar de lapte și turmenic băut o oră înainte de culcare ajută la un somn odihnitor prin reducerea stresului.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel