Varza kale: 5 motive pentru care ar trebui să consumi acest superaliment în mod regulat

Angela Sabău |
Data publicării:
Varza kale     Foto: pixabay.com
Varza kale Foto: pixabay.com

Varza kale este una dintre cele mai bune alegeri, atunci când vine vorba de a mânca sănătos.

Fie că este vorba de spanac, varză sau varză kale. Se spune că varza este una dintre cele mai sănătoase și mai hrănitoare legume cu frunze verzi. Este un superaliment și este încărcat cu compuși benefici.

Unii dintre acești compuși prezenți în kale au proprietăți medicinale puternice. Există multe modalități de a consuma acest superaliment, fie el în formă crudă sau gătită. Cei mai mulți preferă să gătească kale decât să o mănânce crudă, pentru a-i îndepărta gustul amărui.

Iată 5 beneficii pentru sănătate ale verzei kale și de ce ar trebui să fie consumată în mod regulat.

Gestionează colesterolul

Consumul de kale promovează sinteza acizilor biliari în organism, ajutând astfel la reglarea nivelului de colesterol. Ajută la ținerea la distanță a diferitelor boli cardiovasculare și este bun pentru sănătatea inimii.

Menține sănătatea oaselor

Varza kale este o sursa bogata de calciu, fosfor si vitamina K. Ajuta la imbunatatirea densitatii osoase si reduce riscul de osteoporoza si fracturi.

Bogat în minerale

Varza kale este bogata in minerale esentiale precum potasiu si magneziu. În timp ce primul ajută la reducerea riscului de boli de inimă și gestionează tensiunea arterială, cel de-al doilea ajută la protejarea organismului de diabetul de tip 2.

Bună pentru sănătatea ochilor

Kale ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor și la protejarea ochilor de razele UV dăunătoare. Este bogat în carotenoizi, inclusiv zeaxantina și luteina, care ajută la îmbunătățirea vederii noastre.

Bogată în antioxidanți

Varza kale este bogată în antioxidanți precum vitamina C și beta caroten. Acestea ajută la contracararea daunelor oxidative produse de radicalii liberi din organism, care pot duce la boli precum cancerul și accelerează procesul de îmbătrânire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel