3 trucuri ca să ai un somn odihnitor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Somn
Somn

Grijile zilnice ne împiedică uneori să avem un somn de calitate. Experții vă recomandă câteva idei pentru un somn odihnitor.

O cercetare din Sleep Health, publicată înainte de pandemia COVID, arată că tot mai mulți americani se chinuiau să adoarmă, an de an, între 2013 și 2017.

Iată trei trucuri:

* puneți gândurile într-un balon și lasă-le să zboare - creierului uman îi este greu să gândească 24/7. Chiar dacă adormim în mod conștient, mintea noastră lucrează din greu la procesarea evenimentelor din zi și găsește loc pentru noi amintiri. Robert Stickgold, medic și profesor de psihiatrie la Harvard Medical School recomandă să nu blocăm gândurile, ci să le recunoaștem pentru un moment sau două înainte de a-i permite ”să alunece”. Sugestia lui este similar meditației. ”Există o serie de dispozitive imagistice care pot funcționa: având o bandă de marcare sau un balon care să-l transfere sau să-l trimită departe. Principalul lucru este să ne dăm seama că simpla existență a gândului nu este o problemă ", scrie Steve Calechman pentru Harvard Health Publishing. 

* încearcă să stai treaz - Acesta poate suna nebunesc, dar încercarea intenționată de a rămâne treaz cât mai mult timp posibil a fost un tratament cognitiv-comportamental pentru insomnie de zeci de ani. Denumită în mod tehnic intenție paradoxală, această strategie se referă la adoptarea unei abordări relaxate a problemelor legate de somn. Convinge-te că nu-ți pasă cu adevărat dacă ajungi să adormi și este posibil să te ia somnul fără să-ți dai seama.

* faceți o listă de sarcini  - Un studiu publicat în Journal of Experimental Social Psychology a constatat că scrierea unei liste de sarcini timp de doar cinci minute înainte de culcare a ajutat un grup de voluntari să adoarmă mult mai repede decât ceilalți instruiți să compileze o listă a sarcinilor pe care le-au îndeplinit pe parcursul acelei zi. În special, cu cât lista de sarcini a unei persoane era mai specifică pentru ziua următoare, cu atât adormeau mai repede, se arată pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel