3 vitamine de care corpul tău are nevoie pe măsură ce îmbătrânește

DCMedical Team |
Data publicării:
Alimente, aruncat: cât timp puteți ține laptele în frigider și să nu se strice?  FOTO: pexels.com
Alimente, aruncat: cât timp puteți ține laptele în frigider și să nu se strice? FOTO: pexels.com

Pe măsură ce înaintăm în vârstă corpul nostru are nevoie de cantități diferite de anumite vitamine. 

Corpul nostru are nevoie de anumite vitamine pe măsură ce îmbătrânim. Experții în sănătate de la platforma medicală webmd amintesc trei dintre aceste vitamine:

* folat - e vitamina B9 în formă naturală, adică în verdeață cu frunze, nuci, fasole și alte alimente; acesta ajută la creșterea celulelor și poate proteja împotriva accidentelor vasculare cerebrale și a anumitor tipuri de cancer; grijă însă la prea mult folat - fie din suplimente, fie din alimente fortificate - deoarece acesta poate crește șansele de a avea cancer de colon sau leziuni ale nervilor.

* calciu - odată ce îmbătrânim, pierdem mai mult calciu decât absorbim; iar asta poate face ca oasele să se rupă mai ușor (osteoporoză), în special la femei după menopauză; femeile peste 50 de ani și bărbații peste 70 de ani ar trebui să obțină cu aproximativ 20% mai mult decât ceilalți adulți. 

* vitamina B12 - Ajută la formarea celulelor sanguine și nervoase; o găsiți în mod natural din alimente de origine animală, cum ar fi carne, pește, ouă și lactate; antiacidele, unele medicamente și operația de scădere în greutate pot contribui la lipsa de B12.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel