Alergare de Ziua Mondială a Inimii, în Parcul Tineretului din Bucureşti

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

ZMI 2019 focalizează pe faptul că "INIMA MEA, INIMA TA, TOATE INIMILE NOASTRE MERITĂ ATENŢIE ŞI PROTECŢIE", având ca scop conştientizarea efectelor benefice pentru sănătatea inimii a stilului de viaţă favorabil inimii, incluzând desigur mişcarea pentru sănătate dar şi trăirile mai senine, mai generoase, mai optimiste, mai solidare cu toţi semenii noştri începând cu cei mici sau defavorizaţi.

Potrivit reprezentanților Institutului Naţional de Sănătate Publică, Centrul Regional de Sănătate Publică Bucureşti, iniţiată în 2000, Ziua Mondială a Inimii (ZMI) este celebrată în fiecare 29 septembrie, iar Crosul românesc aferent se organizează în duminica proximă (în 2019 chiar pe 29, cum se cuvine unei ediţii jubiliare!), anunță Agerpres. 

"După expresia Federaţiei Mondiale a Inimii, EROII INIMII din toate ţările globului provoacă pe 29 septembrie indivizii, comunităţile şi organizaţiile să-şi asume câteva promisiuni pentru sănătate şi viaţă:

- angajarea copiilor noştri la o viaţă mai activă fizic - ruptă de vraja ecranelor ce folosite abuziv (digimania) poate fi dezastruoasă pentru minte şi inimă;
- angajarea familiilor noastre în a găti şi mânca mai sănătos;
- angajarea mai activă a personalului medical în combaterea fumatului la pacienţi şi aparţinători;
- angajarea decidenţilor în sprijinirea politicilor globale pro-sanitate-cordis;
- angajarea patronatelor în asumarea unor măsuri favorabile sănătăţii inimii la locurile de muncă.

Ca mişcare pentru sănătate, Societatea Europeană de Cardiologie recomandă 30 minute de mişcare cu ritm/intensitate moderate, în cele mai multe zile ale săptămânii, dacă se poate zilnic, pentru a ne menţine forma fizică şi mentală şi a trăi mai mult în condiţii de împlinire şi demnitate socială", se arată într-un comunicat remis presei. 

Potrivit organizatorilor, ediţia 20 a Crosului Inimilor de pretutindeni reprezintă un mic pas (dar alergător !) către o Românie înseninată încă pe durata vieţilor noastre fiind organizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Regional Bucureşti şi de Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF), cu contribuţia Asociaţiei Mens Cordis.

Start/stopul pe genuri şi vârste are loc într-un punct pe marginea lacului Tineretului (vis'a'vis de Cafeneaua Actorilor peste braţul de lac, lângă chioşcul de îngheţată Betty Ice), cu înscrierea circa 30 minute înainte de ora 13.00.

Organizatorii transmit că îi aşteptă în primul rând pe cei încă sedentari la o alergare care doresc să fie începutul unei mişcări sistematice pentru sănătate.

În ambianţa Crosului, voluntarii vor oferi publicului măsurări de tensiune arterială, de greutate şi procentaj de grăsime corporală, iar cei interesaţi vor primi consiliere cardio-preventivă calificată. Vor fi desigur şi premii "bune pentru sănătate" oferite de ASEF celor mai merituoşi la alergare, dar distribuţia de materiale educative şi mici surprize va viza toată participarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel