Asistentă medicală acuzată că a ucis 8 nou-născuți și a încercat să omoare alți 10. Femeia a pledat NEVINOVAT!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Nou-născuți
Nou-născuți

O saustentă medicală din Marea Britanie, în vârstă de 31 de ani, care lucra într-o secție de neonatologie, este acuzată că ar fi ucis 8 nou-născuți și că ar fi încercat să ucidă alți 10 într-un proces care șochează întreaga lume. 

Lucy Letby, în vârstă de 31 de ani, care era asistentă medicală la secția de neonatologie într-un spital din nord-vestul Angliei, a compărut în fața tribunalului din Manchester prin videoconferință, din închisoarea Peterborough (centrul Angliei), unde se află în arest preventiv, notează SkyNews. 

Asistenta medicală, care lucra la secția de neonatologie a Spitalului Countess of Chester, a declarat că este nevinovată de toate acuzațiile formulate împotriva ei, și anume uciderea a opt bebeluși - cinci băieței și trei fetițe, și de tentativă de omor comisă asupra altor zece bebeluși, în perioada iunie 2015 - iunie 2016. Inițial femeia era suspectată că ar fi ucis 15 bebeluși. 

Lucy Letby a fost arestată și apoi acuzată în noiembrie 2020 în cadrul anchetei privind decesul bebelușilor, fiind deja audiată de două ori, în 2018 și 2019, fără o urmărire penală la acea vreme.

Consultanți în pediatrie și-au exprimat îngrijorarea în iunie 2015 cu privire la un număr mai mare decât de obicei de decese în rândul bebelușilor, multe dintre acestea fiind descrise drept „inexplicabile” sau „neașteptate”, potrivit unui raport publicat în iulie 2016 de Colegiul Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului (RCPCH), scrie Agerpres citând AFP. 

Luni, judecătorul James Goss a prelungit arestul preventiv al lui Lucy Letby și a stabilit începutul procesului său - care ar putea dura șase luni - pe 4 octombrie 2022, la tribunalul din Manchester.

O audiere preliminară va avea loc și în ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel