Boli și Afecțiuni
Pagina 448

O nouă cercetare efectuată de o echipă internațională de la Departamentul de Zoologie al Universității Oxford și de la Universitatea Națională Kapodistrie din Atena, publicată astăzi în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), arată că un retrovirus preistoric - HK2 –...

Scris de: Dana Lascu       27 sep 2018, 00:45

Un nou studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Liverpool, subliniază modul în care un medicament aprobat clinic pentru tratarea cancerului pulmonar ar putea fi folosit pentru a proiecta noi tratamente contra altor tipuri de cancer. Cercetarea se concentrează pe o proteină...

Scris de: Dana Lascu       26 sep 2018, 23:12

Boala mână–gură–picior este cauzată de un virus. Simptomele includ apariția de ulcerații sau răni, în interiorul sau în jurul gurii, precum și o erupție cutanată sau blistere pe mâini, picioare sau fese. Deși nu este plăcută, boala nu este gravă.

Scris de: Dana Lascu       26 sep 2018, 21:17

O descoperire recentă în domeniul cercetării proteinelor permite o perfecționare a medicamentelor destinate tratamentului cancerului, reducând efectele secundare. Metoda a fost dezvoltată de doi cercetători de la Departamentul de Chimie al Universității din Copenhaga.

Scris de: Dana Lascu       26 sep 2018, 19:35

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit o tactică surprinzătoare la bacteriile care provoacă infecții periculoase atunci când sunt „atacate” cu antibiotice: intră în hibernare!

Scris de: Dana Lascu       26 sep 2018, 18:25

STUDIU: Mica molecula SynuClean-D întrerupe formarea fibrilelor amiloide și agregarea de proteine alfa synucleină responsabile de debutul bolii Parkinson și inversează neurodegenerarea cauzată de boală.

Scris de: Dana Lascu       26 sep 2018, 17:27

Sănătatea ochilor poate fi pusă în pericol de lipsa igienei și de unele obiceiuri greșite la care puțini se gândesc că ar afecta vederea. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Londra şi de la Spitalul de Oftalmologie din Moorfields au alcătuit o listă cu aceste greșeli,...

Scris de: Steluța Indrei       26 sep 2018, 15:58

Oricine poate suferi la un moment dat o fractură dentară fie într-un moment de neatenție, fie din cauza unor afecțiuni asociate cu fragilitate a dinților. Iată ce este de făcut în astfel de cazuri și mai ales cum pot fi prevenite.

Scris de: Steluța Indrei       26 sep 2018, 14:58

Cu toate că în ultimii ani a crescut numărul celor care se adresează unui psihoterapeut sau psihiatru, încă sunt persoane care consideră că psihologii sunt cei care se ocupă de oamenii cu tulburări psihice și, în multe cazuri (încă), psihologii sunt confundați cu...

Scris de: Steluța Indrei       26 sep 2018, 13:28

Dr. Dragoș Median, oncolog la Spitalul Filantropia din Capitală, prezintă în cadrul interviului din emisiunea „Academia de Sănătate”, realizată de prof. dr. Irinel Popescu, la DC Medical, cele mai noi terapii de care pot beneficia pacientele diagnosticate cu cancer de...

Scris de: Steluța Indrei       26 sep 2018, 11:42

Aspectul enigmatic al Mona Lisei, femeia importalizată de celebrul Leonardo da Vinci, ar putea fi datorat unei afecțiuni grave. E vorba de hipotiroidism, arată doi experți americani, care își bazează analiza nu numai dovezile vizibile în portretul faimos, ci și pe istoria naturală...

Scris de: Dana Lascu       25 sep 2018, 20:13

Tuse seacă și respirație greoaie (dispnee), două simptome care te duc cu gândul la o afectare cardiacă. În spatele lor, însă, s-ar putea ascunde o boală rară pulmonară - fibroza pulmonară idiopatică - subdiagnosticată în România, și care, netratată, în 3-5...

Scris de: Dana Lascu       25 sep 2018, 17:39

Medicii ginecologi de la Spitalul Județean Vaslui nu mai răspund solicitărilor privind avorturile la cerere în unitatea respectivă. Principalul motiv îl constituie neplata acestui serviciu, informează Mediafax.

Scris de: Steluța Indrei       25 sep 2018, 15:07

Dr. Dragoș Median, medic oncolog, invitat la DC Medical, în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată de prof. dr. Irinel Popescu, vorbește despre strategia care trebuie urmată în cazul suspectării unui cancer de sân. 

Scris de: Steluța Indrei       25 sep 2018, 11:09

Retinopatia diabetică este una dintre cele mai frecvente complicații ale diabetului. Puțini știu însă că ea poate debuta în același timp cu diabetul. Iată cum trebuie să-și controleze vederea persoanele cu diabet. 

Scris de: Steluța Indrei       25 sep 2018, 09:42

Cele mai frecvente întârzieri de creștere la copii apar din cauze genetice, hormonale sau asimilării deficitare a alimentelor. Iată ce semnale de alarmă trebuie să le dea de gândit părinților și să meargă cu copilul la medic.

Scris de: Steluța Indrei       25 sep 2018, 08:52

Numărul celor infectați cu West Nile continuă că crească! Două cazuri au fost confirmate zilele trecute și încă trei sunt suspecte în județul Bihor, iar în județul Caraș-Severin sunt trei cazuri suspecte, din care până acest moment doar unul a fost confirmat!

Scris de: Dana Lascu       24 sep 2018, 23:18

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală, fost președinte al Societății Române de Cardiologie, a analizat cel mai recent studiu privind efectele tutunului încălzit. El arată că acesta nu este cu nimic mai „bun” ca tutunul...

Scris de: Dana Lascu       24 sep 2018, 22:35

ADHD, tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate, nu e o afecțiune întâlnită doar la copii - 30% până la 70% dintre copiii cu ADHD continuă să aibă simptome și când cresc și ajungi adulți. În plus, adulții care nu au fost diagnosticați în copilărie...

Scris de: Dana Lascu       24 sep 2018, 20:19

Un studiu publicat recent în jurnalul american Analele Medicinei Interne arată că, în anumite condiții, diagnosticul de diabet ar putea fi pus doar cu un singur test de sânge. Iată exlicațiile autorului principal: 

Scris de: Dana Lascu       24 sep 2018, 18:27

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și Societatea Europeană a Bolilor Respiratorii (ERS) au elaborat a doua ediție a standardelor europene pentru îngrijiri în tuberculoză (ESTC). 

Scris de: Steluța Indrei       24 sep 2018, 15:28

Dr. Dragoș Median, medic primar oncologie la Spitalul Clinic Filantropia, este invitat la DC Medical, în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată de prof. dr. Irinel Popescu. Subiectul de astăzi: cancerul de sân și importanța diagnosticului precoce.

Scris de: Steluța Indrei       24 sep 2018, 12:20

Una dintre cele mai frecvente probleme pentru care un copil poate ajunge la spital este atunci când a înghițit un corp străin. Iată ce recomandă în astfel de cazuri conf. dr. Mihai Craiu, șeful compartimentului de primiri urgențe de la Institutul Național pentru Sănătatea...

Scris de: Steluța Indrei       24 sep 2018, 10:08

Accidentul vascular cerebral reprezintă a doua cauză de mortalitate și invaliditate. La fiecare 4 minute, o persoană este victimă a acestei boli. Ca să poți preveni această boală care afectează profund creierul, trebuie să cunoști următoarele șase lucruri esențiale.

Scris de: Steluța Indrei       24 sep 2018, 09:27

Dr. Dragoș Median medic primar Oncologie Medicală la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia din București, va fi invitatul profesorului Irinel Popescu în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, emisiune difuzată luni, de la ora 11.00 pe DCMEDICAL.RO.

Scris de: Dana Lascu       23 sep 2018, 15:59

Leucemia se credea că, de obicei, este o afecțiune a copiilor, dar afectează de fapt mai mulți adulți. Este mai frecventă la bărbați decât la femei, și mai mult în albi, decât la afro-americani.

23 sep 2018, 15:48

Cheagurile de sânge sunt sănătoase și salvează viața atunci când opresc sângerarea. Dar ele se pot forma și atunci când nu sunt necesare și provoacă un atac de cord, accident vascular cerebral sau alte probleme medicale grave.

Scris de: Dana Lascu       23 sep 2018, 08:58

După o operație de Record Mondial, conf. Dr. Victor Costache aduce în România cei mai mari specialiști în inimă la Congresul East Meets West 2018, care va avea loc pe 4-6 octombrie, la București! Subiectul principal îl vor constitui metodele moderne de tratare a...

23 sep 2018, 00:41

Sciatica înseamnă durerile de spate cauzate de o problemă a nervului sciatic. Circa 90% din cazurile de sciatică se datorează unei hernii de disc, dar în spatele lor se pot ascunde și alte cauze. Iată care sunt acestea și ce trebuie să faci ca să nu își provoci afecțiunea.

22 sep 2018, 20:57

Radiografia este o investigație medicală care presupune înregistrarea pe film fotografic special, cu ajutorul razelor X sau gamma, a unei porțiuni din corp. Iată care sunt indicațiile și particularitățile ei. 

Scris de: Dana Lascu       22 sep 2018, 17:26

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel