Cocktailuri inspirate de vaccinurile COVID-19: Pfizerr, Monderna, Sputnjik 6 sau Astra Zenecca, servite din seringă. VIDEO

Dana Lascu |
Data publicării:
Cocktailurile băute din seringi, cu nume de vaccinuri COVID-19. Foto Print screen EuroNews English
Cocktailurile băute din seringi, cu nume de vaccinuri COVID-19. Foto Print screen EuroNews English
Cocktailurile băute din seringi, cu nume de vaccinuri COVID-19. Foto Print screen
Cocktailurile băute din seringi, cu nume de vaccinuri COVID-19. Foto Print screen
  • Cocktailurile băute din seringi, cu nume de vaccinuri COVID-19. Foto Print screen EuroNews English
  • Cocktailurile băute din seringi, cu nume de vaccinuri COVID-19. Foto Print screen

Un bar din Croația a dat lovitura pe piață cu noua listă de cocktailuri: la prima vedere pare că Pfizerr, Monderna, Astra Zenecca și Sputnjik 6 sunt denumirile pe care le au vaccinurile COVID-19 scrise greșit, dar nu e așa. Sunt băuturi alcoolice, iar ultima gură se bea din seringă, doar așa clientul primește „certificat”. Iar „rapelul” trebuie făcut la distanță de cel puțin două săptămâni!

Fiecare dintre noile cocktailuri conțin câte un ingredient din țara de origine a companiilor producătoare de vaccinuri după numele cărora s-au inspirat: Vodcă pentru Sputnjik 6 din Rusia, whisky și Jagermeister pentru Pfizerr care combină SUA și Germania, gin pentru englezescu Astra Zenecca și bourbon pentru americanul Monderna.

Acestea sunt ingredientele de bază din cocktailurile cu nume care sună a vaccinuri  COVID-19, notează EuroNews English. 

„Ideea a apărut când am servit câteva băuturi în compania unor prieteni”, a explicat Tomislav Perko, proprietarul „Roots juice&cocktail bar” situat în centrul capitalei Croației, Zagreb. 

„Serveam câteva cupe de 'Penicilline' (un cocktail cunoscut în toată lumea) când cineva a întrebat de ce nu oferim „Pfizer” sau ceva similar”, a spus Perko, citat de Agerpres.

De aici a apărut ideea creării a patru cocktailuri inspirate din cele patru vaccinuri cele mai cunoscute, combinând în fiecare ingrediente legate de originea serului și de compania producătoare. Și, desigur, cocktailul este servit dintr-o seringă.

Alte ingrediente folosite au de asemenea conotații medicale, precum băuturile din ierburi amare Aperol sau Firewater bitter, alături de sucuri și extrase naturale din fructe care asigură și ajută la ameliorarea imunității organismului. 

„Este o ofertă delicioasă și un prilej pentru clienți să intre în vorbă comandând băuturi legate de un subiect care ne-a afectat luni de-a rândul”, a explicat Tomislav Perko.

Clientul trebuie să „injecteze” el ultima doză din seringa care însoțește cocktailul, adică să o bea din seringă, iar la sfârșit acesta primește și un mic certificat în care scrie câte doze de Astra Zenecca, sau Sputnjik 6 a primit. La momentul denumirii cocktailurilor, s-a optat pentru a modifica ușor numele original al vaccinului, pentru a evita orice eventuală confuzie, a explicat patronul micului bar de pe strada Tomiceva, în apropiere de centrul vechi al orașului Zagreb.

Numărul dozelor nu este limitat decât de toleranța la alcool a clientului, ba chiar aceștia pot primi simultan patru doze diferite, dar se recomandă să se bea cea de-a doua doză, adică „rapelul”, în termen de minimum două săptămâni, notează Arirang News. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel