Concursul de creație literară Vasile Voiculescu 2019, la UMF Carol Davila

UMF Carol Davila București. Foto: DC Medical
UMF Carol Davila București. Foto: DC Medical

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, în parteneriat cu Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti şi Editura Universitară “Carol Davila”, este gazda unui eveniment de gală: a doua ediție a Concursul de creație literară „Vasile Voiculescu” care va avea loc joi, 31 octombrie, ora 17, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti. 

Poemele celor zece finaliști mediciniști vor trebui să treacă prin "furcile caudine" ale juriului de excepție alcătuit din scriitorul și jurnalistul Dan Cipariu, poetul și scenaristul Florin Iaru, scriitorul și medicul Prof.Dr. Bogdan Popescu, precum și câștigătorul primei ediții a Concursului „Vasile Voiculescu" din 2018, absolvent al UMF "Carol Davila", poetul Ioan Mirea, se arată într-un comunicat remis presei. 

„Acest proiect artistic introdus în contextul unei universități cu profil științific, cum este UMF Carol Davila, a reușit să intre în inimile mediciniștilor ca o evadare din cotidian. Studenți, medici rezidenți, căt și specialiști au ocazia să dăruiască publicului o parte din propriul suflet, fie în relație cu profesia lor, fie în relație cu viața însăși. Dincolo de evoluția acestui eveniment ce a revenit pentru o a doua ediție, se oferă și un mediu cultural, de spectacol, ce onorează arta ca un tot unitar: poezia, teatrul (prin interpretarea poemelor finaliste de către trupa de teatru a UMF Carol Davila) cât și muzica (prin participarea la eveniment a membrilor Filarmonicii George Enescu). Am început acest eveniment din dragoste pentru artă și mă bucură enorm că a ajuns la ediția a doua, dorindu-mi doar să menținem o tradiție anuală, care să crească exponențial cu fiecare ediție. În acest an, am deosebita onoare să fac parte din juriul evenimentului, ca unul dintre câștigătorii primei ediții, alături de nume sonore ale poeziei românești contemporane" a declarat Ioan Mirea, câștigătorul primei ediții a Concursului „Vasile Voiculescu".

 


La ediția de anul acesta a concursului de creație literară „Vasile Voiculescu" s-au înscris 72 de studenți și medici cu aproape 200 de poezii, dintre care juriul a ales 10 finaliști. Aceștia vor avea ocazia să își recite personal creațiile în fața invitaților sau să apeleze la ajutorul trupei de actori amatori MD Drama, alcatuită din studenți ai UMF „Carol Davila". La finalul serii juriul va delibera și va alege cele mai bune poezii pentru a le premia, anul acesta având pe lângă premiile generoase și premii surpriză oferite de Editura Universitară „Carol Davila".
Alături de concurenți se vor afla pe scenă, pentru a aduce și mai multă emoție în seara concursului, artiști ai Filarmonicii „George Enescu" : Nicolae Maxim –flaut, Alina Toma –vioară, Ilinca Lorentz –glockenspiel.

„Mă simt onorată să pot participa la organizarea celei de-a doua ediții a acestui concurs cu adevărat special. Mă bucur să văd că există în rândul nostru, al studenților la medicină și al colegilor noștri mai mari care deja profesează în domeniul medical, un interes atât de mare pentru artă și cultură. Acest concurs reprezintă pentru noi o modalitate de a ne exprima sentimentele pe care, de cele mai multe ori, nu le putem afișa în fața pacienților sau pur și simplu nu își au locul în mediul academic în care ne desfășurăm activitatea. Sper că acest concurs va deveni o tradiție în centrul nostru universitar și va încuraja cât mai mulți medici și viitori medici să își transpună emoțiile în versuri" a subliniat Andreea Tudor, studentă în anul 6, fost Director al Diviziei de Evenimente Sociale, SSMB.
Organizatorii celei de-a doua ediții a Concursului de creație literară „Vasile Voiculescu" -2019, UMF "Carol Davila" vor oferi anul acesta premii generoase ce depășesc ca valoare suma de 2.000 de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel