De ce nu ar trebui să mai scurgi pastele într-o strecurătoare. Greșeală majoră

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Nimic mai practic decât o farfurie cu paste pentru o masă rapidă. Nutritiv, sățios și mai ales delicios, acest fel de mâncare italian este apreciat de toată lumea. Odată cu apariția bucătăriei fusion, pastele sunt acum disponibile în diferite arome și culori! Dar pentru ca acestea să fie perfect gătite, este important să nu faci următoarele greșeli. 

Potrivit bucătarului american Andrew Carmellini, există mai multe greșeli pe care toată lumea le face când prepară paste:

Majoritatea persoanelor care pregătesc pastele tind să le scurgă, odată fierte, folosind o strecurătoare. Greșit! Este important să păstrezi apa în care au fiert pastele, deoarece poate fi folosită la sos, pentru un gust mai bun.

A doua greșeală frecventă este clătirea pastelor. Acest obicei despre care se crede că este benefic strică gustul pastelor, deoarece clătești amidonul din ele. 

În cele din urmă, a treia și ultima greșeală pe care o faci - pui pastele într-un bol, apoi torni sosul peste. Acest obicei face pastele mai lipicioase. 

Deci, cum pregătești pastele corect? Chef Andrew Carmellini dezvăluie adevărata rețetă italiană pentru paste delicioase! Iată pașii de urmat:

1 - Odată ce pastele sunt gata (de preferință fierte Al dente), nu le turna într-o strecurătoare.

2 - Toarnă pastele peste sos și fierbe timp de un minut sau până când pastele absorb sosul.

3 - Toarnă puțină apă (folosită la fierberea pastelor) peste paste și sos, pentru un gust mai bun.

4 - Pentru a îmbunătăți felul de mâncare, poți adăuga ierburi proaspete și brânză. 

Cum prepari sosul Carbonara pentru paste

 

Această rețetă conține ciuperci, un aliment foarte hrănitor care, datorită conținutului său de seleniu, combate celulele canceroase și împiedică crearea tumorilor.

Ingrediente pentru 4 persoane:

• 150 g de slănină

• 150 g ciuperci

• 150 g parmezan ras

• 1 ceapă

• 300 ml. de smântână lichidă

• piper negru

• ulei de masline

• sare

Timp de preparare: 30 de minute

Calorii: aprox. 525 calorii

Mod de preparare:

1. Într-o tigaie adaugă un strop de ulei și ceapa tocată în prealabil, la foc mediu.

2. Adăuga ciupercile feliate cu puțină sare și amestecă.

3. Include slănina tocată, păstrând tigaia la foc mediu.

4. În momentul în care slănina se rumenește, dar fără să fie crocantă, adaugă smântâna lichidă cu puțin piper negru și amestecă totul.

5. Pune pastele peste sos și amestecă în continuare.

6. În cele din urmă, adaugă parmezanul ras, pentru a da mâncării o aromă unică.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel