Eugen Teodorovici, ce ar trebui să facă Nelu Tătaru ca să rezolve criza de medici din România

Dana Lascu / 25 noi 2020 / 23:44
Eugen Teodorovici. Foto: DC News
Eugen Teodorovici. Foto: DC News

Social-democratul Eugen Teodorovici susține că România, la nivel european, „nu își joacă mai deloc cartea” și că Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, ar trebui să pună urgent proverbialul picior în prag. 

Social-democratul Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor, a vorbit despre criza de medici din România, miercuri, la DCNews, dezvăluind o discuție pe care a purtat-o cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„România nu își joacă, la nivel european, cartea mai deloc. Eu tot timpul am spus că țările din zona euro, față de cele care mai sunt în afara euro, nu trebuie să aibă diferențe de finanțare, sprijin etc. Nu putem avea întâlniri separate. Cu alte cuvinte, să stăm toți la masă. (...) România niciodată n-a făcut cu actuala conducere o astfel de discuție. Ai Consiliul European. Tu te ridici de la masă și spui așa: dacă pentru România nu găsiți o soluție încât să primească asta, asta, asta, asta... Mi-ați luat medicii din România, i-ați atras cu salarii și așa mai departe. Normal, oamenii au plecat pentru o situație mai bună. Dar eu acum sunt în pandemie. (...) Măcar lasă-mă să aduc în România medici din Turcia, din zone care nu sunt în zona europeană. Știți că noi nu putem astăzi să avem astfel de transferuri?!”, a spus Eugen Teodorovici în cadrul unui interviu acordat DCNews. 

Ce i-a spus între patru ochi ministrului Sănătății Nelu Tătaru, aflați pe DC News. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy