FAMPRIDINUM – prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

FAMPRIDINUM – prospect. Acțiune: Blocant al canalelor de potasiu; reduce scurgerile de curent ionic prin aceste canale, prelungind în acest fel repolarizarea şi amplificând formarea potenţialului de acţiune în axonii demielinizaţi, precum şi funcţia neurologică.

Denumirea comercială: FAMPYRA 

Forma: comprimate cu eliberare prelungită

Indicații: Îmbunătăţirea mersului la pacienţii adulţi cu scleroză multiplă, care prezintă invaliditate la mers.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Tratamentul concomitent cu alte medicamente care conţin fampridină (4-aminopiridină) sau cu inhibitori ai transportatorului cationilor organici 2 (OCT2) (cimetidină). Pacienţi care prezintă crize convulsive în antecedente sau în prezent. Pacienţi cu Insuficiență renală uşoară, moderată sau severă (clearance al creatininei <80 ml/min).

Atenționare!: Precauţie la pacienţii cu aritmii şi tulburări de conducere sino-atrială sau atrioventriculară. Risc crescut de cădere în primele săptămâni de tratatament datorită tulburărilor de echilibru şi ameţelilor. Precauţie la asocierea cu carvedilol, propanolol şi metformin. Este de preferat să se evite în timpul sarcinii şi alăptării.

Reacții adverse
Foarte frecvente: infecţii urinare. 
Frecvente: insomnie, anxietate; ameţeală, cefalee, tulburări de echilibru, parestezie, tremor; greaţă, vărsături, constipaţie, dispepsie; dureri de spate; astenie. 
Mai puţin frecvente: crize convulsive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel