Iubirea îți poate salva viața. De ce persoanele căsătorite trăiesc mai mult și mai sănătos

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

 Aceasta este concluzia oamenilor de știință, care afirmă că relațiile serioase și căsătoria contribuie la starea de sanatate.

Un studiu (link direct) din 2017 , publicat Jurnalul Asociației Americane a Inimii, a descoperit că persoanele necăsătorite cu boli de inimă aveau un procent de 52% multe șanse să sufere un atac de cord sau să moară din cauza unei probleme cardiovasculare, după aproape patru ani, în comparație cu pacienții cardiaci căsătoriți. În general, rata de deces pentru persoanele căsătorite este mai mică decât pentru cei care nu au fost niciodată căsătoriți, cei care sunt divorțați sau văduvi, potrivit Centrului Național de Statistică în Sănătate.

 

Studiile imagistice arată că vizualizarea imaginilor cu partenerul activează regiunile creierului legate de reglarea stării de spirit și a durerii. Astfel că, numai gândul la persoana iubită poate stimula energia, afectând pozitiv nivelul glicemiei.

Relațiile bune pot calma oamenii și în situațiile de stres


Hormonii de stres eliberați în astfel de momente pot fi dăunătoare. Însă, comunicarea, ascultatea și sfătuirea din partea partenerului, spun experții, poate detensiona starea de stres.
Studiile au arătat că și intimitatea fizică, cum ar fi ținerea mâinilor sau îmbrățișarea, poate scădea nivelul hormonilor de stres.

Mai mult, se pare că relațiile joacă un rol important. Un partener te poate încuraja în moduri sănătoase - să faci exerciții fizice sau să mănânci mai bine sau să vezi un medic atunci când ai nevoie.


O analiză (link direct) din 2010, publicată în revista PLOS Medicine, care a analizat datele din 148 de studii, care au implicat peste 300.000 de oameni, a constatat că șansele de a fi în viață la sfârșitul perioadei date de studiu, au fost cu 50% mai mari pentru cei cu cele mai puternice relații sociale, comparativ cu persoanele fără astfel de legături. Ca predictor al supraviețuirii, acest lucru este egal cu efectul renunțării la fumat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel