Manual despre cum să crești un bebeluș. Ela Crăciun: pentru a avea un copil fericit, mama trebuie să fie prima oară fericită

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ela Crăciun   FOTO: Instagram
Ela Crăciun FOTO: Instagram

Ela Crăciun, bloggeriță și prezentatoare TV, a vorbit pentru Spectacola despre o carte în care le arată, cu ajutorul specialiștilor, mămicilor care tocmai au născut cum să aibă grijă de bebelușii lor, ”De la SOS Mama la ZEN Mama”. 

Ela Crăciun vrea să schimbe mentalitatea multor mame şi oferă în noul său e-book ,,De la SOS Mama la ZEN Mama” un set de reguli şi alternative sănătoase pentru a face faţă celor mai mari provocări.

”Am încercat să vin în ajutorul mămicilor cu acest manual. Să știe, pas cu pas, ce fac atunci când vin de la maternitate. Ca să nu ne trezim că nu avem o rutină de somn, că nu avem o rutină de masă. Sunt câteva video-uri pe care le-am pregătit pentru tinerele mămici, ca să și vadă cum îl înfășăm, care sunt pozițiile pentru a scoate aerul din burtică, cum îl punem la somn, care ar trebui să fie rutina corectă de somn. Totodată, abordăm și partea noastră psihologică”, a declarat Ela Crăciun pentru Spectacola. 

Manualul de instrucţiuni creat de Ela cuprinde informaţii obţinute de la specialişti în domeniu, în frunte cu medicul primar neonatolog Dr. Alina Ilici, medicul specialist pediatru  Dr. Irina Antonescu şi medicul specialist dermato-venerolog Dr. Gabriel Balcangiu, iar echipei care a contribuit la furnizarea unor preţioase informaţii i se adaugă şi asistent-şef Neonatologie Adriana Florică, precum şi psihoterapeutul Ana Maria Paveluc.

Printre temele abordate de către Ela Crăciun în acest volum electronic se numără: setarea unor obiceiuri sănătoase pentru nou-născut, identificarea corectă a nevoilor, pregătirea copilului pentru somn şi depăşirea stărilor de anxietate şi depresie postnatală.

”Știam foarte multe lucruri despre depresie. Și atunci când, după ce am născut-o pe Alessia, fiind cu un picior în prăpastie, conștientizându-mi stările și fiind foarte  atentă la mine, am putut să recunosc: Acum mi se întâmplă acest fenomen, eu nu mă las pradă depresiei. Și am știut cum să lucrez cu mine, astfel încât eu să fiu bine. Pentru că întrotdeauna spun, pentru a avea un copil fericit, mama trebuie să fie prima oară fericită. O mamă obosită, o mamă supărată, exact stările acelea le va transmite și copilului ei.

(...) Niciodată un părinte nu va scăpa de stres. Și pe măsură ce copii cresc, stresul este și mai mare. Este diferența între generații, pe care, îți spun sincer, nu am reușit să o înțeleg niciodată. Eu am fost o mamă tânără. L-am născut pe Alex la 23 de ani. El are acum 16 ani și eu mă consider o mamă cool, o mamă tânără, o mamă la modă, care știe cum să vorbească cu copilul ei. Din contră, el mă consideră o mamă și atât. O mamă care nu-l înțelege, care cere foarte mult de la el. Mi-a spus, la un moment dat, că noi suntem ca dinozaurii. Va exista întotdeauna un conflict de generații.  Și da, cu cât copiii cresc, cu atât problemele sunt mai mari”, a mai spus Ela Crăciun. 

Mai mult puteți citi pe Spectacola.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel