Medicii din Bistriţa se alătură campaniei Salvaţi Copiii de combatere a mortalităţii infantile

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Medicii de la Maternitatea din Bistriţa se alătură campaniei Salvaţi Copiii de combatere a mortalităţii infantile, care are ca obiectiv dotarea secţiilor de neonatologie cu aparatură medicală vitală salvării copiilor născuţi prematur. Astfel, în urma solicitărilor primite de la medici, Organizaţia Salvaţi Copiii duce la Bistriţa un incubator neonatal, un aparat suport respirator şi un pulsoximetru, în valoare totală de 18.220 de Euro.

În anul 2018, medicii bistriţeni au reuşit să salveze 98 de copii prematuri, cântărind la naştere mai puţin de 2.500 de grame. În anul 2019, dintre cei 87 de prematuri îngrijiţi aici, patru aveau mai puţin de 1.000 de grame şi au necesitat transfer la o maternitate de grad III. Maternitatea din Bistriţa este importantă pentru întreaga regiune, nou-născuţi cu patologii mai grave ajungând aici, prin transfer.

"Ne bucurăm să avem în medici cei mai buni susţinători şi parteneri. Salvaţi Copiii România a accelerat, în 2019, programul de dotare a maternităţilor, pentru că, în continuare, sunt maternităţi unde medicii se confruntă cu lipsa aparaturii medicale, iar în maternităţile în care acestea există, numărul lor este insuficient.

De aceea, lucrăm îndeaproape cu personalul medical şi, în funcţie de urgenţele pe care ei ni le semnalează, facem eforturi să identificăm surse de finanţare şi să nu pierdem minutele preţioase pentru salvarea prematurilor. Mecanismul prin care firmele pot direcţiona 20% din impozitul pe profit construieşte pur şi simplu miracole, dacă tot mai multe companii ar vedea că banii aceştia sunt o investiţie directă în viaţă", a spus Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Unul dintre cazurile severe din ultimul an este acela a două gemene născute prematur şi pe care medicii au reuşit să le salveze, la capătul unor eforturi susţinute, care ar fi fost imposibile fără aparatură medicală performantă.

Dr. Aurelia Tanca, şef secţie Neonatologie: "Erau prematuri cu greutate foarte mică la naştere, care prezentau un uşor grad de hipotermie, fenomene de detresă respiratorie, precum şi risc infecţios. A fost nevoie imediat de două incubatoare performante, care să le asigure condiţii optime de căldură şi umiditate, pentru asigurarea confortului termic, precum şi de două aparate de ventilaţie, pentru asigurarea maturităţii pulmonare" se arată înre-un comunicat. 

Gemenele au rămas două luni în îngrijirea medicilor şi au fost externate când greutatea lor a depăşit 2.500 de grame, fiecare.

Eforturile pentru dotarea maternităţii trebuie să continue, iar mecanismul de direcţionare a 20% din impozitul pe profit este crucial. Maternitatea din Bistriţa mai are nevoie de încă un ventilator neonatal (unul a fost donat de Salvaţi Copiii în 2018), două lămpi de fototerapie, o lampă de transiluminare, un bilirubinometru şi o masă radiantă cu modul de resuscitare.

Amalia Năstase, Ambasador al Campaniei Salvaţi Copiii de reducere a mortalităţii infantile, subliniază importanţa implicării companiilor în reducerea mortalităţii infantile în România: "Salvaţi Copiii ne arată că este foarte simplu să te implici în susţinerea celor mai mici luptători, intervenind concret şi consistent. Sunt multe modalităţi prin care companiile se pot implica, iar una dintre acestea este direcţionarea a 20% din impozitul pe profit. Acest lucru poate reprezenta un real ajutor pentru continuarea campaniei de dotare a maternităţilor cu aparatură vitală pentru salvarea prematurilor".

Pentru că viaţa unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiţia pe care o facem în maternităţi, Salvaţi Copiii România lansează un apel către companiile din România de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.

Trebuie menţionat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. În cazul companiilor plătitoare de impozit pe profit, suma direcţionată nu poate fi mai mare de 0,75% din cifra de afaceri şi nu poate depăşi 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar în cazul IMM-urilor, suma direcţionată nu poate fi mai mare de 20% din impozitul pe venit. Plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie 2019, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel