Ministerul Agriculturii va fi iluminat în roz. Gest simbolic al luptei împotriva cancerului de sân

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Marti, 1 octombrie 2019, Fundaţia Renaşterea organizează a 19-a ediţie „Iluminare în roz” - simbol al luptei impotriva cancerului de sân, sarbatorind 18 ani de activitate dedicata campaniei pentru Sanatatea Femeii. Lumina Roz va fi declansata de fondatoarele Fundatiei Renasterea, Mihaela Geoana - Presedinte si Cristiana Copos - Vicepresedinte.

Potrivit unui cominicat remis presei, printre cei 200 de invitaţi de marcă se regăsesc personalități din lumea culturală, medicala, reprezentanti ai societatii civile, oameni de afaceri, autoritati publice locale si centrale, printre care se numara: Petre Daea - Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Diana Loreta Paun - Consilier de Stat – Presedintia Romaniei, Attila Laszlo - Presedintele Comisiei pentru Sanatate din Senatul Romaniei, Tiberius Bradatan – Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii si prietenii Fundatiei Renasterea: Iuliana Tudor, Dana Deac, Sonia Argint, Adelina Pestritu, Andreea Raicu Andreea Berecleanu, Dr Constantin Stan, si multi altii.
Conducerea Fundatiei Renasterea - Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Sucu, Andreea Mihai, Amalia Nastase, Adriana Cazacu si ambasadorul Andreea Esca - vor fi gazdele unei seri dedicate aniversarii celor 18 ani de activitate a Fundatiei.

Momentul festiv al iluminarii in roz a Palatului Ministerului Agriculturii va fi urmat de o receptie pe durata careia se vor putea degusta produse traditionale romanesti si o licitatie fara strigare a unor lucrari de arta, fotografie de Catalina Flaminzeanu, colite cu autograf ale Simonei Halep, bijuterii si produse Hand made realizate de paciente oncologice, membre ale Asociatiei de Sprijin al Pacientului Oncologic. Fondurile stranse vor fi folosite la achizitionarea unui mamograf ultraperformant la Centrul Medical de Excelenta Renasterea.


„Anul 2019 reprezinta pentru noi un prilej de mare bucurie si mandrie, sarbatorind 18 ani de la infiintarea proiectului meu de suflet, Fundatia Renasterea. Eu si colegele din conducerea Fundatiei suntem foarte mandre ca astazi, la majorat, rezultatele activitatii noastre neintrerupte in Campania destinata Preventiei si Depistarii Precoce a Cancerului de San, demonstreaza faptul ca mii de romance au avut posibilitatea sa lupte pentru viata lor si sa isi redobandeasca sanatatea. De aceea, an de an, prin Iluminarea in roz, le reamintim femeilor faptul ca, prin controlul medical anual, cancerul poate fi invins " a declarat Mihaela Geoană, Presedintele Fundatiei Renasterea.

În fiecare an, la 1 octombrie, în peste 70 de tări se iluminează în roz clădiri reprezentative.

Luna luptei impotriva cancerului de san a debutat in acest weekend, odata cu Happy Run – Race for the Cure, organizat pentru a 5-a oara in Romania. Peste 4100 de participanti au luat startul la cea mai mare cursa caritabila destinata sanatatii si luptei impotriva cancerului, ce a avut loc simultan, in 16 orase europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel