Neurologie
Pagina 51

Bărbații care suferă de disfuncție erectilă se pot confrunta cu o problemă și mai mare decât frustrarea din dormitor. Potrivit unui studiu recent, această afecţiune poate fi un semn prevestitor pentru un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 sep 2019, 16:13

Boala Alzheimer ar putea fi detectată cu mult timp în urmă, în ochii celui vizat. Doar analizând cum se mărește pupila în timpul unor sarcini ar putea prezice o eventuală apariție a bolii.

Scris de: Angela Sabău       11 sep 2019, 15:06

Oamenii de știință au observat că diferențele într-un circuit al creierului-cheie pot explica de ce unii indivizi nu rezistă tentațiilor.

Scris de: Florina Pop       10 sep 2019, 23:09

Un cerebel hiperactiv ar duce și la un comportament depresiv. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii japonezi în urma unor teste pe șobolani.

Scris de: Florina Pop       10 sep 2019, 19:43

Un nou medicament care este acum testat în faza a II-a de studiu clinic pe pacienți cu Alzheimer și Sindromul X fragil (cea mai frecventă cauză de retard mental moștenit) are rezultate promițătoare în protejarea contra pierderii de memorie la acești pacienți.

Scris de: Dana Lascu       10 sep 2019, 17:28

Expunerea acută sau pe termen lung la stres declanșează la nivel celular un mecanism care slăbește apărarea organismului și scurtează viața, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       09 sep 2019, 23:59

Atacurile de panică pot fi extrem de neplăcute: bătăile inimii se intensifică, corpul intră într-o stare de agitaţie, apar hiperventilația şi tensiunile musculare. Pe lângă aceste simptome, specialiştii spun că atacurile de panică pot fi destul de confuze şi nu s-a descoperit cu...

Scris de: Georgiana Ioniță       09 sep 2019, 14:56

Boala Alzheimer ar putea fi legată cu prezentața unei enzime produsă de o bacterie ce afectează gingia. Cercetătorii atrag atenția asupra importanței sănătății orale.

Scris de: Angela Sabău       09 sep 2019, 08:39

Al patrulea Congres Internațional de Psihoterapie Cognitivă și Comportamentală se organizează, anul acesta, pentru prima dată, în afara granițelor SUA. Un oraș din România îl va găzdui.

Scris de: Florina Pop       08 sep 2019, 22:50

Pentru un creier sănătos și un risc redus de Alzheimer și demență, medicii recomandă, printre altele, un somn suficient și o dietă echilibrată.

Scris de: Florina Pop       07 sep 2019, 21:40

Migrenele se pare că ar crește riscul de demență și boala Alzheimer, spune un studiu. Potrivit cercetătorilor, câtă vreme nu există tratament pentru Alzheimer, prevenirea este cea mai importantă.

Scris de: Angela Sabău       07 sep 2019, 14:20

O hemoragie cerebrală (accident vascular cerebral hemoragic), apare atunci când un vas de sânge din interiorul creierului se sparge, provocând sângerare în țesuturile creierului. Este o urgență medicală care poate pune viața în pericol; Tratamentul rapid...

Scris de: Georgiana Ioniță       06 sep 2019, 22:00

Neurologii de la Stanford afirmă că exerciţiile de tip cardio sunt o adevărată comoară atât pentru corp, cât şi pentru minte. Potrivit specialiştilor, această activitate simplă îmbunătățește memoria, stimulează starea de spirit și previne demența.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 sep 2019, 18:13

Utilizarea aparatelor auditive a fost legată de riscuri mai mici de a fi diagnosticat cu boala Alzheimer, demență, depresie, anxietate și căderi vătămătoare, se arată într-o analiză a informațiilor medicale a114.862 vârstnici cu probleme de auz.

05 sep 2019, 23:05

Unii pacienți din Anglia primesc de la medici altfel de rețete pentru tratarea anxietății și depresiei: ore de grădinărit. Studiile arată că petrecerea a două ore săptămânal în natură duc la o mai bună stare de sănătate și de well-being.

Scris de: Florina Pop       05 sep 2019, 12:39

Regiuni ale creierului au fost identificate într-un studiu ca fiind asociate cu faptul că unii oameni sunt stângaci. Cercetarea s-a făcut la Oxford.

Scris de: Florina Pop       05 sep 2019, 09:10

Efectul alimentaţiei asupra bacteriilor intestinale ar putea juca un rol important în reducerea riscului de Alzheimer. Potrivit cercetătorilor de la Wake Forest School of Medicine, o dietă de tip mediteraneană ketogenică ar putea ţine la distanţă temuta afecţiune.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 sep 2019, 20:34

Deși crește numărul celor care folosesc canabisul în tratarea tulburării de stres post-traumatic, cercetătorii susțin, într-un studiu recent, că lipsesc cu desăvârșire dovezile științifice în acest sens.

Scris de: Florina Pop       04 sep 2019, 12:11

Testosteronul nu reduce empatia cognitivă, arată cel mai mare studiu care analizează relația dintre cele două.

Scris de: Florina Pop       04 sep 2019, 10:17

Studiul unor cercetători britanici susține că unele cafenele și restaurante nu reușesc să-i facă pe oamenii cu demență să se simtă bineveniți. Până în 2020, numărul celor cu această afecțiune va ajunge la un milion pe glob.

Scris de: Florina Pop       04 sep 2019, 08:47

Tumorile cerebrale pot provoca atât simptome fizice, cât și mentale. Simptomele pot diferi în funcție de tipul, locația și stadiul tumorii. Unele simptome pot fi destul de generale: dureri de cap, probleme de vedere și modificări de dispoziție. Crizele și schimbările de...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 sep 2019, 00:25

Cercetătorii de la Osaka Institute din Japonia au descoperit că structura agregatelor proteice asociate bolii Parkinson ne poate dezvălui date despre mișcarea acestora prin creier. Aceste noi descoperiri indică faptul că boala Parkinson este un fel de amiloidoză, o afecțiune rară care se...

Scris de: Georgiana Ioniță       03 sep 2019, 21:04

Memoria ne poate „trăda” la orice vârstă. Uitarea unor lucruri sau încercarea fără succes de a ni le aminti poate fi influențată de factori fără legătură cu un diagnostic.

Scris de: Angela Sabău       31 aug 2019, 12:21

Un anume tip de oboseală poate fi simptom de accident vascular cerebral, mai ales la femei. Sunt persoane care nu își dau seama că au făcut un AVC. Iată simptomele, defalcate în funcție de sex:

Scris de: Dana Lascu       31 aug 2019, 10:25

Riscul de accident vascular cerebral e legat de cât de multe ore munciți. Dacă aveți sub 50 de ani și v-ați programat să stați la serviciu un anumit număr de ore, s-ar putea ca după ce citiți asta să vă doriți să vă duceți mai devreme acasă!

Scris de: Dana Lascu       30 aug 2019, 10:49

Un senzor wireless suficient de mic pentru a fi implantat în vasele de sânge ale creierului uman ar putea ajuta clinicienii să evalueze vindecarea anevrismelor cerebrale - umflaturi care pot provoca moarte sau răni grave atunci când se produc.

Scris de: Adisa Codruț       29 aug 2019, 13:06

Demența, cu cea mai cunoscută formă a sa – Alzheimer-, ar putea fi influențată de starea civilă. Conform unui nou studiu, o anumită categorie de oamenii este mai „protejată”, prezentând un risc mai mic de a face Alzheimer la bătrânețe. 

Scris de: Angela Sabău       29 aug 2019, 08:38

Proiectul STAD – „Social Transmission of Cognitive and Emotional States in the Care of Alzheimer's Disease Patients”, care are ca obiectiv dezvoltarea unei intervenții bazate pe dramaterapie și VR pentru bolnavii de Alzheimer, a fost prezentat, marți, la Centrul CINETic.

Scris de: Dana Lascu       27 aug 2019, 21:46

Demența afectează milioane de oameni anual, iar numărul este în creștere. Specialiștii spun că menținerea unei stări generale de sănătate scade riscul.

Scris de: Angela Sabău       23 aug 2019, 23:23

Neurologii și cardiologii au observat demult că între migrene și riscul de boli cardiovasculare e o legătură. Cât de strânsă și dacă este vorba de o legătură cauză - efect încă nu s-a stabilit exact. Se știe însă că migrenele pot duce, anumite situații, la accident...

Scris de: Dana Lascu       23 aug 2019, 09:09

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel