Olandezii au mers mai puțin pe bicicletă de la începutul pandemiei COVID. Studiu

Dana Lascu |
Data publicării:
În Amsterdam e greu să găsești loc de parcare pentru biciclete. Foto: PIxabay
În Amsterdam e greu să găsești loc de parcare pentru biciclete. Foto: PIxabay

Cu o populație de 17 milioane de locuitori, care deține 23 de milioane de biciclete, Olanda este idubitabil patria bicicletelor. Au o medie de 1,4 biciclete de persoană, conform Biroului Național de Statistică. Pandemia, însă, i-a afectat, reducând cu 13% distanța parcursă, în medie, de fiecare olandez cu vârsta peste 12 ani.

Olandezii au parcurs pe bicicletă o distanță cu 13% mai mică în 2020 față de anul precedent, este concluzia la care a ajuns un studiu dat publicității de asociația dealerilor auto din Olanda.

În medie, fiecare locuitor în vârstă de cel puțin 12 ani a parcurs 996 de kilometri pe bicicletă în 2020, în scădere de la 1.112 kilometri în 2019.

Scăderea bruscă este pusă pe seama faptului că mulți oameni au muncit de acasă din cauza pandemiei de coronavirus, iar școlile au fost închise pentru perioade îndelungate, ceea ce a dus la reducerea numărului celor care făceau zilnic naveta.

Cu toate acestea, celebra dragoste a olandezilor pentru mersul pe bicicletă rămâne nealterată, precizează studiul. Proporția celor care au practicat ciclismul recreativ a crescut de fapt în 2020, o persoană parcurgând în medie 254 de kilometri, mai mult cu circa 30% față de datele din 2019.

Conform studiului, cel mai mult se merge pe bicicletă în provincia Zeeland, din sud-vestul țării, unde un rezident parcurge în medie pe bicicletă o distanță de 1.255 de kilometri anual, cu peste 10% mai mult decât în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel