Potrivit unui comunicat de presă al UNICEF transmis luni Agerpres, soluţia, testată deja de iniţiatori - parlamentari PSD, PNL, PRO Europa, USR, PMP, UDMR, neafiliaţi şi minorităţi -, foloseşte resurse disponibile la nivelul comunităţii, este uşor de implementat pe scară largă şi este eficientă din punctul de vedere al costurilor.
"Prin această propunere, sunt aduse împreună toate serviciile de care copiii au nevoie pentru a creşte sănătoşi alături de familiile lor şi de a se dezvolta feriţi de orice formă de violenţă. Iniţiativa pune accentul pe serviciile de prevenire care sunt mult mai ieftine şi benefice pentru copil şi familie, dar şi pentru întreaga societate. În fiecare comunitate, un asistent social, un asistent medical şi un consilier şcolar vor lucra împreună pentru a identifica şi sprijini copiii şi familiile lor. În funcţie de nevoi, în comunităţile de romi, un mediator şcolar şi un mediator sanitar se alătură echipei", conform sursei citate.
Conform UNICEF, aproximativ 40% dintre cei 4 milioane de copii ai României sunt expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială. 400.000 de copii nu sunt înscrişi în sistemul de învăţământ, fapt care le limitează drastic şansele viitorilor adulţi de a avea un loc de muncă. Aproximativ 52.000 de copii sunt separaţi de familiile lor, în cea mai mare parte din cauza sărăciei, violenţei sau abandonului, iar în 2017 au fost raportate peste 15.000 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare a copiilor, adaugă organizaţia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.