Psihiatrie
Pagina 11

Consecințele psihologice sunt frica de boală, efectele unei posibile carantine și efectele potențiale ale încetinirii economiei mondiale.   

Scris de: Georgiana Ioniță       11 Martie 2020, 09:10

Elena Florea, Psiholog clinician și Psihoterapeut, a explicat pentru DC Medical cum se manifestă agresivitatea la copii mici și care sunt cauzele care îi determină să își schimbe comportamentul.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 Martie 2020, 12:33

Primele semne ale instalării bolii Alzheimer au fost identificate de cercetători înainte de apariția simptomelor.

Scris de: Angela Sabău       16 feb 2020, 06:26

Tulburările mintale grave sunt mai frecvente în rândul soldaților care au suferit traumatisme craniene severe, față de cei care au suferit răni în alte părți ale corpului.  

Scris de: Angela Sabău       16 feb 2020, 09:01

O pacientă în vârstă de 61 de ani a dispărut fără urmă de la un spital de psihiatrie, acum cu două săptămâni.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb 2020, 09:58

Iarna poate fi un sezon care favorizează apariția simptomelor de depresie. Forma afecțiunii care trece odată cu venirea primăverii are forme simple de remediere.

Scris de: Angela Sabău       11 feb 2020, 09:41

Tratarea obezității la copii și adolescenți îmbunătățește stima de sine și imaginea corpului, conform unei analize a tuturor studiilor relevante publicate până în prezent.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 feb 2020, 08:57

Un nou studiu arată că anestezia generală la nașterile prin cezariană este legată de șansele semnificativ crescute de depresie postpartum severă care necesită spitalizare, gânduri de sinucidere sau leziuni autoinfectate.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 feb 2020, 08:57

Nu există o definiție universal acceptată a oboselii, dar a fost descrisă ca „un sentiment copleșitor de epuizare” sau „un sentiment copleșitor de oboseală și lipsă de energie”. Natura nespecifică a oboselii face o face dificil de definit și de tratat.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 feb 2020, 15:28

Tristețea ocazională este ceva normal, lucru pe care îl experimentează toată lumea. Dacă însă starea de tristețe persistă, este posibil să vă confruntați cu depresia.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 feb 2020, 12:11

Există un studiu psihiatric, culmea - realizat în România și publicat într-un jurnal american prestigios de specialitate, care arată că în rândul copiilor care au fost abandonați în grija statului există un risc crescut pentru comportamente similare cu cele...

Scris de: Dana Lascu       28 ian 2020, 18:39

Expunerea la violență și necazurile suferite în copilărie au efecte asupra sănătății mintale și fizice a viitorilor adulți, este concluzia unui studiu.

Scris de: Adisa Codruț       24 ian 2020, 14:51

Visele ne pot oferi informaţii interesante despre vieţile noastre, însă în pofida convingerii răspândite că acestea reprezintă proiecţii ale dorinţelor şi temerilor noastre ascunse, de fapt, nu există studii care să demonstreze acest lucru, conform unui material publicat luni...

Scris de: Georgiana Ioniță       21 ian 2020, 15:37

Deoarece anxietatea este în mare parte un sentiment emoțional, poate fi dificil de măsurat. Chestionarele, observarea interacțiunilor personale și evaluarea simptomelor fizice asociate anxietății pot fi un punct de plecare de la care medicul dumneavoastră vă poate măsura anxietatea și vă...

Scris de: Georgiana Ioniță       20 ian 2020, 22:25

Bullying-ul este un fenomen cunoscut de decenii întregi, reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic asupra copiilor de către alți copii și se manifestă foarte des în mediul școlar. De câțiva ani, expansiunea fără precedent a rețelelor sociale online a mutat acest fenomen...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 ian 2020, 11:35

La un moment dat în viața pot apărea episoade de singurătate pe termen scurt. Aceste tipuri de sentimente sunt de obicei sumare și nu sunt considerate cronice. Cu toate acestea, când sentimentele de singurătate și de izolare se agravează și continuă pe termen lung, pot exista semne...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 ian 2020, 10:00

Un studiu publicat în revista European Neuropsychopharmacology a analizat efectul dietei asupra sănătății mintale.

Scris de: Adisa Codruț       12 ian 2020, 21:29

Cei care suferă de tulburări de anxietate prezintă un risc mai mare de a dezvolta numeroase afecțiuni de sănătate cu simptome severe.  

Scris de: Georgiana Ioniță       12 ian 2020, 18:37

Tratamentul cu antipsihotic de lungă durată, în schizofrenie, este sigur. Este concluzia unor cercetători din Suedia, care au arătat că mortalitatea este mai crescută la schizofrenicii care nu se află sub tratament.

Scris de: Angela Sabău       11 ian 2020, 22:03

Izolarea socială a devenit o adevărtată problemă în Japonia, iar experții de acolo i-au dat un nume bolii. Ei speră să poată înțelege mai bine fenomenul și să poată lua măsuri.

Scris de: Angela Sabău       11 ian 2020, 20:29

Noile cercetări arată cum utilizarea unei iluzii multisenzoriale poate ajuta la tratarea tulburărilor obsesiv-compulsive (OCD). Noua metodă ar putea ocoli dezavantajele terapiei de expunere.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian 2020, 18:50

Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu efectele negative ale fumatului asupra sănătății fizice, dar obiceiul poate afecta și bunăstarea noastră mentală și emoțională. Un nou studiu sugerează că există legături între fumat și depresie.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian 2020, 17:53

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad, prin compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii, organizează în luna ianuarie campania cu tema - Sănătate mintală. "Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!"

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian 2020, 16:34

Copiii și adolescenții care se rănesc singuri au un risc crescut de sinucidere. Un studiu arată cifre alarmante.

Scris de: Angela Sabău       09 ian 2020, 22:06

O colaborare a cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Louisiana, Universitatea din Missouri și Universitatea din Tennessee a descoperit că hărțuirea psihologică este asociată cu probleme psihologice și comportamentale adverse, inclusiv depresie și comportamente riscante de sănătate, cum...

Scris de: Georgiana Ioniță       06 ian 2020, 20:42

Persoanele cu simptome de tulburare bipolară au schimbări emoționale extreme. Dacă doriți să știți cum să ajutați pe cineva cu această boală, este important să recunoașteți semnele.

Scris de: Georgiana Ioniță       05 ian 2020, 12:10

Din păcate, depresia prenatală nu primește atenția pe care o merită și, în consecință, multe femei nu primesc ajutorul de care au nevoie în această perioadă.

Scris de: Georgiana Ioniță       05 ian 2020, 10:55

PDD, sau tulburare depresivă persistentă, este, de asemenea, cunoscuta sub numele de distimie. Simptomele pot fi continue, durabile dincolo de un singur episod, dar pot fi tratate.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 ian 2020, 12:50

O nouă revizuire a experților confirmă faptul că dieta influențează semnificativ sănătatea mentală și bunăstarea, dar avertizează că dovezile sunt relativ slabe. Aceasta, cea mai actualizată imagine de ansamblu a noului domeniu al Psihiatriei nutriționale, este produsă de Rețeaua de nutriție a...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 ian 2020, 11:36

Cercetările arată că uleiul de lavandă poate fi la fel de eficient ca unele medicamente antidepresive în combaterea stărilor de anxietate la femei.  

Scris de: Georgiana Ioniță       30 dec 2019, 08:36

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel