Sticle de plastic. 4 adevăruri urâte pe care producătorii nu vor să le afli

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Toți bem apă din sticle de plastic, dar știi ce secrete întunecate se ascund sub capac?

1. De ce nu ar trebui să refolosim sticlele de plastic

O sticlă de plastic poate emana substanțe chimice periculoase.

O sticlă etichetată cu 1 (PET sau PETE) poate fi utilizată o singură dată. Atunci când este expusă la oxigen sau la temperaturi ridicate, inclusiv căldură solară, o astfel de sticlă va emana substanțe toxice care intră în apă. Evită sticlele etichetate cu 3 sau 7 (PVC și PC), deoarece emană substanțe chimice toxice, capabile să pătrundă în alimente și băuturi, iar expunerea îndelungată poate duce chiar la probleme grave de sănătate.

Sticlele din polietilenă ( 2 și 4 ) și polipropilenă ( 5 și PP ) pot fi folosite de mai multe ori. Sunt relativ sigure dacă depozitați doar apă rece în ele și le dezinfectați în mod regulat.

2. Multe bacterii

Consumul de apă dintr-o sticlă de plastic veche este aproape același lucru cu linsul capacului de la WC sau jucăria unui câine, spun oamenii de știință. Cantitatea de bacterii din astfel de sticle depășește adesea limitele de siguranță. Creăm condiții propice pentru dezvoltarea bacteriilor prin faptul că punem mâna murdară pe sticlă, nu o clătim bine și păstrăm apa caldă în ea. 

Ce putem face? 

Sticla de plastic trebuie spălată cu apă caldă și săpun, oțet sau apă de gură antibacteriană.

Chiar și cu spălarea bine a sticlelor, putem face toxiinfecție alimentară sau chiar hepatită A. Cercetările au arătat că majoritatea bacteriilor trăiesc pe gâturile sticlei pe care nu le putem spăla suficient de bine. 

3. De unde vine apa?

Majoritatea companiilor dezvăluie pe sticla de plastic că apa provine de la munte. Adevărul este că de multe ori apa pe care o cumperi poate fi cea de la robinet! 

4. O singură apă este bună

Fără a menționa riscul bacteriilor, există concepții greșite frecvente despre apă. Companiile de apă îmbuteliată recurg la diferite tertipuri, pentru a atrage publicul tânăr și sportiv. Așadar, fac publicitate la apa îmbuteliată cu gusturi diferite, susținând că „este mai sănătoasă pentru tine” decât alte băuturi zaharate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel