UMF Iaşi a devenit membru titular al Agenţiei Universitare a Francofoniei

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, FOTO Facebook
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, FOTO Facebook

Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi a intrat în clubul restrâns al membrilor titulari ai Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), asociaţie internaţională care reuneşte 990 de instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din toată lumea. Până în prezent, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" a făcut parte din AUF ca membru asociat.

Anunţul a fost făcut în premieră de prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, preşedintele Agenţiei Universitare a Francofoniei, la festivitatea aniversară a Zilelor UMF Iaşi: "De curând a fost un prilej de mare bucurie pentru mine când, conducând instanţele Agenţiei Universitare a Francofoniei, am examinat şi prezentat candidatura UMF Iaşi pentru obţinerea statului de membru titular. Au fost 70 de candidaturi depuse, jumătate au fost acceptate, printre care şi UMF Iaşi", notează Agerpres. 

"Deocamdată am primit înştiinţarea prin e-mail, urmând ca, luna următoare, să primim documentele oficiale care atestă acordarea statului de membru titular Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi. Francofonia la UMF Iaşi este la ea acasă, pentru că avem programe de studii în limba franceză, avem un număr impresionant de studenţi de expresie francofonă şi un Centru de Reuşită Universitară extrem de activ. Suntem onoraţi că am fost acceptaţi, iar beneficiile pe care le are UMF Iaşi ca membru titular sunt importante. UMF Iaşi va putea participa la proiecte comune ale instituţiilor membre şi va primi sprijin pentru pregătirea şi implementarea proiectelor. Mai mult, UMF Iaşi va beneficia de instrumentele şi resursele educaţionale adaptate nevoilor şi contextelor regionale, în special prin promovarea utilizării tehnologiilor informaţiei şi comunicării pentru predare şi cercetare. Va avea acces şi la mijloacele de comunicare aflate la dispoziţia AUF în vederea promovării instituţionale. În plus, UMF Iaşi nu numai că va fi informată regulat cu privire la principalele activităţi ştiinţifice sau instituţionale organizate de AUF, dar va fi şi membră a Adunării Generale, cu drept de vot.", a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF) este o asociaţie internaţională creată cu peste 50 de ani în urmă. Aceasta reuneşte 990 de instituţii de învăţământ superior şi de cercetare provenind din 118 ţări de pe cinci continente. AUF este, de asemenea, operatorul pentru învăţământul superior şi cercetare al Summit-ului Francofoniei. Misiunea sa este de a promova o francofonie universitară solidară, angajată în dezvoltarea economică, socială şi culturală a societăţilor.

AUF promovează solidaritatea activă între instituţiile membre şi le acordă sprijinul său pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă: calitatea formării, a cercetării şi a guvernării academice; inserţia profesională şi angajabilitatea absolvenţilor de învăţământ superior; implicarea în dezvoltarea societăţilor. AUF acţionează în 10 regiuni ale lumii, inclusiv în Europa centrală şi orientală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel