Un al doilea pacient a murit în China de pneumonie virală

Misterioasa pneumonie virală apărută în China, al cărei virus face parte din aceeaşi familie ca şi SARS, a făcut o doua victimă, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează AFP.

 


Un bărbat de 69 de ani a murit miercuri la Wuhan, unde maladia a fost detectată luna trecută pentru prima dată, a anunţat Comisia municipală pentru igienă şi sănătate pe site-ul său de internet, notează Agerpres.

Pacientul, care s-a îmbolnăvit pe 31 decembrie, s-a confruntat cinci zile mai târziu cu o agravare a stării sale de sănătate cu o miocardită severă, o funcţie renală anormală şi mai multe organe grav afectate, au precizat autorităţile sanitare.

Potrivit ultimului bilanţ disponibil, cel puţin 41 de bolnavi au fost înregistraţi în China, dintre care cinci se află într-o stare gravă.

Această pneumonie alimentează temerile privind reapariţia unui virus de tip SARS (Sindromul respirator sever acut), soldat cu circa 650 de morţi în China continentală şi în Hong Kong în 2002-2003.

Ancheta autorităţilor sanitare chineze a permis să se stabilească faptul că mai mulţi pacienţi sunt vânzători într-o piaţă din Wuhan specializată în vânzarea angro de fructe de mare şi peşte.

Municipalitatea a luat mai multe măsuri, dispunând în special închiderea pieţei în cauză, unde au loc operaţiuni de dezinfecţie şi sunt efectuate analize.

Alte două cazuri de infectare cu misterioasa epidemie au fost detectate în Thailanda şi Japonia, unde autorităţile din cele două ţări afirmă că pacienţii s-au deplasat la Wuhan înainte de spitalizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel