Veste-ȘOC! România ar avea propria TULPINĂ de coronavirus, REZISTENTĂ la anticorpi

România ar avea propria tulpină de coronavirus, N439K. Conform informațiilor disponibile până acum, tulpina ar fi rezistentă la tratamente, iar presa internațională scrie despre ea încă de anul trecut. 

Agenția de presă TASS scria în luna decembrie a anului trecut că 10% din populația testată pozitiv în Danemarca era infectată cu o mutație a coronavirusului pe nume N439K, care a fost detectată prima dată în România, anul trecut, în luna mai, și de atunci s-a extins în alte țări europene.

Cercetătorii chinezi au descoperit că tulpina românească e mai rezistentă la anticorpi decât varianta originală a COVID-19.

Iată ce scria TASS în luna decembrie 2020.

"Aproximativ 10% dintre persoanele care au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus în Danemarca poartă o tulpină mutantă a virusului, care poate fi mai puțin susceptibilă la un vaccin, a informat agenția de știri Ritzaus Bureau, citând o cercetare a Statens Serum Institut (SSI) sub auspiciile Ministerului Sănătății danez.

Potrivit agenției, tulpina mutată a virusului N439K a fost detectată pentru prima dată în România, în luna mai 2020, și de atunci s-a răspândit în mai multe țări europene, inclusiv Irlanda, Republica Cehă și Elveția. 

"Suntem îngrijorați de cât de eficient va fi un vaccin în cazul N439K. Prin urmare, ar fi indicat să monitorizăm prevalența acestei tulpini și dacă aceasta afectează cele mai vulnerabile grupuri.", a spus cercetătorul Tyra Grove Krause.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel