Boli și Afecțiuni
Pagina 453

Alegătorii își pot forma amintiri false după ce au văzut fake news, acele știri fabricate, mai ales dacă aceste povești se aliniază credințelor lor politice, arată un studiu publicat astăzi. Cercetătorii sugerează că rezultatele cercetării indică modul în care alegătorii pot fi...

Scris de: Dana Lascu       21 aug 2019, 23:17

Specialiștii cardiovasculari și EndoVasculari din SUA și Europa se vor reuni pentru a treia oară la București, la invitația medicilor români, la cel mai prestigios eveniment medical al anului. Congresul East Meets West 2019, care abordează excelența în tratarea bolilor...

Scris de: Dana Lascu       21 aug 2019, 22:41

Nu există nicio dovadă care să susțină stereotipul „femeii nebune cu multe pisici”, potrivit căruia proprietarii mai multor astfel de animale de companie sunt disproporționat de deprimați, de anxioși și de singuratici, se afirmă într-un studiu realizat recent de cercetători...

Scris de: Dana Lascu       21 aug 2019, 22:15

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a explicat în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, care este pericolul dat de Ebola pentru România. De asemenea, el a arătat și cât de pregătite sunt autoritățile române pentru o eventuală intervenție.

Scris de: Angela Sabău       21 aug 2019, 18:14

Virusul West Nile a fost confirmat la o pacientă din județul Iași. Femeia de 62 de ani se află internată de 10 zile, în stare gravă.

Scris de: Adisa Codruț       21 aug 2019, 13:01

Șapte copii aflați într-o tabără și o profesoară au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. Toți au fost transportați la Spitalul Județean Miercurea Ciuc.

Scris de: Adisa Codruț       21 aug 2019, 12:51

Un studiu controversat arată că aerul poluat ar putea fi asociat cu tulburările mintale precum schizofrenia sau depresia. Deși cercetătorii spun că există o relație între cele două elemente, scepticii spun că e nevoie de mai multe elemente pentru declanșarea bolilor.

Scris de: Angela Sabău       21 aug 2019, 10:59

Consumul de alcool la adolescenți afectează creierul pe termen lung. Cercetătorii au descoperit că un medicament folisit în Alzheimer poate face acest proces reversibil, la maturitate.

Scris de: Angela Sabău       21 aug 2019, 09:10

Insomnia ar putea crește riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral, potrivit unui nou studiu. Datele arată că 30% din populație este afectată e insomnie.

Scris de: Angela Sabău       21 aug 2019, 07:23

Țigările electronice ar putea fi mai dăunătoare decât cele cu tutun. Acestea reduc fluxul sanguin, oxigenul venos și dilatarea arterei femurale.

Scris de: Angela Sabău       20 aug 2019, 22:30

Deficitul vitaminei D în copilărie ar putea fi asociat cu probleme de sănătate mintală în adolescență, inclusiv schizofrenie sau depresie. Asta arată un studiu în domeniu.

Scris de: Angela Sabău       20 aug 2019, 21:18

Renunțara la fumat scade riscul de boli cardiovasculare, însă după cinci ani. Asta arată un studiu care a dovedit că beneficiile renunțării la fumat nu apar imediat.

Scris de: Angela Sabău       20 aug 2019, 19:43

Fostul antrenor al echipei de fotbal Dinamo București, Eugen Neagoe, a fost operat ieri prin ablație pentru tahicardia ventriculară de care suferea, la o clinică privată din Capitală. Operația a durat cinci ore, iar fostul antrenor de la Dinamo se simte bine. Tahicardia ventriculară e o...

Scris de: Dana Lascu       20 aug 2019, 15:34

Sindromul inimii frânte este o problemă medicală gravă care poate fi declanșată de stresul fizic sau emoțional. Pentru 1 din 6 persoane sindromul este legat și de apariția cancerului, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       20 aug 2019, 10:44

Multe persoane pot recita, fără ezitare, factorii majori de risc pentru bolile de inimă, chestii reținute de pe afișe, din anunțuri și avertismente de la TV: fumatul, hipertensiunea arterială, obezitatea, diabetul, colesterolul ridicat și lipsa exercițiilor fizice. Dar ce ziceți de acestea?...

Scris de: Dana Lascu       20 aug 2019, 08:28

Pacienții cu cancer sunt discriminați la locul de muncă sau sunt refuzați la angajare, atunci când doresc să-și reia activitatea. Acestea sunt rezultatele unui sondaj publicat recent.

Scris de: Adisa Codruț       20 aug 2019, 07:23

Boala inflamatorie intestinală crește riscul tulburărilor psihice la copii. Un studiu observațional a arătat că este un risc de 1,6 ori mai mare.

Scris de: Angela Sabău       19 aug 2019, 22:16

Trigliceridele prea mari pot fi reduse cu acizi grași omega-3. Totuși, medicii nu recomandă automedicația cu ulei de pește, ci prezentarea la medic pentru un tratament pe bază de prescripție medicală.

Scris de: Angela Sabău       19 aug 2019, 21:26

Terapiile anticancer ar putea fi obținute în viitor din celulele pielii. Oamenii de știință au obținut deja asta în testele de laborator și sunt încrezători că în viitor, această descoperire va sta la baza unor noi și eficiente tratamente împotriva cancerului.

Scris de: Angela Sabău       19 aug 2019, 20:45

Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) investighează țigările electronice – mai precis vappingul - ca posibilă cauză pentru zeci de cazuri de îmbolnăvire pulmonară în rândul adolescenților și adulților tineri, din 14 state americane.

Scris de: Dana Lascu       19 aug 2019, 15:40

Alzheimer, cea mai frecventă formă de demență la vârstnici, este caracterizată de depunerea de plăci de proteine la nivelul creierului, iar eforturile de a găsi un remediu axat pe aceste structuri anormale. Dar o echipă de cercetători de la Universitatea din California, Riverside, a...

Scris de: Dana Lascu       19 aug 2019, 12:42

Hipertensiunea crește diferit riscul de accident vascular cerebral (AVC) în funcție de sex, arată un nou studiu publicat în jurnalul de specialitate Hypertension.

Scris de: Dana Lascu       19 aug 2019, 06:01

Rujeola a făcut mai multe victime în Congo decât Ebola, potrivit unei organizații non-guvernamentale. Reprezentanții ONG-ului spun că, cu toate acestea, pentru Ebola se adună fonduri mai consistente decât pentru rujeolă.

Scris de: Angela Sabău       18 aug 2019, 17:55

Unii pacienți cu probleme cauzate de alcool intră în sevraj, alții nu. Medicul primar psihiatru Petru Stan a explicat de ce are loc această manifestare și de ce unii sunt agresivi, iar alții nu. De asemenea, el a vorbit despre imprevizibilitatea pacienților intoxicați cu aclool.  

Scris de: Angela Sabău       18 aug 2019, 14:34

Vitamina D este utilă la bătrâni, dar nu are o legătură cu hipotensiunea ortsostatică, ci una indirectă. Pentru că această afecțiune crește riscul de a cădea și a suferi fracturi, motiv pentru care e utilă vitamina D, care le întărește vârstnicilor oasele și musculatura.

Scris de: Angela Sabău       18 aug 2019, 10:39

Zona din creier care controlează impactul emoțiilor se pare că are o legătură cu zona care controlează foamea. Astfel, cercetătorii au descoperit că cele două se interconectează în cazul tulburărilor alimentare.

Scris de: Angela Sabău       18 aug 2019, 07:32

Uleiul de lavandă ar putea provoca dereglări hormonale la copii. Un studiu a analizat cazuri de copii care au prezentat dezvoltarea prematură a sânilor și toți au fost expuși produselor pe bază de lavandă. 

Scris de: Angela Sabău       17 aug 2019, 23:33

Două noi ntratamente sunt posibile pentru Ebola. Cercetătorii au experimentat patru tipuri de tratament, iar două au avut rezultate neașteptate, motiv pentru care studiul a fost întrerupt mai devreme. 

Scris de: Angela Sabău       17 aug 2019, 21:03

Un nou tip de celule responsabile de reacțiile alergice fatale a fost identificat. Acest lucru ar putea schimba atât modul de testare, cât și de tratare a alergiilor.

Scris de: Angela Sabău       17 aug 2019, 19:03

O nouă descoperire legată de bacteria Escherichia coli (E. coli), care este responsabiltă de cele mai grave infecții, deschide ușa unor terapii pentru prevenirea infecțiilor chiar mortale transmise prin alimente. În curând, medicii vor putea preveni infecția, făcând bacteriile...

Scris de: Dana Lascu       16 aug 2019, 23:06

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel