Coalition PLUS, sprijin în pandemie pentru Asociația Română ANTI-SIDA

Adisa Codruț |
Data publicării:
Asociația Română ANTI-SIDA
Asociația Română ANTI-SIDA

În contextul COVID-19, ARAS reuşeşte să asigure continuitatea serviciilor sale de prevenire HIV/hepatite/alte infecţii cu transmitere sexuală şi de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri injectabile în rândul persoanelor vulnerabile din România datorită unui fond de urgenţă pus la dispoziţie de Coalition PLUS.  

"Pentru a răspunde nevoilor vitale ale acestor persoane care trăiesc cu HIV/hepatite/TBC şi ale familiilor lor, asociaţia noastră a beneficiat în perioada de urgenţă COVID-19 şi în prezent de un fond de urgenţă asigurat de Coalition PLUS, reţea internaţională francofonă de combatere a HIV/SIDA şi a hepatitelor virale, în care suntem membri de aproape un deceniu.  

În valoare totală de 335.000 de lei, această finanţare ne-a permis să facem faţă noilor provocări, generate de pandemia SARS-CoV-2, un risc de vulnerabilitate adăugată la vulnerabilitate.  

În această perioadă de criză COVID-19 – epidemiologică, morală şi socială --, noi, la ARAS, am continuat să lucrăm în serviciile noastre importante, adresate publicului, iar ajutorul venit de la Coalition PLUS, în care suntem membri de aproape 10 ani, este aproape singurul sprijin pe care l-am primit în tot acest timp. Era însă un sprijin previzibil, dat fiind că, şi în alte situaţii de criză, Coalition PLUS ne-a ajutat, cu eficacitate şi la momentul oportun", se arată într-un comunicat al ARAS. 

Livrarea medicamentelor către pacienți și terapie psihologică la distanță

"Mulţumită acestui fond, am putut pune la dispoziţia personalului din organizaţia noastră kit-uri de protecţie, în special măşti, mănuşi, dezinfectanţi, uniforme, halate şi alte accesorii de protecţie, covoraşe dezinfectante, panouri separatoare, lămpi UV, termometre etc. Acestea ne-au permis acordarea în deplină siguranţă, atât pentru clienţi, cât şi pentru echipele noastre, a serviciilor de prevenire şi îngrijire/tratament (substituţie cu metadonă, tratament stomatologic,  reducerea riscurilor asociate consumului de droguri injectabile), precum şi susţinerea activităţilor de sensibilizare, nu doar pentru HIV/hepatite/TBC, ci şi pentru COVID-19.  

Mai mult, în contextul izolării din perioada de urgenţă şi al temerilor legate de infectarea cu SARS-CoV-2, am putut asigura pentru clienţii noştri transport şi livrare de medicamente (în special pentru tuberculoză, între spitale şi adăposturile în care locuiau clienţii).  

De asemenea, am oferit terapie psihologică la distanţă pentru clienţi şi pentru personal, prin platforma video Zoom, al cărei abonament a fost acoperit din acelaşi fond. Pentru a ne îmbunătăţi serviciile, am consultat beneficiarii prin sondaje online, promovate prin Facebook, tot mulţumită ajutorului asigurat de Coalition PLUS.  

Am fost înzestraţi totodată cu un mini-echipament pentru producţie audio-video in-house (GoPro), util pe termen lung în asigurarea instruirii interne sau externe, ca şi pentru crearea de materiale informative pentru mediul online.  

Nu în ultimul rând, graţie acestui sprijin, ne-am putut menţine echipele de lucru în formule aproape complete, pentru cei cca 5.000 de beneficiari/an ai ARAS.  Mulţumim mult întregii echipe Coalition PLUS, care este mereu aproape de noi, un mare prieten, căruia echipa ARAS şi beneficiarii îi suntem recunoscători", transmite Maria Georgescu, director executiv, ARAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel