Cum eviți dependența de jocuri?

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Jocurile de noroc trebuie mereu percepute ca o formă de distracție, dar sunt cazuri când lucrul acesta se întâmplă doar la început și apoi se cade în cealaltă extremă și devin o adicție periculoasă

Până la urmă este dovedit științific că dependența este o tulburare  a impulsurilor, iar cel mai bine resimt lucrul acesta jucătorii compulsivi, care nu pot controla anumite impulsuri.

Jocurile de noroc sunt concepute ca o formă de distracție devenită foarte populară în ultimul timp și un motiv este că există tot mai multe platforme online care permit accesul de acasă sau din mișcare. Un dispozitiv inteligent și o conexiune la internet sunt suficiente pentru ca putea deschide cont pe o platformă precum slot v casinouri online.

Dacă jucătorii nu se mai pot controla când intervine adicția, atunci netratată se transformă în dependență și va avea consecințe care îi afectează atât pe ei, cât și pe cei din jurul lor. Lucrul aceste nu înseamnă că se interzice dreptul la a juca, ci este nevoie să existe control și un set de reguli pe care fiecare jucător să le urmeze.

Ce este dependența de jocuri de noroc

În termeni medicali dependența de jocuri de noroc se clasifică ca fiind o tulburare de control a impulsurilor, unde un jucător va juca indiferent de consecințe, chiar și atunci când șansele de a câștiga sunt foarte mici. Unii jucători spun că au avut tulburări de comportament, depresie și anxietate.

În timp ce își petrece timpul la sloturi, blackjack, baccarat, ruletă creierul unui jucător secretă dopamină, ceea ce crește satisfacția și îl încurajează să facă un obicei din activitatea. La nivelul creierul se fac anumite conexiuni în sistemul de recompense și conectează anumite regiuni craniene care au rol în motivație, plăcere, mișcare, memorie.

Limita dintre un joc responsabil și dependența de jocuri de noroc este una foarte mică, dar cât timp un jucător respectă câteva reguli este foarte greu să treacă în cealaltă extremă.

Alocarea unui buget prestabilit

Jucătorii trebuie să știe că în jocurile de noroc nu există o formulă magică prin care să obțină câștiguri pe termen lung. În alte țări oamenii care joacă strict pentru distracție aleg să aloce un buget fix destinate acestei activități și care nu va afecta traiul de zi cu zi dacă este pierdut.

Specialiștii recomandă ca un procent de cel mult 15% din venitul lunar să fie alocat unei astfel de activități recreaționale. Depinde foarte mult și de câte ori jucătorul alege să joace la cazinou pentru că atunci întreaga sumă trebuie distribuită în mod egal, cât să satisfacă nevoile pe care jucătorul le are.

Nu juca sub imperiul emoțiilor

Emoțiile de orice fel pot avea o influență devastatoare asupra jocurilor de noroc, motiv pentru care este recomandat ca jucătorul să fie detașat atunci când alege să înceapă o sesiune la cazinoul preferat. Fie ele negative sau pozitive, emoțiile i-ar putea determina pe jucători să reacționeze greșit și să decidă impulsiv sub imperiul emoțiilor.

Spre exemplu, dacă s-a stabilit un plan și un buget pentru o oră petrecută la jocurile de noroc preferate, emoțiile pot face ca pariurile să curgă unul după altul, iar miza să fie alta decât cea planificată la început. Din acest motiv când există emoții puternice ar fi bine ca această activitate să fie pur și simplu evitată.

Joc responsabil

Sunt momente când cineva simte că probleme pun stăpânire asupra lui și dacă vorbim despre dependență în jocurile de norocul atunci jucătorul de cazinou online are la dispoziție mai multe opțiuni. Una dintre aceste opțiuni presupune limitarea contului de pariuri cu o sumă de bani pentru o zi, o săptămână sau o lună de zile. Pot fi limitate atât depunerile, cât și pierderile.

Autoexcluderea este și ea o opțiune în mediul online, deoarece operatorii chiar oferă asemenea programe menite să interzică accesul pe platformă pentru o anumită perioadă de timp sau definitiv.

Nu uita că jocurile de noroc nu reprezintă o modalitate de a face bani, ci trebuie privită strict ca p activitate distractivă și pe care oamenii o aleg pentru divertisment și nimic mai mult. Dacă situația scapă de sub control există varianta prin care impui câteva reguli de la care nu trebuie să te abați, fie soliciți ajutor de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel