Gilead Sciences, producătorul Remdesivir, deschide o filială în România

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un lider mondial în domeniul terapiei celulare deschide o filială în România
Un lider mondial în domeniul terapiei celulare deschide o filială în România

Producătorul Redemsivir, primul medicament anti-COVID folosit în pandemie, deschide o filială în România, începând cu 1 ianuarie 2022. 

Este o decizie importantă a unei mari companii implicate în cercetare și dezvoltare de medicamente inovative, care privește pozitiv evoluția sistemului sanitar din țara noastră. Gilead decide să investească într-o piață farmaceutică având probleme cronice legate de subfinanțare și birocrație, de unde s-au retras unii jucători globali. Compania americană anunță înființarea unei subsidiare în România, de la 1 ianuarie 2022.  

“România a devenit în mod particular o țară strategică pentru Gilead, al cărei obiectiv principal este de a oferi soluții medicale inovatoare pentru nevoile pacienților. Pentru a ne consolida parteneriatul cu toți partenerii strategici ai sistemului de sănătate, ne stabilim prezența directă aici, considerând că această proximitate va adăuga valoare pentru toți cei implicați,” a declarat Dr. Sabine Tews, General Manager Eastern Europe, Executive Director Gilead.

 

Gilead, lider în terapia HIV și a hepatitei C

De mai bine de 30 de ani, Gilead este un lider în inovație în domeniul HIV, contribuind la progresele realizate în cercetarea, tratamentul, prevenirea, testarea și îngrijirea pacienților diagnosticați cu această boală. Astăzi, milioane de oameni care trăiesc cu HIV la nivel global primesc terapie antiretrovirală oferită de Gilead sau de unul dintre partenerii de producție ai companiei. Învățând din inovațiile în HIV, Gilead a livrat patru tratamente pentru virusul hepatitei cronice C. În prezent, peste 4 milioane de oameni au primit terapii Gilead și mai mulți oameni din întreaga lume vor fi tratați în perioada următoare. Gilead este, de asemenea, unul dintre pionierii în transformarea îngrijirii persoanelor cu virusul hepatitei cronice B și urmărește în mod activ căi multiple către o posibilă vindecare.

În domeniul hepatitei C, de peste 5 ani compania a străbătut un parcurs ascendent vindecând mii de pacienți români, în toate etapele bolii.

Terapii revoluționare împotriva cancerului, aduse în România

În timpul pandemiei COVID-19, Gilead a colaborat cu autoritățile române de sănătate publică pentru a asigura accesul la tratament al pacienților români. Prioritatea companiei este aceea de a pune la dispoziție resursele și expertiza antivirală câștigată pe parcursul a zeci de ani pentru a ajuta pacienții și comunitățile care luptă împotriva pandemiei COVID-19. Compania intenționează să aducă în România mai multe terapii transformative care abordează condiții medicale complexe în domenii precum virologia, oncologia și bolile inflamatorii.

În oncologie, Kite, o companie Gilead, este lider în terapia celulară și are un program puternic de dezvoltare, cu numeroase studii pivot în curs și finalizate, precum și unul dintre cele mai mari programe de cercetare a terapiei celulare. De asemenea, Gilead încearcă să dezvolte programe oncologice în afara terapiei celulare. La sfârșitul anului trecut, Gilead a încheiat achiziția Immunomedics, un lider în tehnologia de generație următoare anticorp-medicament conjugat (ADC), oferind companiei o poziție puternică în zona oncologică.

Gilead Sciences, Inc. este o companie biofarmaceutică care a urmărit și realizat progrese în medicină de mai bine de trei decenii, cu scopul de a crea o lume mai sănătoasă pentru toți oamenii. Compania se angajează să promoveze medicamente inovatoare pentru prevenirea și tratarea bolilor care pun viața în pericol, inclusiv HIV, hepatita virală și cancerul. Gilead operează în peste 35 de țări din întreaga lume, cu sediul în Foster City, California.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel