Gravide: ce să mănânce ca să evite nașterea prematură

Adisa Codruț / 16 apr 2020 / 06:27
Când rămâi mai ușor însărcinată
Când rămâi mai ușor însărcinată

Cercetătorii au sesizat că anumite legume și consumul lor de către gravide scad riscul de naștere prematură.

Sarcină, femei, legume. Un doctorand australian, Dereje Gete, de Universitatea din Queensland, a analizat dietele a aproape 3.500 de femei și a găsit că un consum mare de morcovi, conopidă, broccoli, dovleac, varză, fasole verde și cartofi, înainte de concepție, au ajutat femeile să ajungă la sarcină la termen complet. „Legumele tradiționale sunt bogate în antioxidanți sau substanțe nutritive antiinflamatorii, care au un rol semnificativ în reducerea riscului rezultatelor adverse la naștere", consideră doctorandul, potrivit sciencedaily. Nașterile premature constituie principala cauză de deces la copiii australieni și afectează 8,5% din nașteri în fiecare an, cifră care este crește.

Conform sursei citate, femeile depind de anumiți nutrienți depozitați precum calciul și fierul, înainte de concepție, care sunt critici pentru dezvoltarea placentei și a țesutului fătului. Ar fi indicat ca începerea unei diete mai sănătoase să se facă înainte de conceperea bebelușului pentru că acesta este format complet până la sfârșitul primul trimestru.

Studiul a sugerat că intervenția dietetică și strategiile pentru schimbarea comportamentului pot fi utile atunci când femeile încep să se gândească la un copil. „Oamenii născuți prematur se confruntă cu un risc mai mare de boli metabolice și cronice la vârsta adultă, precum și cu dezvoltarea cognitivă slabă și performanța academică", a spus profesorul Gita Mishra.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy