Graviditatea, un alt factor de risc pentru o formă severă de COVID. Dr Radu Vlădăreanu: la televizor nu auzim cuvântul sarcină

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sarcina
Sarcina

Prof. dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății de Obstetrică şi Ginecologie din România, susține că sarcina este un alt factor de risc, în afară de comorbidități, care ar putea duce la forme grave de COVID.

Președintele Societății de Obstetrică şi Ginecologie din România, medicul Radu Vlădăreanu, susține că gravidele prezintă un risc mai mare dacă fac infecția COVID și dacă suferă și de comorbidități atunci riscul e și mai mare.

”Femeile însărcinate au un risc mai mare dacă fac Covid-19. În plus, dacă o gravidă are și comorbidități - adică dacă este și gravidă, și obeză sau are diabet sau hipertensiune, cu siguranță, riscul este și mai mare. Cu alte cuvinte, sarcina a devenit factor de risc alături de celelalte comorbidități. Din păcate, la televizor nu auzim cuvântul sarcină. (...) ”Este mult mai riscant pentru o gravidă simptomatică cu Covid-19 să ajungă la terapie intensivă, să fie intubată, să decedeze decât pentru femeia negravidă. Sunt date venite pe zeci de mii de cazuri”, a afirmat doctorul Radu Vlădăreanu.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel