INSP: peste 73% din cazurile de COVID-19, în mediul urban

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus. Foto: Pixabay
Coronavirus. Foto: Pixabay

INSP arată că peste 73% dintre cazurile de infecţie cu noul coronavirus care au fost înregistrate în perioada 8-21 februarie au fost în zonele urbane.

Peste 73% dintre cazurile de infecţie cu noul coronavirus au fost înregistrate în perioada 8-21 februarie în zone urbane, arată o analiză elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) privind evoluţia epidemiei. Potrivit sursei citate, 73,3% dintre cazurile de infecţie s-au înregistrat între 8 -21 februarie în mediul urban, iar 26,7% în rural.
În ceea ce priveşte numărul total de cazuri înregistrate în perioada 8-21 februarie, 50,3% au fost în doar 12 municipii.

La data de 23 februarie, din totalul cazurilor confirmate (în perioada 8 - 21 februarie) în grupa de vârsta 0-19 ani, 2,9% erau internaţi în secţii (din care 44,7% cu forme uşoare sau asimptomatici) şi 0,2% erau internaţi în secţii de ATI. „În perioada următoare este posibil să se observe un impact indirect datorat faptului ca 97% din cazurile din grupa 0-19 ani sunt izolate la domiciliu. Este posibil ca aceste cazuri să transmită infecţia la persoanele adulte din aceeaşi locuinţă, iar acestea, în funcţie de vârstă şi comorbidităţi, să prezinte forme de boală care să necesite spitalizare”, avertizează INSP.

Conform sursei citate, observarea creşterii numărului de cazuri nu poate fi pusă pe seama răspândirii în comunitate a variantei de virus din Marea Britanie, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel